""
""

Kvalifikacije za LŠ: Zvezdo, beži od Danaca! Trenčin pola sata mleo Olimpiju pa je pomilovao (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 13.07.16. | 22:18

Remi Albanaca i Mađara

Šampion Slovenije, ljubljanska Olimpija, bila je pred pravim debaklom u prvom meču 2. kola kvalifikacija za Ligu šampiona, ali je nekako ipak uspela da izbegne blamažu pred svojim navijačima. Posle 0:4 nakon pola sata igre, slovenački tim je uspeo da dođe do 3:4 i sačuva kakve takve šanse u revanšu.

Izabrane vesti

Ludogorec moćan protiv Crnogoraca, Mbođ uhapsio Astanu, Rozenborg je gazda “tamo gore” (VIDEO)

Domaći su imali velikih problema sa povredama, čak se može reći da su bili i desetkovani, s obzirom da su igrali bez četvorice standardnih igrača. I to se i te kako osetilo u njihovoj igri. Trenčin je potvrdio da je veoma ozbiljna ekipa koja ne prešta greške, pa je posle samo šest minuta povela sa 2:0. Fudbaleri Olimpije iz nokdauna nisu mogli da izađu još dvadesetak minuta i za to vreme su možda i izgubili šanse da se nađu u trećoj rundi. Primili su još dva gola i nalazili se pred potpunom katastrofom.

Na njihovu sreću, gosti su usporili. Olimpija je došla do daha i sa dva gola u finišu prvog dela donekle upristojila rezultat. Kakve takve šanse Slovencima pred revanš sačuvao je Eleke u 89. minutu, kada je postigao i treći pogodak za domaći sastav...   

A danski Kopenhagen je pitanje plasmana u treće kolo kvalifikacija rešio već u prvom meču. Na gostovanju Krusejdersima, šampionu Severne irske. Prvak Danske je pregazio autsajdera sa 3:0 i pokazao da je jedan od rivala za izbegavanje u trećem kolu. Kopenhagen je jedan od potencijalnih protivnika Crvene zvezde u trećoj rundi i prema onome što je pružio večeras, i s obzirom na tradiciju igranja u Evropi prethodnih godina, ne bi bio poželjan rival za crveno-bele na žrebu u petak. 

Četa Stalea Solbakena (u prvom mandatu ih doveo do osmine finala Lige šampiona) očitala je fudbalsku lekciju gostima. U timu Kopenhgaena nije bilo pojačanja Andrije Pavlovića, ali su zato ostali ofanzivci odradili posao besprekorno.

Federiko Santander je već u šestom minutu udarcem glavom doveo Dance u vođstvo. U 40. minutu opet su centrašut i skok igra bili kobni po šampiona Severne Irske. Lep gol glavom je postigao Andreas Kornelijus kojeg na Ostrvu pamte kao najveći promašaj u istoriji Kardifa. Udarcem sa distance u 53. minutu, Falke je povisio na 3:0, a Kornelijus je imao šansu za drugi gol na meču kada je pogodio stativu sredinom drugog poluvremena. Revanš će biti formalnost za Dance…

Za razliku od od tog susreta u meču Partizani - Ferencvaroš sve je otvoreno. Posle prvih 90 minuta u Albaniji - 1:1. Domaćin je poveo golom Filija početkom drugog dela i imao odličan rezultat u tom trenutku, međutim, Mađari su preko Bodea došli do 1:1 i sada slove za blagog favorita pred revanš u Budimpešti.  

KVALIFIKACIJE ZA LŠ – 2. KOLO, PRVI MEČEVI:

Rozenborg (NOR) – Norčeping (ŠVE) 3:1 (0:0)
/Ejolfson 48, Heland 62, De Lanlaj 65/

Žalgiris (LIT) – Astana (KAZ) 0:0

Ludogorec (BUG) – Mladost Podgorica (MNE) 2:0 (2:0)
/Moci 13, Lukoki 26/ 

Olimpija (SLO) - Trenčin (SLO) 3:4 (2:4)
Velikonja 34, Zajc 43, Eleke 89 - Lorens 4, Kalu 6, Janga 8, Holubek 32/

Krusejders (SIR) - Kopenhagen (DAN) 0:3 (0:2)
/Santander 6, Kornelijus 40, Falk 53/

Partizani (ALB) - Ferencvaroš (MAĐ) 1:1 (0:0)
/Fili 47 - Bode 71/

Dandalk (RIR) - Hafnarfjordur (ISL) 1:1 (0:0)
/Mekmilan 66 - Lenon 77/


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara