Lalatović se oporavio od stomačnog virusa: Živim za prolaz protiv Makabija

Vreme čitanja: 3min | sre. 01.08.18. | 17:22

“Igrači moraju da odigraju tako da porodice budu ponosne na njih”, rekao trener Radničkog

Nišlije sanjaju čudo. Makabi je iz Izraela doneo veliku prednost od 2:0, ali naš predstavnik u kvalifikacijama za Ligu Evrope našpanovan je da napravi malo čudo… Posle poraza od Crvene zvezde, Radnički je ojačao redove, jer se redovnim obavezama vratio šef stručnog štaba Nenad Lalatović.

On je propustio gostovanje na Marakani zbog zdravstvenih problema.
“U nedelju ujutru sam dobio jak stomačni virus, nisam bio u stanju da normalno funkcionišem i na preporuku lekara sam morao da odležim dva dana. Sada sam dobro i spreman sam da povedem ekipu u najvažniju utakmicu u novijoj istoriji Radničkog. Imali ste i sami priliku da se uverite koliko je Makabi ozbiljna ekipa. Iskusni su, imaju svoj cilj i znaju kako da dođu do njega. Bili su bolji u prvom susretu, stekli lepu prednost, ali i mi imamo svoje ambicije. Ja verujem u moj tim i znam da smo sposobni da načinimo podvig. Smatram da će meč na Čairu biti potpuno različit od onog u Tel Avivu. I zbog terena i zbog temperature i zbog mnogih drugih okolnosti. Očekujem veliku podršku za Radnički i pun stadion koji će nas nositi do trijumfa. Naš protivnik ima 40 osvojenih titula, devet A reprezentativaca, budžet od 50 miliona i vodi 2:0. Dok god postoji šansa, mi se nadamo da postoji čudo”, poručio je Lalatović.

Izabrane vesti

Mladi stručnjak je rekao da će na raspolaganju imati mnogo jači tim.
“Čuda se dešavaju samo ako vi verujete u to i ja tražim od mojih igrača da veruju da mogu da prođu Makabi. Neće biti nimalo lako, jer je protivnik fenomenalan, ima pojedince koji će svaku našu nepažnju umeti da kazne. U prvom poluvremenu u Tel Avivu, Bog nas je sačuvao, a u drugom smo primili golove iz neke naše nepažnje. Ali, teško je držati koncentraciju svih 90 minuta kada te protivnik konstantno napada. U onom sastavu koji smo izveli, bez četiri standardna igrača, ne mogu da budem zadovoljan, ali ne mogu ni nešto da zamerim mojim igračima”

U tim se vraćaju Crnoamrković I Haskić.
“Dosta bolje stojimo nego pred put u Tel Aviv. Nikola Aksentijević je konačno odradio suspenziju UEFA od tri utakmice i konkurisaće za startnu postavu, a u puni trenažni proces vratili su se Nermin Haskić i Đorđe Crnomarković, što znači da ću na teren moći da pošaljem najjači mogući sastav, izuzev Siniše Babića koji je već dugo odsutan zbog povrede. Svi smo optimisti i verujemo da možemo do podviga, iako veoma poštujemo Makabi”.

Nekoliko reči o igri Makabija.
“Makabi igra fenomenalno iz polukontre i kontre. Imaju gore igrače koji jednim potezom može da reše utakmicu, tu mislim na njihove krilne igrače koji fenomenalno ulaze i prave višak u sredini terena i na njihovog špica koji se dobro gradi i kreće našim štoperima iza leđa. Više bih voleo da smo primili u prvom poluvremenu dva gola, nego u drugom iz onakvih naših grešaka, koje ne smeju da se dešavaju. Mi znamo da nama preti opasnost, ali mi, da bismo bili konkretni, moramo da izađemo hrabro i da stvaramo šanse, da probamo da prvi postignemo pogodak. Jer, ako povedemo, uz pomoć naše publike, gde oni sasvim drugačije igraju u Izraelu i na strani, neće im biti nimalo lako. Neće imati ni klimatizovane svlačionice sa video bimovima, ni teren ravan kao led, verujem da ćemo se mi bolje snaći u ovim uslovima. Njihov špic ima 80 hiljada evra neto platu mesečno, koliko nemaju svi moji igrači zajedno. Ali, siguran sam da on nije bolji igrač od njih. Treba da odigraju tako da njihove porodice budu ponosne na njih. Ovakva utamica se ne igra svaki dan. Sanjam taj rezultat i živim za to”, objasnio je trener Radničkog.


tagovi

Nenad Lalatović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara