Lalatović: Neko treći mora da uzme titulu

Vreme čitanja: 3min | sub. 27.10.18. | 10:23

Vreme je da idem iz Srbije, poručio kontroverzni stručnjak

Radnički iz Niša već drugu sezonu privlači veliku pažnju domaće fudbalske javnosti. Ljudi i kritikuju i hvale. Sve njihove utakmice pod posebnom su lupom - često i iz nekih nefudbalskih razloga - a slično je i sa njihovim trenerom Nenadom Lalatovićem. Šta god ko o njemu mislio kontroverzni stručnjak izazove veliku pažnju kad god se javno oglasi. 

U intervjuu za Srpski telegraf Lalatović je govorio o nekim zanimljivim stvarima, kratkoročnim planovima sa Radničkim, te nameri da napusti srpski fudbal. Za početak o tome kome smeta Nenad Lalatović i njegova priča?
"Priča se da sam nekulturan, ovakav, onakav. Smeta im što imam stav i što se ne plašim da kažem ono što mislim. A kada neko vređa mene ili moju porodicu, normalno da neću dati na sebe". 

Izabrane vesti

Nefudbalskih stvari smo se naslušali poslednjih dana. Hm, meseci, godina... Radnički bi mogao da bude lepa priča. Neki kažu - treći klub Srbije. I sve to sa Lalatovićem na klupi.
"Neko treći mora da uzme titulu! Tako će i Zvezda i Partizan biti bolji. Želim Zvezdi 100 titula, ali nisu samo oni i Partizan srpski fudbal. Zašto da prvak ne bude Radnički, Lučani, Čukarički"?

Želje su jedno, realnost sasvim drugo. Iako je Radnički trenutno ispred Partizana i za Zvezdom zaostaje ne velikih sedam bodova. Ne velikih pogotovo ako se zna da se bodovi posle prvih 30 kola dele...
"Više od svega voleo bih da osvojimo trofej. Ali to ćemo najlakše preko Kupa Srbije. To bi bila velika stvar za klub. grad, za mene lično. Pa da dogodine Radnički bude još bolji u Evropi"

Pričalo se letos da bi Lalatović mogao konačno u inostranstvo. I onda po kuloarima stari epiteti - trener za domaću upotrebu i slično. Da li je došlo vreme za dokazivanje van granica Srbije?
"Moja sledeća stanica biće inostranstvo. Drugari mi kažu da je vreme da odem, imam 40 godina. Dogovor sa Radničkim je takav da mogu da odem već u decembru ako stigne neka dobra ponuda. A bilo ih je i dosad. Zvala je Budućnost iz Podgorice, Aktobe iz Kazahstana, Željezničar iz Sarajeva, klubovi iz Rusije... Nemam otpor prema takvim ponudama. Željo je, recimo, veliki klub. Ima ponuda i za januar, ne bih da otkrivam sada".  

Zvezda će za ceo život ostati bolna tačka, odnosno trenerska epizoda na Marakani...
"Jeste. Iskoristili su moje ime, kao velikog zvezdaša. Klub je bio u tranziciji, znalo se da ćemo teško do titule. Plate su bile 3.000 evra, a ja sam forsirao Predraga Rajkovića, Luku Jovića, Marka Grujića, Mihaila Ristića. Posle kažu Zvezdan napravio 15.000.000 evra. Nije Terza, nego Nenad Lalatović!. MOžda se i vratim za 10-15 godina. Neka daju meni ovakve uslove, koje sada ima Vladan Milojević, ili koje je imao njegov prethodnik".

I za kraj koja reč o nacionalnom timu. Bura, buru stiže, prašina se diže svakodnevno, gotovo da ništa ne štima na svim nivoima...
"Krstajiću treba dati šansu. Vidite i sami da dobro guramo u Ligi nacija. Šteta za meč sa Švajcarskom na Mundijalu. Posebno me zabolelo što su golove dali Albanci, jer su provocirali".

A mladi na EP?
"Ako selektor bude imao sve raspoložive snage u timu daće bog da osvoje i to zlato, pa da posle ti momci budu nosioci u A timu", završio je Lalatović.  


tagovi

Nenad Lalatović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara