Kurtoa suočen sa teškim optužbama: Ti si krtica, ne poštuješ tim, pomagao si protivnicima!

Vreme čitanja: 2min | uto. 24.04.18. | 19:19

Mark Vilmots nije štedeo reči

Eliminacija Belgije od Velsa u četvrtfinalu Evropskog prvenstva u Francuskoj 2016. godine viđen je u očima nacije kao neoprostiv kiks, gledajući da su Đavoli tada imali tim vredan borbe za zlato.

Dugo se potom u belgijskoj, zatim i evropskoj javnosti diskutovalo o razlozima rane eliminacije, ali nikada stvari nisu bile isterane načisto.

Izabrane vesti

Posle dve godine ćutanja tadašnji selektor Mark Vilmots rešio je da iznese prljav veš na sto i otkrije ime krivca za sunovrat Belgije. Čovek koji je otpušten momentalno po završetku Evropskog prvenstva upro je prstom u - Tiba Kurtou!

Vilmots je otkrio da je još u vreme njegovog mandata u Belgiji imao ozbiljne svađe sa Čelsijevim golmanom, a u razgovoru za BeIN Sport rekao je da je još tokom prvenstva osećao da ima krticu u svlačionici.
„Imao sam velikih problema. Ja saopštim tim svlačionici u 18 časova, da bi 15 minuta kasnije isti završio na društvenim mrežama. Bilo mi je jasno da sam imao igrača koji prodaje tim. A to je baš ozbiljan prekršaj“, priznao je Vilmots.

A onda je otvorio priču o tome kako je Kurtoa bio upleten. Odnosno, kako je njegov Tibov otac delio poverljive informacije.
„Nekoliko francuskih novinara mi je reklo da Kurtoin otac radi nečasne radnje. Gledajte, to mi je samo bio jasan znak da dečko ne poštuje svoju zemlju i tim. To je velika sramota, jer ja moram da čekam na sat pre početka utakmice da bih saznao kako će igrati protivnik“.

Siguran je Vilmots - takmaci su tako dobijali skripte za lakši put do pobede.
„Protivnici su mogli da se spreme na vreme, sve su znali, što je zaista dramatično. To se nije dešavalo tokom Mundijala u Brazilu“
.

Ubrzo pošto je Vilmots uputio teške optužbe na račun porodice Kurtoa, oglasio se Tibov otac Tijeri.
„Nikada nisam pričao sa stranim novinarima o taktici našeg tima. S obzirom da sam bio vrhunski igrač i član stručnog štaba evropskog kluba, znam koliko je to delikatna situacija. Ne volim kada informacije cure“, kaže Tijeri.

Kome verujete?

Foto: Action Images


tagovi

Fudbalska reprezentacija BelgijeMark VilmotsTibo Kurtoa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara