Lakše je kad nema Vasilija i Fernandesa, Lion uspeo ono što Zvezda nije - dao je gol u Moskvi! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 08.03.18. | 20:58

Ekipa Bruna Ženesija slavila u glavnom gradu Rusije golom Brazilca Marsela posle kornera - 0:1

Dođeš u Moskvu, postigneš gol i sebi otvoriš vrata naredne faze takmičenja. Taj recept večeras je primenio francuski Lion, koji je uspeo ono što pre dve nedelje nije uspela Crvena zvezda, zatresao je mrežu Igora Akinfejeva i sebe doveo nadomak plasmana u četvrfinale Lige Evrope – 0:1 (0:0).

Ekipa Bruna Ženesija igrački nije nadigrala domaćina, ali je bila lukavija, sačekala je svoj trenutak i golom Marsela posle kornera nokautirala domaćina. Gosti su imali nekoliko olakšavajućih okolnosti u odnosu na ekipu Vladana Milojevića. U startnoj postavi nije bilo suspendovaog Vasilija Berezuckog, kao ni povređenih Fernandesa i Vasina.

Izabrane vesti

Koliko je nedostajao Vasili bilo je jasno upravo kod prekida u ključnom 68. minutu kada je podbacio njegov zamenik, Aleksej Berezucki, koji je očajno reagovao i dopustio Brazilcu da ga nadskoči i iz neposredne mreže zatrese mrežu domaćina.

Podjednako veliki hendikep predstavljao je i izostanak Marija Fernandesa, koji se povredio u prvenstvenom meču sa Uralom, pa su njegovi prodori bili nešto što ostatak Kučajev nije mogao da nadomesti. Za razliku od revanša sa Zvezdom u igri je bio Aleksandar Golovin, koji je u nekolikiko navrata pokazao svoj raskošni potencijal.

Doduše, za razliku od okršaja sa srpskim vicešampionom, Gončarenko se nije baš osmelio da zaigra sa sa trojkom Musa, Vernblum, Vitinjo, već je Brazilac ostao na klupi i u igru ušao tek nakon primljenog gola. Međutim, baš kao i Ahmed Musa do tada, ni Vitinjo nije uspeo ozbiljnije da ugrozi gol Antonija Lopeza.

CSKA je bio kvalitetniji protivnik u prvih 45 minuta. Najzrelije prilike propustili su Golovin i Džagojev, dok je Musa u par navrata uzaludno pokušavao. Gostima je očigledno bilo potrebno čitavo poluvreme da se naviknu na rusku zimu, Depaj je dodao gaz u nastavku meča i na kraju bio ključni igrač za ostvarivanje odličnog rezultata. Da je imao više sreće, bivši igrač Mančester junajteda je mogao i da duplira prednost svog tima, ali nije uspeo. Sve to je mogao da kazni Fedor Čalov u samoj završnici meča, ali je njegov udarac uspeo da zaustavi odlični Lopes.

Liga Evrope, osmina finala:

Atletiko Madrid - Lokomotiva Moskva 3:0 (1:0)
/Saul 22, Kosta 47, Koke 90/

CSKA - Olimpik Lion 0:1 (0:0)
/Marselo 68/

Borusija Dortmund - Salcburg 1:2 (0:0)
/Širle 62 - Beriša 49pen/

Milan - Arsenal 0:2 (0:2)
/Mhitarjan 15, Remzi 45+4/

21.05: (1,55) Lacio (4,00) Dinamo Kijev (6,25)
21.05: (1,70) Lajpcig (3,70) Zenit (5,20)
21.05: (1,85) Marselj (3,50) Atletik Bilbao (4,40)
21.05: (1,50) Sporting (4,00) Plzenj (7,25)

* Kvote su podložne promenama

Foto: Action images


tagovi

Bruno ŽenesioViktor Gončarenko

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara