Kude li je taj Niš? Možda ponovo u Evropi

Vreme čitanja: 2min | uto. 26.04.22. | 20:24

Radnički savladao Vojvodinu i stigao do četvrte pozicije – 1:0

Igre nisu bile blistave, rezultati su bili varljivi, ali i pored svega toga niški Radnički je postao legitiman kandidat za izlazak u Evropu. U direktnom okršaju tim Radoslava Bataka je otpisao jednog konkurenta, i stigao do četvrte pozicije na tabeli Superlige Srbije. Sve kao posledica teške, ali kada se podvuče crta zaslužene pobede protiv Vojvodine – 1:0.

Dve vezane pobede, bez primljenog gola, doveli su Radnički do željene pozicije uz tri boda više u odnosu na glavne konkurente Voždovac i TSC (i meč više). Ali jasno je da Nišlije posle svega viđenog u ovoj sezoni neće odustati, i da će pokušati da opstanu na koti četiri.

Izabrane vesti

Posebno, što im se u sudaru sa Vojvodinom osmehivala sreća. Nije to bio baš kvalitetan meč. Daleko od toga. Neutralni posmatrači su postavili pitanje kvaliteta kompletne Superlige, ako dva pretendenta za Evropu igraju na ovom nivou. Malo toga je imalo šta da se vidi u prvom poluvremenu. Radnički je bolje otvorio utakmicu, imao više loptu u posedu, ali ništa konkretno nisu napravili domaći. Iz okvira prosečne predstave izlazio je samo mladi reprezentativac Srbije Stefan Mitrović. Mučio je direktne rivale, brzinom podizao ritam... Nije bilo završnice, kao ni na drugoj strani kada se iznenada ukazala prilika iskusnom Bojanu Matiću. Vojvodina je pružila još jednu partiju za zaborav, uz šansu Matića imali su gosti i pokušaj Topića.

A onda su se početkom drugog poluvremena Novosađani samoubili. Prvo je golman Emil Rockov bespotrebno istrčao i odigrao glavom do nespremnog Stevanovića. Usledile su još dve lančane greške uže odbrane tima Dragana Radojičića. Neodlučan je bio i drugi štoper Kovačević, dozvolivši da ga japanski internacionalac Mićibući prevari, iako je imao pomoć golmana Rockova. Kada je izdržao dva duela Japanac je samo ćušnuo loptu u gol i, ispostaviće se, postavio konačan rezultat.

Rasplasmsala se tada igra na travi Čaira. Pokušavao je Miljan Vukadinović da iskoristi brzinu i napravi nešto konkretno. Imala je Vojvodina nekoliko zanimljivih situacija, odlično je Stevanović gađao iz slobodnog udarca. Međutim, nedostajalo je ideje Staroj Dami našeg fudbala. A bez toga se ne može u Evropu.

SUPERLIGA SRBIJE - 3. KOLO

Utorak

Radnički Niš - Vojvodina 1:0 (0:0)

/Mićubući 52/

Sreda

14.00: (1,13) Partizan (8,50) TSC (19,0)

16.05: (1,82) Voždovac (3,50) Napredak (4,60)

18.30: (1,13) Crvena zvezda (8,50) Čukarički (19,0)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Radoslav BatakRjohei MićibućiMiljan Vukadinovićveljko simić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara