KVOTE: Koliko daleko mogu srpski klubovi u Evropi

Vreme čitanja: 4min | uto. 10.07.18. | 10:34

Crvena zvezda, Partizan, Spartak i Radnički u sredu i četvrtak kreću takmičenje u kvalifikacijama za Ligu šampiona i Ligu Evrope

Protekle sezone beogradski večiti rivali su nas oduševili prezimvši na evropskoj sceni. Sada je red da probaju opet. Možda i da podignu lestvicu. A sa njima, ovog leta Srbiju će u Evropi predstavljati i Spartak iz Subotice i Radnički iz Niša.

Istina, nismo baš naviknuti na velike uspehe uslovno rečeno manjih klubova iz Srbije, mada je Vojvodina umela da pozitivno iznenadi, pa se nadamo da će njenim stopama i Spartak i Radnički. Ali pre svega gledamo u Crvenu zvezdu i Partizan.

Izabrane vesti

Znate već svi: Crvena zvezda novu evropsku avanturu počinje u sredu (18 sat, Arena Sport 1) gostovanjem kod letonskog Spartaksa i u tom dvomeču biće veliki favorit. Međutim, pravi izazovi kreću tek od drugog kola kvalifikacija u kome će izabranici Vladana Milojevića – ako prođu Spartak naravno, ali u to uopšte ne sumnjamo – ići na APOEL.

Ako izbaci Kiprane biće povlašćena i u trećem kolu kvalifikacija, jer se žreb za tu rundu takmičenja održava pre mečeva drugog kola. Što znači da bi u trećem mogla na Karabag, Šerif, BATE Borisov, Dinamo Zagreb, Malme ili grčki AEK. U plej-ofu već ne bi mogla da bude nosilac što znači da bi je na poslednjoj prepreci sačekali Salcburg, Ludogorec, PSV ili Seltik.

Neće svakako biti lako, ali nije bilo lako ni lani protiv Sparta, Krasnodara, Kelna, pa je Zvezda uspela. Zašto ne bi i sada? 

Koliko daleko? Teško je reći, ali kvota da će se crveno-beli domoći grupne faze Lige šampiona značajno je niža nego ranijih sezona – okruglo 9,00. Naravno, i dalje je realnija varijanta domoći se grupa Lige Evrope – kvota 4,00 na taj tip. Za sanjare imamo i kvotu da će Crvena zvezda, kao i 1991, pokoriti Evropu – čak 10.000.

I da istaknemo: igra je PLASMAN, ne FAZA ELIMINACIJE. Dakle, kvota 9,00 je da će se Zvezda plasirati u grupnu fazu Lige šampiona, ne da tu i stati.

Kad je Partizan u pitanju, znate da crno-beli u kvalifikacijama za Ligu Evrope kreću iz Nikšića, sudarom sa Rudarem iz Pljevalja, te da će – ako prođu dalje u šta smo prilično sigurni – ići na boljeg iz dvomeča Trakaija i Irtiša. Ni tu ne bi smeli da kiksnu.

Partizan će biti nosilac i u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, ali bi za plej-of već morali da se poklope neki rezultati, odnosno da u ranijim fazama kvalitikacija ispadne pet klubova sa boljim Uefom koeficijentom. Što znači da bi u plej-ofu mogao i na gigante kakvi su Zenit, Sevilja, RB Lajpcig, Fjorentina i Olimpijakos, koji ga je prošle seozne zaustavio u kvalifikacijama za Ligu šampiona, pa tek nešto slabiji rivali kakvi su Braga, Istanbul Bašakšehir, bečki Rapid, engleski Barnli.

Uz malo sreće na žrebu ipak ni to nije nemoguća misija o čemu svedoči i kvota 4,50 da će se crno-beli domoći grupne faze takmičenja. Prognoza da će i osvojiti Ligu Evrope plaća se kvotom 7.500.

Što se tiče Spartaka i Radničkog – od njih se ne očekuje previše, ali prvo kolo bi i jedni i drugi morali da prođu i time obezbede navijačima barem jednu spektakularnu priredbu u Novom Sadu (stadion u Subotici ne ispunjava evropske kriterijume), odnosno Nišu.

Podsetimo, Spartak takmičenje počeće megdanom sa Kolerajnom iz Severne Irske, a u slučaju pobede ide na prašku Spartu, koja će biti motivisana da se srpskim klubovima osveti za prošlosezonsku eliminaciju od Crvene zvezde.

Radnički se u Evropu vreća posle 34 godine sudarom sa Gzirom junajted sa Malte, a kad nju izbaci – a zaista se nadamo da će tako biti – čega ga okršaj sa boljim iz dvomeča Ferencvaroša i Makabija iz Tel Aviva. To je već mnogo teži izazov.

Zato i kvote na plasman Spartaka i Radničkog u grupnu fazu prilično veće. U slučaju Subotičana ona ide na 80, a tip da će Nišlije u grupu Lige Evrope uplatu bi mogao da vam pomnoži kvotom 30.

Procenite, pa izaberite. Prošle sezone bilo je i onih koji su toliko verovali u večite da su pristojno zaradili na prognozama da će prvi put u istoriji i Zvezda i Partizan igrati Evropu i na proleće. Pa ih je MOZZART nagradio i putovanjem na mečeve crno i crveno-belih u šesnaestini finala Lige Evrope. 

Nek se ponovi.

CRVENA ZVEZDA

Drugo kolo kvalifikacija za LŠ       1,05
Treće kolo kvalifikacija za LŠ        1,95
Plej of za Ligu šampiona                                4,00
Grupa Lige Evrope                           4,00
Grupa Lige šampiona                      9,00
Osmina finala Lige šampiona       45,0
Četvrtfinale Lige šampiona          180
Polufinale Lige šampiona              750
Finale Lige šampiona                      2.500
Osvaja Ligu šampiona                     10.000

PARTIZAN

Drugo kvalifikacija za LE                 1,05
Treće kolo kvalifikacija za LE        1,45
Plej of za Ligu Evrope                     2,35
Grupa Lige Evrope                           4,50
Šesnaestina finala Lige Evrope   15,0
Osmina finala Lige Evrope            45,0
Četvrtfinale Lige Evrope                                150
Polufinale Lige Evrope                   500
Finale Lige Evrope                            1.750
Osvaja Ligu Evrope                          7.500

SPARTAK SUBOTICA

Drugo kvalifikacija za LE                 1,20
Treće kolo kvalifikacija za LE        4,25
Plej of za Ligu Evrope                     18,0
Grupa Lige Evrope                           80,0
Šesnaestina finala Lige Evrope   250
Osmina finala Lige Evrope            850
Četvrtfinale Lige Evrope                                3.250
Polufinale Lige Evrope                   7.000
Finale Lige Evrope                            20.000
Osvaja Ligu Evrope                          80.000

RADNIČKI NIŠ

Drugo kvalifikacija za LE                 1,15
Treće kolo kvalifikacija za LE        3,00
Plej of za Ligu Evrope                     9,50
Grupa Lige Evrope                           30,0
Šesnaestina finala Lige Evrope   100
Osmina finala Lige Evrope            350
Četvrtfinale Lige Evrope                                1.000
Polufinale Lige Evrope                   3.000
Finale Lige Evrope                            9.000
Osvaja Ligu Evrope                          30.000


tagovi

bet info

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara