undefined
undefined

Lavovska borba i Arsenal na kolenima, Trezege doveo Aston Vilu na prag opstanka (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 21.07.20. | 23:11

Još ništa nije gotovo, ali Vila je sada u pol poziciji

Neko bi to nazvao kosmičkom pravdom, neko opuštanjem Arsenala, ali na Vila Parku nikog nije briga šta je po sredi, jer Aston Vila ja na pragu opstanka u Premijer ligi! Izgubila bi mnogo engleska fudbalska elita eliminacijom kluba takve tradicije, sa peharom šampiona Evrope u svojim vitrinama, zbog toga su puleni Dina Smita još jednom ostavili poslednji atom snage na terenu kako bi došli do tri, zlata vredna boda za opstanak u engleskom prvenstvu. I to ni manje, ni više preko leđa Arsenala koji je posle dve iznenađujuće pobede nad Liverpulom i Mančester Sitijem u poslednjih sedam dana po ko zna koji put pokazao koliko je daleko od velikana koji je svojevremeno osvajao titule bez ijednog poraza... Aston Vila - Arsenal 1:0 (1:0).

Velika, izuzetno zaslužena pobeda Aston Vile koja je nepuna dva kola pre kraja u pol poziciji da izvuče poslednju kartu za Premijer ligu 2020/21! Zahvaljujući teškom porazu Votforda od Mančester Sitija samo nekoliko časova ranije, Aston Vila je ovim minimalcem došao u situaciju da ima za jedan pogodak bolju gol-razliku od Stršljenova (Vila -26, Votford -27).

Izabrane vesti

Arsenal nije izgledalo ni izbliza tako dobro kao protiv Liverpula i pogotovo Sitija u polufinalu FA kupa, mada ni tada nije toliko blistao, koliko je koristio svaku grešku takmaca i kažnjavao ih golovima. Aston Vila ovog puta nije imala takvu dominaciju na terenu, niti posed lopte kao Redsi ili Građani pre nekoliko dana, što je taktiku Mikela Artete dovelo u pitanje. Odnosno, nije imala protivnika koji ima takvu inicijativu da Arsenal može da se traži iz kontri. Tobdžije nisu izgledale ništa posebno, a Vila dovoljno dobro za taj jedan, toliko bitan gol i velike pobede koja je poslala na 17. poziciju na tabeli kolo pre kraja.

Herojski plašt večeras je obukao Trezege! Odlični Egipćanin postigao je prelep gol za trijumf i to posle centaršuta Tajrona Mingsa iz kornera koji je Vila izboksovala praktično ni iz čega. To je samo pokazalo koliko je velika želja VIlinih igrača bila da se suprotstave favorizovanom rivalu i uzmu ono što im pripada.

Nimalo kvalitetna utakmica, dugo i bez ikakvog ritma, a posle Trezegeovog gola čekalo se sve do 79. minuta za ozbiljniju šansu i uzbuđenje. A nju je propustio Kinan Dejvis, tek što je ušao u igru. Izašao je sam pred Emanuela Martineza, ali je loše pucao tako da je lopta otišla pored stative. A onda, umalo da stigne surova kazna na drugoj strani. Centaršut posle kornera dočekao je Edvard Nketija koji je bio najviši u skoku, preskočio je kompletnu protivničku odbranu i pucao glavom, ali lopta je udarila u stativu i vratila se nazad u polje. I to je praktično bilo sve. Aston Vila je uzela tri boda! 

USKORO OPŠIRNIJE:..

PREMIJER LIGA - 37. (PRETPOSLEDNJE) KOLO

Subota

Norič - Barnli 0:2 (0:1)

/Vud 45+5, Godfri 80/

Nedelja

Bornmut - Sautempton 0:2 (0:1)

/Ings 41, Adams 90+8/

Totenhem – Lester 3:0 (3:0)

/Džastinm 6 ag, Kejn 37, 40/

Ponedeljak

Brajton - Njukasl 0:0

Šefild Junajted - Everton 0:1 (0:0)

/Rišarlison 46/

Vulverhempton - Kristal Palas 2:0 (1:0)

/Podense 41, Džoni 68/

Utorak

Votford - Mančester Siti 0:4 (0:2)

/Sterling 31, 40, Foden 63, Laport 66/

Aston VIla - Arsenal 1:0 (1:0)

/Trezege 27/

Sreda

19.00 (1,25) Mančester Junajted (6,50) Vest Hem (10,00)

21.15 (2,15) Liverpul (3,45) Čelsi (3,35)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Trezege

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara