Kulibali ne bi izdao Napoli i otišao u Juventus...

Vreme čitanja: 2min | čet. 21.02.19. | 17:40

Da li je ovo signal za Mančester junajted?

Juventusova sedmogodišnja apsolutna vladavina fudbalom na Čizmi probudila je dozu revolta među ostalim članovima Serije A. Još je “italijanska opozicija” nedovoljno jaka da bi svrgnula Bjankonere sa trona, ali se nezadovoljstvo sve jasnije i glasnije oseća

Zbog toga je sve manje klubova koji se mogu smatrati Juventusovom direktnom konkurencijom, spremnih da nastave bilo kakvu saradnju na tržištu. Iako, sigurno je, mnogi igrači ne bi imali ništa protiv da budu deo šampionskog sistema. 

Izabrane vesti

Prvi čovek Intera Stiven Žang nedavno je izjavio da Inter nikada neće dozvoliti da se ražalovani kapiten Mauro Ikardi preseli u Torino ni pod kojim uslovima, dok je generalni direktor Nerazura Bepe Marota indirektno zapretio svom nekadašnjem klubu da će se tokom leta baviti eventualnim dovođenjem Paula Dibale. Sada se glas čuo i iz Napulja. Ali, ne direktno od čelnika kluba sa San Paola, već od Bruna Satina, agenta Kalidua Kulibalija. On je, naime, u razgovoru za lokalni radio Kis Kis jasno istakao da se njegov klijent ne bi usudio da krene stopama Gonzala Iguaina i dres Napolija zameni Juventusovim...
“Kulibali u Juventusu? Njemu je Napoli jako blizak, klub, a pre svega grad. Iskreno verujem da nikada ne bi pogazio sve to i izdao klub kako bi otišao u Juventus“, izjavio je Satin, a onda ipak ostavio vrata odškrinuta:
“Ali, ne treba zaboraviti da su fudbaleri profesionalci. Ako imaš mogućnost da igraš na najjačoj sceni, poslušaćeš ponudu, iako je on stvarno jako blizak Napoliju, ponavljam“.

Zanimljivo, Kulibalijev agent odbacio je mogućnost da Senegalac pređe u PSŽ...
“PSŽ ima sasvim dovoljno štopera. Ako Kulibali bude odlazio, to sigurno neće biti zbog PSŽ“.

Na Ostrvu je ova izjava imala dobar odjek, pogotovo jer su se ponovo ustalasale priče o tome da bi u ofanzivu mogao da krene Mančester junajted. Šuška se da je Ole Gunar Solskjer čak zadužio šefa skauting službe Džima Lavlora da isprati Kulibalija tokom nedavne utakmice sa Fjorentinom. Navodno, Lavlor je bio prezadovoljan onim što je mogao da vidi...

Sam Kulibali nedavno je izjavio da mu prija interesovanje velikih klubova.
“Želim da demonstriram svoj kvalitet na terenu, da sam na nivou najboljih na svetu i želim da tu budem i u budućnosti“
, ističe Kulibali i dodaje da nije siguran da li vredi 80.000.000 evra – koliko je plaćen Virdžil van Dajk, trenutni rekorder među defanzivcima – ili više:
“Ne znam da li sam najbolji na svetu. Ali, uvek dajem sve od sebe“.

Ne treba zaboraviti da je vlasnik Napolija Aurelio de Laurentis odavno odredio Kulibalijevu cenu i postavio je na minimum 120.000.000 evra. Pitanje je samo da li će iko platiti tu sumu? Junajted je navodno spreman da ide na maksimalno 100.000.000 evra.

Foto: Shutterstock


tagovi

Kalidu KulibaliLetnji prelazni rok 2019

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara