L'Ekip: Nejmaru devetka, Mbape i Kavani mogu mnogo bolje

Vreme čitanja: 3min | čet. 04.10.18. | 09:22

Ugledni francuski list poslovično konzervativan u ocenama, a bavio se i partijom igrača Crvene zvezde - Vladan Milojević i Miloš Degenek dobili dvojku

Iako je Pari Sen Žermen ubedljivo slavio protiv Crvene zvezde u drugom kolu Lige šampiona (6:1), jedan od najuglednih sportskih dnevnika u Evropi, pariski L’Ekip, bio je poslovično strog i poprilično škrt u ocenama igrača Svetaca. Naravno, ocenili su francuski novinari i izdanje fudbalera srpskih fudbalera.

S tim da za razliku od srpskih medija, gde ocene idu od pet do 10, kod Francuza je taj raspon od jedan do 10.

Izabrane vesti

Najbolje ocenjeni igrač Parižana bio je strelac het-trika Nejmar koji je dobio devetku i za njega L’Ekip kaže da je ostavio fenomenalan utisak. Konstantno je driblinzima pravio probleme Zvezdinim igračima, a bio je aktivan i u fazi odbrane. Za razliku od njega, iako su dali po jedan gol, Edinson Kavani i Kilijan Mbape dobili su samo šestice. Urugvajcu se zamera što nije iskoristio još neku od brojnih šansi, već je Milan Borjan izašao kao pobednik iz više duela. Isti stvar je i kod Mbapea, a L’Ekip navodi da je pored gola imao još četiri zicera da zatrese mrežu srpskog šampiona.

Sedmice, što se može smatrati dobrom ocenom, dobili su Marko Verati i strelac jednog gola Anhel di Marija. Kada je u pitanju Italijan, L’Ekip navodi da je osvojio ogroman broj lopti na sredini terena i dobio mnogo duela sa protivničkim igračima. Jedini duel izgubio je u 74. minutu kada je Zvezda postigla utešni pogodak. Što se tiče Di Marije, ističe atraktivnost gola koji je dao sa peterca u finišu prvog poluvremena.

Najslabije ocenjeni fudbaleri Pari Sen Žermena bili su golman Alfons Areola i štoper Presnel Kimpembe, obojica su dobila petice. Za Areolu se kaže da nije imao mnogo posla, pogotovo u prvom poluvremenu, dok se Kimpembeu zamera da nije uvek bio dovoljno čvrst u duelima. Odnosno ne onoliko koliko to obično može da bude.

Kada je u pitanju trener Parižana, Tomas Tuhel, od novinara L’Ekipa zaradio je osmicu. List navodi da Nemac nije napravio nijednu grešku u selekciji tima, kao i da se igrači polako navikavaju na ono što traži od njih. To se pogotovo odnosi na presing koji napadači moraju da igraju na protivničku zadnju liniju. Dao je i Nejmaru šansu da zaradi ovacije izlaskom sa terena desetak minuta pre kraja, kada ga je zamenio Erik Čupo Moting.

Kada je u pitanju Crvena zvezda, L’Ekip je podelio ocene, ali nije ulazio u detaljnija obrazloženja. Tako je najbolje ocenjeni fudbaler crveno-belih bio strelac jedinog pogotka Marko Marin sa peticom, dok je golman Milan Borjan dobio četvorku. Najslabije ocenjeni igrači srpskog šampiona bili su Miloš Degenek i Branko Jovičić koji su dobili dvojke, a istu ocenu zaradio je i trener Zvezde Vladan Milojević.

Drugi tiražni list iz Pariza, Parizijen ocenio je samo fudbalere francuskog šampiona. I tu je Nejmar dobio devetku, a Mbape i Kavani po šestice. Razlike je, recimo, u tome što je Parizijen dao Kimpembeu sedam, a golmanu Areoli šest. Novinar Parizijena, zanimljivo, tvrdi da je Kimpembe bio dobar u duelima i da je dominirao u vazduhu. A za Areolu tvrdi da nije mogao bolje da interveniše kod gola Marina u jedinoj situaciji u kojoj je bilo potrebe da ozbiljnije interveniše na utakmici.

Ovaj list nije davao ocenu treneru Tuhelu, kao ni igračima Crvene zvezde.

Foto: Printscreen


tagovi

LekipParizijenNejmarLiga šampionaKilijan EmbapeVladan Milojević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara