Komentari na vest

Lazar Samardžić: Više se osećam kao Nemac nego kao Srbin, ne kajem se što sam odbio Milan i Barsu

С

Срби

pre preko 1 godinu

Народ који нестаје! Не због овог момка него због екипе која сефи у председништву, влади, ФСС-у итд...
П

Пумпаџија

pre preko 1 godinu

Народ не нестаје због тих фотељаша, него због самога себе. Не може тебе фотељаш да убеђује да не треба да рађаш децу, ако ти желиш и Бог ти да.
н

нс бој

pre preko 1 godinu

Некада се Меша Селимовић изјашњавао као Србин Мухамеданац,Иво Андрић као Србин Католик,инсистирали да припадају Српској књижевности,а данас се Срби масовно изјашњавају и поистевећују са другим нацијама.Упитајте се зашти,а не да их осуђујете и пљујете.Пре свега смо деградирани као друштво у свим сегментима,морално,етички,материјално ,политички,спортски,културолошки.....

pestogenovese

pre preko 1 godinu

sto se tice osvajanja trofeja sa reprezentacijom, vise se osecam kao nemac
Š

Škrabotina

pre preko 1 godinu

Neka minusi sevaju, ali bravo za malog. Šta to njemu nudi Srbija osim miliona kompleksaša koji će ga pljuvati i prozivati ako promaši koji padež? Ista situacija kao sa Marinom. Niko iz saveza ga nije vrbovao na vreme, odnosno sa 15/16 godina i naravno mali bljesne i šta onda? Normalno da će nemcima dati prioritet kao što je Bajcetic (ne Bajčetić) odavno izabrao Španiju. Njihove "defekcije" nama idu na sramotu, a ne njima. Ko to nije do sad skapirao nikad neće. Ajde patriJote...
D

Deki b

pre preko 1 godinu

Ja se potpuno slažem da on ne treba da igra za Srbiju. Šta god da radio treba da zna da Srbija nije opcija za njega. Duboko sam protiv pozivanja gastarbajtera u našu reprezentaciju ima i ovde ljudi pa će se probrati nešto za reprezentaciju ako ikoga više bude i zanimala ista.
N

Nebo

pre preko 1 godinu

Šta nas briga sad ce za nas da igraju kinezi, arapi, Pakistanci ionako su pokupovali pola zemlje, pa kad krenu sa skandiranje njihovih srpskih imena.
M

Monterooo

pre preko 1 godinu

Odvratan je FSS kakvi likovi se tu muvaju ,izaziva sram,od pionira plati pa se klati... Al dres pancera ne bi obukao da da dodje licno da mi Ozil uruci desetku... Ti si za njih placenik...seti se marina....cela porodica mu stradala na Kozari....a on desetka pancera ...nezamenjiv...i posle utakmice sa Srbijom gde nije dokazao lojalnost ...nikad vise ...progutao ga mrak....to je nemacka...ti si obican placenik.
s

spaniard 6

pre preko 1 godinu

Pišete nešto što momak nije izjavio, izvlačite iz konteksta ono što će da vam malo podigne rejting, a ne razmišljajući da možete nekome naneneti štetu...
Г

Гос'

pre preko 1 godinu

Не знам што вам је већини овдје чудно, што ce дечко више осјећа као Њемац. Рођен је тамо, цијели живот му је везан за ту земљу. Сад што се коријена тиче, треба да зна ко је и одакле. Ал нажалос' ми немамо баш тај национални идентитет као неки у нашем окружењу. Не треба никог да молимо, ако се човјек не осјећа Србином. Његова лична ствар како ће се изјашњавати..
p

pmf

pre preko 1 godinu

s tim imenom i prezimenom se osećaš više kao Nemac???
P

Polivač

pre preko 1 godinu

Zatalasali nešto ovi srBski prapotomci svega i svačega. Kako može neko da udari ovako nisko na nebeski narod i stvoritelje univerzuma?? Kakav poraz za potomke silnog Lazara i Miloša! Svete srBske sinove koji vazda obitavaše po svetoj zemlji. Čobanluk Srbija na sreću nije bila izbor ovog momka.
A

Alo bre

pre preko 1 godinu

polivacu, opasno si veliki mrzitelj Srbije i svega sto je Srpsko, vidi se to iz tvog svrakopisa… opasno je to po tvoje zdravlje, ne znam sta trazis na Srpskim portalima?!
G

Gost225

pre preko 1 godinu

Decko pocela Parada ponosa koji ces na portalu.. izadji malo napolje... prosetaj sa drustvom mozda i stignete do najjaceg grada na svetu (Nekada Centar Nacizma danas Centar pederizma) Berlina...
B

Bau

pre preko 1 godinu

Stvarno vas ne razumem.. što ne sačekate malo.. odmah pljuvanje.. onako srpski.. u ponedeljak ide piksijeva konferencija za medije i verovatno će biti reč i o Samardžiću.. smirite se i ne histerišite kao babe bre.. šta ako nas je odbio!? Nije prvi ni poslednji.. ovakva histerija je bila i oko Svilara da nas je odbio a kasnije.. gle čuda debitovao za nas.. šta ako će i ovaj istim putem!? Smirite se bre
k

košarkaš

pre preko 1 godinu

Nemacke Reprezentacije mislim da je prezime SCHULTZ on decko negde iz Afrike, ötzil turcin, igrao za germane, pa sta neka je Lazar ziv i uftav i neka sam odluci gde ce! Svako dobro momce!
P

Polivač

pre preko 1 godinu

Što su se uzjogunili ovi čuvari pravoslavlja i srBske patriJote! Potomci silnog Lazara i Miloša....Šta vama nije jasno mandrili? Dečko se oseća kao Nemac i voli zemlju u kojoj živi, svaka čast - njegov izbor. To se zove zdrav odgoj, ne znate vi šta je to.
M

Milos24

pre preko 1 godinu

Jel ti imas neki problem sa Srbima ? Vidim ostavio si gomilu istih komentara
@

@prolivač

pre preko 1 godinu

Kako misliš "Vi", pa valjda "Mi", i ti si srpče kao i mi ostali, jedan od nas hehehe
t

televizor

pre preko 1 godinu

@Уф I na bausteli imaju bolji zivot nego vecina u Srbiji, o Bosni gde je nesto losiji standard da ne govorimo. Jos nesto, ne radi se vise toliko o novcu, vec o sigurnosti, tamo nisu korumpirane sluzbe koliko ovde. Ovde nam sa nacionalnih tv stanica sevaju Zadruge, Parovi, velicaju se mafijasi, o kriminalu da i negovorimo. Kada budemo popravili zemlju, nece nam se vise dogadjati Samradzici.
t

televizor

pre preko 1 godinu

Bravo, zahvalnost zemlji koja je primila tvoju porodicu i tebe kada vam je bilo najteze. Momak je svestan sta je Nemacka uradila za njega i njegovu porodicu kada su utisli kao izbeglice iz Bosne.
У

Уф

pre preko 1 godinu

Шта је урадила Немачка за њега? Радили на бауштели 7 дана у недељи по 12х?
G

Grga Cvarak

pre preko 1 godinu

@Uf Druze, ne budi ljubomoran samo zato sto neko mozda ima bolji zivot od tebe. Da im je lose u Njemackoj, vratili bi se u Srbiju. I obratno, da im je bilo dobro u Srbiji, zasto bi emigrirali u Njemacku?
Z

Zelen si

pre preko 1 godinu

Nemačka je napravlia od Srbije i zapadnog Balkana koloniju radne snege, bombardovala nas i uništavala zajedno sa austrougarskom i nikada nisu prestali da nas ucenjuju i iskorištavaju. Sada će i litijumske rudnike da otvaraju na lokacijama koje su nazvali žrtvovana područja evrope a ti kao dobar domaćin dao bi im i svoju decu za malo veću platu ili da ti zet bude nacista. Ajde saberite se naivci i lažne demokrate, dosta ste branili izdajnike i prodavali istoriju.
a

alo bre

pre preko 1 godinu

Zivim ovde na zapadu dugo, toliko dugo da imam i unuke a dosao sam kao 20 godisnjak, njemacki mi je kao maternji, imam svoju kucu, djeca imaju svoje stanove, imam svoj licni biznis, ne zalim se na kvalitet zivota, naprotiv… Ali ja sam prije svega Srbin, moj jezik je Srpski, moja drzava u dusi je Srbija i Republika Srpska, mi smo za Austrijance, Nijemce uvijek gradjani drugog reda, znam sta pricam i uvijek ce tako biti mada nemam nikakvih problema. Za moju Krsnu Slavu uvijek su mi gosti pored nasih i komsije Austrijanci ali sve se ipak osjeca kroz taj tudjinski duh. Niko nama nista nije dao i niko nas nije primio sto nas voli vec sto im koristimo i trebamo, kad dodje vrijeme za povratak rado cu se vratiti u svoju rodnu Republiku Srpsku. Hvala Bogu za to sam se odavno lijepo pripremio.
a

alo bre

pre preko 1 godinu

Sta reci, na jedan pozitivan komentar odmah dobijes minus, sta reci za pojedince, oni sve govore o sebi, prepoznace se sigurno…
t

televizor

pre preko 1 godinu

@Zelen si Sve smo im mi to dozvolili, nisu nam stavili pistolj na glavu. Sami smo krivi.
G

Gostina

pre preko 1 godinu

Uvek, alu uvek ces tamo biti gradjanin drugog reda, ali tvoj izbor.
T

Ti znas

pre preko 1 godinu

sedi tu i cuti. Vi dole srbi morate da shvatite da mi koji smo rodjeni tamo,neradimo na Baustelle kao sto su se muciki nasi Eltern. Veruj mi. Svako radi svoj posao. Nemoj da ste ljubomorni na nas. Srbija majka
Z

ZoranR

pre preko 1 godinu

Nisi svi gradjani drugog reda, vecina jeste. Ako neko iskrsne talentom, kao Lazar, kao Andrea Petković....njih prihvate. Omladina Nemačka ih prihvata, oni se druže sa njima, i osećaju se kao Nemci. E, velika većina drugih, se osećaju kao gradjani drugog reda, Nemačka deca se ne druže sa njima, i oni su ponosni Srbi. Uzgred, najviše se druže sa Turcima, ako nema baš puno Srba u okolini.
K

KojMoj

pre preko 1 godinu

Ako nećeš ti biće drugih tri......
T

Tito nas unistio

pre preko 1 godinu

A dobro vam je bilo svima kad su nam precili ginuli 1914 da vi danas imate internet i pravite se da niste srbi
L

Lokki

pre preko 1 godinu

Neću da budem Švabo. Švabo da budem neću...
N

Nazalost slabi smo

pre preko 1 godinu

To od Turcina itd nikada neces cuti. Roditelji su krivi. Sve je unvaspitavanj. Nemamo rodoljupsko odgajanje kao kod 99% drugih Nacija, Zato smo danas samo 5 miliona umesto 50.
G

Gost090

pre preko 1 godinu

I kod Turaka ista prica zadnji pud sam cuo kad bi Nemacka i Turska ratovala da bi za Nemce ratovo
G

Grga Cvarak

pre preko 1 godinu

A mozda je to zato sto su roditelji otisli iz Srbije jer im Srbija nikad nista nije dala? Razmisli malo, ko odlazi iz svoje zemlje zato sto mu je dobro? Pa, naravno da ces da ih odgajas da postuju zemlju u kojoj su odrasli i koja im je dala sve za razliku od Srbije koja se svog naroda sjeti samo kad uspije negdje, a dok si anonimus, sto se tice nase drzave mozes umrijeti od gladi, niko prstom nebi mrdnuo. Mali je dobro odgojen, samo sto ti to ne mozes da razumijes.
e

esex

pre preko 1 godinu

Ja imam cisto bosanske korene.moji su rodjeni u vojvodini kao i ja..srbija je moja zemlja i jbmi se za bosnu..samardzic je rodjen u nemackoj,govori nemacki,drugovi mu nemci..ta zemlja mu je pruzila sve.nemamo pravo da mu zameramo..nasa jedina sansa je da ga ne zovu nemci u a selekciju za katar.
o

odgovor

pre preko 1 godinu

Није ти добар пример, Босна је географска одредница, то је као да ја кажем да сам из Срема, али ме он не занима него се осећам Србином. Мислим како можеш бити Србин, а не доживљавати Босну као своју
e

esex

pre preko 1 godinu

Bosna je samostalna i nezavisna drzava.kakva crna geografska odrednica.
K

KIMI 85

pre preko 1 godinu

Krkic je izjavljivao kako se oseca kao spanac, i znamo posle sta je bilo, a bio je bar duplo talentovaniji od ovog. Previse buke oko ovog malog, jeste dobar igrac ali ovim je sve rekao, ko ne oseca zelju i volju da igra za Srbiju, ne treba ga moliti. Srecno mu bilo. Fokusirati se na decu a Bogu hvala ima ih, koji imaju stvarnu zelju da igraju za nacionalni tim. Uostalom, imamo mi talenata na njegovoj poziciji, nama su stoperi problem. Ne znam ni cemu uporno pisanje o igracima koji nemaju zelju da igraju za nas, pa i ako ima nase korene. Njegov izbor. Dajte malo vise prostora o nasim talentima, da se malo skrene paznja savezu oko rada sa mladjim kategorijama, da se prestane sa menadzerisanjem, i guranjem tatinih sinova.
A

Adolf

pre preko 1 godinu

Lazar Samardzic- "cisto" germansko ime i prezime,!?
N

NN3

pre preko 1 godinu

Eno oglasio se Samardžić i rekao da je ovo što se proširilo srpskim medijima danas apsolutna laž i da nije izjavio to uopšte. Ko laže ovde?
S

Samar Džić

pre preko 1 godinu

Demanti je objavio Buta Sport, a intervju italijanska Gazzetta... bacite pogled na Gazzettu, u njenom intervjuu jasno stoji izjava koju je Mozzart preneo
n

nebo

pre preko 1 godinu

Jos jednom na ovu temu i odustajem!!! Mnogo nase talentovane dece ima u inostranstvu, koje treba ispratii, pogotovo u danasnje vreme kad sa jednim klikom imas sve informacije o njima, toliko besposlicara u savezima ima koji su tu iz ko zna kojeg razloga i koji trebaju samo da posvete malo paznje, da toj deci stave do znanja da racunaju na njih u bilo kom obliku, verujem da bi rezulati bili mnogo bolji. ovako javljamo se samo kad je vec kasno uz obrazlozenje pa pitali smo decko nece i to je to ili u najgorem slucaju uslovljavaju nekim nadoknadama najcesce finansijske prirode i to je to, sve ostalo su samo price u prazno. E onda se po obicaju izbace ovaki tekstovi, i onda ti narode pljuj po njima,, a pravi krivci sede u cosku i smeskaju se i nama i njima.
D

DjulaMeshter

pre preko 1 godinu

Mozes da se osecas kako hoces, normalno, ali pitanje je da li nemci gledaju na tebe kao na nemca?
G

Grga Cvarak

pre preko 1 godinu

To je apsolutno nevazno. Totalno pogresno razmisljas. Sta njega briga (ili treba da ga je briga) sta neki kreten misli o njemu? Pa imas i kod nas seljacina koje sa visine gledaju nekog naseg covjeka samo zato sto je, primjera radi, rodjen u Bosni, a ne u Srbiji. I sad taj covjek po tebi treba da osjeca manje Srbinom zbog toga? Zbog misljenja nekog seljacine? Pa, naravno da ne. Tako i ovaj Samardzic. On najbolje zna ko je i ima apsolutno pravo da se izjasni onako kako se osjeca.
l

lik iz klake

pre preko 1 godinu

Otac mi je iz cg, kao i kompletno cela caletova strana i ne znam koje koleno je tamo. Dosao je u beograd 63 godine, ja sam rodjen u beogradu i apsolutno nista ne osecam prema toj drzavi niti tom narodu...pogotivo posle 2006 godine cak ne idem ni na more...bio sam pre 6 i 3 god kad su stric i strina umrli...tako da decka apsolutno razumem, morate shvatiti da deca rodjena van svoje domovine poprimaju mentalitet tog podneblja gde se nalaze...evo cale nije daleko odmakao pa mene apsolutno zabole za cg...i ne smatram nas jednim narodom, jer tamo imas one koji su za srbe, za mila i one koji su za pare...tj kako ih platis i koliko tako ce glasati. Posto ce neko reci, da ali ti nisi bitan faktor...takmicio sam se za jugoslaviju, scg i sebiju u karateu i kad igra srbija navijađ, kad igra cg boli me uvo...ea me je neko pozvao da budeđ rep cg u karateu ne bi ni razmisljao. Tako da batalite te price, pustite ljude da sa svojim zivotom cine sta oni hoce...
n

nebo

pre preko 1 godinu

@lik iz klake " i one koji su za pare...tj kako ih platis i koliko tako ce glasati." sva poenta tvog teksta, samo si zaboravio da napises da su to u stvari po obicaju najvece patriote!!!!!!!!
l

lik iz klake

pre preko 1 godinu

A sve vidis po broju dislajkova...izgleda da sam ubo bolnu temu...jos jaci su mi oni koji preko grane glume ludilo i srbe vece nego ovde pusku u ruke za drzavu ne bi uzeli...ne bi ni ja, jer nemas za koga da ratujes kad su sve raskurcali.
G

Gost1999000

pre preko 1 godinu

Prevara od igraca, za godinu, plafon dve igrace drugu ligu ili tamo negde u Emiratima.
D

Dragović

pre preko 1 godinu

Pa i Dragović je tako isto reko ! Jeste zaboravili?
n

nebo

pre preko 1 godinu

E Dragovic se ne racuna on je patriota, igra za zvezdu i donosi pare partiotama!!! Ne diraj u osinjak!!!
G

Gost gost

pre preko 1 godinu

Nijesedesilo
S

Sale555

pre preko 1 godinu

Dragovicu je majka Austrijanka. Kao sto je Doncicu Slovenka, pa se covek vise oseca kao Slovenac.
P

Peca23

pre preko 1 godinu

Dragovica je propustio nas savez, sve ostale price suvisne. Ovog momka barem po pisanju moli licno Piksi da nam se pridruzi.
n

nebo

pre preko 1 godinu

@Sale555 Dragovicu majka nijeaustrijanka ne lupaj, pomesao si ga sa Arnautovicem
n

nebo

pre preko 1 godinu

@Peca23 Propustio savez, moli ga Piksi!!!! "Ne ceka se bozic uoci bozica", druskane moj, ili znas onu pesmu, " gde ste bili kad sam bio niko"
N

Nemojjj

pre preko 1 godinu

o Dragovicu. Nije bitna nacinalnost drugog roditelja, bitno je da prica 100% a to je bio jedan od preduslova prilikom potpisivanja ugovora.
G

Gostионица

pre preko 1 godinu

@sale Драговићу је мајка српкиња. Одрастао је без оца, са мајчиним родитељима, а деда Злативоје (мајчин отац) га је буквално и довео у Звезду.
a

alo bre

pre preko 1 godinu

nebo, vidis kako se vi prdizanovci u svakom komentaru lako prepoznate
t

takoo jeee

pre preko 1 godinu

Marin, Krkic, Dragic, Doncic, Mladenovic teniserka i sad ovaj indijaac...Procices ti kao Krkic i onaj "Brazilac "sto je odigrao 1 mec za Srbiju da bi mogao za Brazil...Cekao dzabe i nestao...Sramota je to velika.Da li zna cije ime nosi? E roditelji, roditelji..
D

Dexa1

pre preko 1 godinu

Da nazalost da je Hrvati nebi bilo pitanje igrao bi za njih 100%.
V

Vidi druze

pre preko 1 godinu

rodjen sam z Austriji,oba roditelja srbi,ali se osecan kao Austrijanac. Ucili su me od malih nogu ,da se nemesam u politiku ili bilo sta. Zna se,na posao ides posle zavrsene skole i to je to. Tako sam vaspitan. Dete moje isto tako. Nemamo tu vasu zicu dole,kompleks necega. Imamo prezimena i imena srbska,ali u dusi smo Austrijanci. I veruj da nam je svima drago zbog toga. Gde si tu si. Zivela Austrija. Srbija isto
a

alo bre

pre preko 1 godinu

vidi druze, jadan si ti kad si tako vaspitan, i ja sam svoj vijek proveo u Austriji, djeca su mi rodjena i drzavljanstvom smo nazalost svi Austrijska… ali, mi smo i osjecamo se samo kao Srbi, nije nam lose, ne mrzimo nikoga ali znamo ko smo. A ti si za Austrijance samo stranac, uzalud se nudis!
G

Gagi197

pre preko 1 godinu

Momak ništa loše nije izjavio,a čitajući komentare nije ni pogrešio
P

Pali mali

pre preko 1 godinu

Mali nek se gubi daleko od naše reprezentacije
G

Gost111

pre preko 1 godinu

Ако је ово изјавио не треба га ни звати.
P

Pobeda je resenje

pre preko 1 godinu

Neka mu Srbija da bolje uslove od Nemacke i neka ga Fss pozove i objasni mu da je manja konkurencija i da ce lakse da se izbori da igra za Srbiju nego za Nemacku pa ce doci.
V

Vuc

pre preko 1 godinu

Hrvati, Albanci troluju na vestima.
V

Vuc

pre preko 1 godinu

Koliko Rrvata i Aljbanaca troluju na ovoj vesti. Provaljeni ste.
K

Kikinda

pre preko 1 godinu

Daj bre sad svako levo smetalo koje igra fudbal treba da bude reprezentativac Srbije jer je odigrao dobro zadnjih mesec dana.
Y

Yula

pre preko 1 godinu

Da kada si mala zemlja treba
B

Bzzz

pre preko 1 godinu

Sine, sve najbolje u dresu Nemacke... Mada nije kriv klinac nego roditelji, tako su ga vaspitali... Rekao je sve... Oseca se kao Nemac i to je to, znaci nije Srbin... Niti ce ikada biti...
V

Vladakgffm

pre preko 1 godinu

Nisi ti druze gledao Balkan info istoricare inace bi sad isao na litije i tetovirao ostrog
д

дуда

pre preko 1 godinu

Ти си петколонаш.Као и дедови твоји
К

Куре на специјали

pre preko 1 godinu

Кад схвати да га Немци неће, вадиће се да су га лоше превели. Последњи Немац који је био члан Удинезеа, просечне италијанске екипе, и играо за елф је Оливер Бироф. За Швабе наступају играчи из Реала, Бајерна, Барсе, а не из Удина...
G

GISKA 88

pre preko 1 godinu

Carsten Jancker je igrao posle njega u Udinezeu...od 2002 do 2004,cisto da saznas nesto novo!
К

Куре на специјали

pre preko 1 godinu

Кад схвати да га Немци неће, вадиће се да су га лоше превели. Последњи Немац који је био члан Удинезеа, просечне италијанске екипе, и играо за елф је Оливер Бироф. За Швабе наступају играчи из Реала, Бајерна, Барсе, а не из Удина...
C

Cupin

pre preko 1 godinu

Pa nije valjda lud da igra za svabe a prica okolo da voli Srbiju!
G

Gost011

pre preko 1 godinu

Promeni ime u Adolf ili Ditrih, nemoj biti nemac, a nositi najsvetije srpsko ime. Sve najbolje u dresu Nemacke.
n

nebo

pre preko 1 godinu

Znas li ti koliko nasih ljudi je uzelo madjarski, bugarski, rumunski i hrvatski pasos samo da bi se dokopalo inostranstva, i ime promenilo zarad toga, i velika vecina takvih ide okolo i busa se u srpstvo i patriotizam!!!!!!!!! Patriote moje na baterije!!!!!!
N

Nazovi stvar kako treba

pre preko 1 godinu

Ime menjaju kriminalci koji su tamo na poternicama da bi mogli opet da ulaze u tamo a da ne budu uhvaćeni
n

nebo

pre preko 1 godinu

Lupetanje do besvesti, tipicno srpski patriotizam, lupanje u grudi, mlacenje prazne slame, pisanje, teorija, a realnost poznata sa tv ekrana??? Realnost nam govori da bi 90 % ljudi uradilo isto i bez trunke stida i blama. Zasto ljudi odlaze u inostranstvo" trbuhom za kruhom"??Zato sto u 90% slucajeva u svojoj zemlji ne mogu da obezbede uslove dostojne coveka iz raznoraznih razloga i tako je vec od 70-ih godina.Tacka!!!! Poznata je cinjenica koja se ne pominje skoro nikad a to je da najveci priliv novca koji dolazi u Srbiju upravo od nasih ljudi koji zive u inostranstvu vec 30 godina i to vam nijedan nazovi patriota ili neki politikant cirkuzant nece reci.Tacka!! Sta je drzava uradila za nase ljudi u inosranstvu??? Nikad nista!!!Sta je uzela?? Mnogo toga , u vidu carina, poreza, osiguranja, naplate papirologije po nasim ambasadama u inostranstvu i to uvek po par puta vecoj ceni nego sto je kod nas. 90-tih godina se naplacivao izlaz iz zemlje u vrenosti od 10 maraka, itd, itd, mogao bih do sutra da navodim primere. Sto se tice sportista, dodje nase dete i ponudi se da igra za Srbiju, znate koji odgovor dobije???Moze, al to kosta, plati toliko i toliko, naravno neki cuveni patriota koji ide okolo i busa se u prsa i ponavlja ko papagaj "nedamo Kosovo"!!! I sad se ocekuje od dece druge ili trece generacije da igraju za Srbiju, evo trce!!! Fakat je da su nasi ljudi veci stranci u Srbiji nego u zemljama ukojima zive!!!!!
r

roni

pre preko 1 godinu

bez predaka koji su do juce ziveline bi ni postojao. ajmo sad pasos ovamo ne ti nego on i cela porodica pa nek se osecaju kao nemci do mile volje
@

@roni

pre preko 1 godinu

Koliko mi je poznato decko i nema srpski pasos nego nemacki, i nema sta i kome da vrati, a drugo mozda je i veci patriota nego pola ovih sto ga napadaju. A kad si vec kod porekla kad bi poceli da istrazujemo mnogi bi se iznenadili, i na kraju krajeva poreklo nema nikakve veze sa patriotizmom.
r

ranGo

pre preko 1 godinu

roni@а мислиш да би код нас играо и напредовао? Ако буде вредео играће за швабе а ако не онда неће тамо мођда исто има "комбинација" али неупоредиво мање ... код њих је до сада играло много игрча који нису Немци...
m

misiisipi

pre preko 1 godinu

Novi Krkic, takvu karijeru ce i da ima.
B

Bluz

pre preko 1 godinu

A šta fali krkicu?
G

Grga Cvarak

pre preko 1 godinu

Mislis bolju od 90% nasih igraca iz Srbije? Au, ali si ga uvrijedio time.
i

irvingirving17

pre preko 1 godinu

Imam osjećaj da će ovaj uskoro zaigrafi za Srbiju
p

plavac

pre preko 1 godinu

neće dok je piksi selektor
o

o Boze

pre preko 1 godinu

Ej moj Lazare, šteta što ružiš tako lijepo ime… für die meisten Deutsche werdest du immer und ewig nur eine stinkende Ausländer bleiben! Slabo će od tebe biti dobrog čovjeka a još manje fudbalera…
n

nebo

pre preko 1 godinu

Veruj mi druze veci je stranac u Srbiji nego sto je tamo, i svi vi koji pisete nemackim, jezikom.
G

Gile 88

pre preko 1 godinu

Pa onda igraj za Nemacku sto jel treba da klecimo i da te molimo da igras za Srbiju svako bira svoj zivotni kurs
N

NN3

pre preko 1 godinu

Skini srpsku zastavu koju držiš na instagramu Nemac
n

nebo

pre preko 1 godinu

Ti ces nekome da zabranis, jel??? Prvi bi u ruke uzeo i albansku zastavu, da ti neko ponudi 50 eura, kad kazem ti mislim na takve patriote kao ti!!!
4

4484

pre preko 1 godinu

Ti izigravas patriotu!!!SMESAN SI.
N

NN3

pre preko 1 godinu

Šta ste zapenili, pa čovek rekao da se oseća kao Nemac, ne može biti i Srbin i Nemac.
4

4484

pre preko 1 godinu

Zaista ste NEVEROVATNI sa BOLESNIM komentarima.Po kom osnovu da se ovaj momak oseca Srbinom?Sta ga vezuje za Srbiju?Pa vi LAZNE patriote prodali bi ste se za sitne pare da vam neko ponudi.I koju korist bi imao od igranja za nasu reprezentaciju?Patriotizam?Ma smesni ste.Momak se rodio tamo,igra za njihovu reprezentaciju zahvalan Nemackoj koja mu je to omogucila i sad da igra za Srbiju sa kojom nema nikakve veze.SMESNO.
V

Vuc

pre preko 1 godinu

Ne pricaj u svoje izdajnicko ime. Vas je 1% a svih ostalih je 99%. Tako veliki jevrejski narod skoro svi su patriote i nema mnogo izdajnika.
n

nebo

pre preko 1 godinu

Ma udzabe objasnjavas deci koja, i ciji roditelji gledaju pink, happy, gledaju turske serije, kojima su uzori soraja maja, kaja, veljko, ceca, meca i naravno kristijan (namerno malim slovima)!!! To je taj srpski patriotizam, a inostranstvo vide preko tv ekrana, i kad odu na more u cg!!!
n

nebo

pre preko 1 godinu

@vuc Znasli koliko jevreja igra za tudje zemlje???, Ne znas!!! Sedi 1!!! Deco naucite razliku izmedju patritizma i tamo nekog pikanja lopte po raznim zemljama
d

deki5557

pre preko 1 godinu

Za one koji samo naslov citaju decko to nije rekao uopste i to nigdje ne pise u tekstu! Zasto Mozartu treba da decka zamrze zbog stotinjak pregleda i da decko stvarno odbije Srbiju zbog ovakvih tekstova ja to ne shvatam..
M

Mikac678

pre preko 1 godinu

Sad pročitah njegov intervju na engleskom kao i sa nekog Italijanskog i nigde se ne pominje priča o reprezentaciji i za koju bi nastupao. Gazeta traži pretplatu da bi se pročitao original tako da je možda ovo skraćeni intervju što može da se nađe internetu
l

larson97

pre preko 1 godinu

Rekao i tačka, nebi trebalo vise ista da nas zanima u vezi njegovih igara u prosecnoj ekipi Udineze imamo igrace u mog vecim klubovima u Italiji.
P

Pobeda je resenje

pre preko 1 godinu

Ti lutas bebo skrenuo si s puta bebo.
G

Gost367

pre preko 1 godinu

Stara Njemačka porodica Samardzić
D

Direktni

pre preko 1 godinu

Potomci karla velikog
P

Piefke

pre preko 1 godinu

Na sicher du bist ned verrückt Scheiße Serbien
G

Gost0007

pre preko 1 godinu

Pa šta. Treba samo da bude svestan da u Nemačkoj reprezentaciji na duže staze nema šta da traži.
L

Lalo

pre preko 1 godinu

Vecina Balkanaca se stidi svog porekla i na kraju se odreknu svog identiteta, ni Samardzic mozda nije izuzetak. Ali sa druge strane ta Nemacka ga je stvorila kao fudbalera, dala mu je sve uslove, sve sto mu treba da jednog dana postane zvezda ove igre.
G

Gostic 09

pre preko 1 godinu

Rodjem sam i zivim u Njemackoj i bolje pricam, citam i pisem nego 50 posto Srba u Srbiji i Rep. Srpskoj uz to sam u Crkvenom odboru Srpske Pravoslavne Crkve u mom Gradu. Citam samo Srpske Knjige i gledam 80 posto Srpske Programe. Djeca mi nose dresove Tadica i Mitovica a ne Ronalda I messija pricaju i razumeju Srpski. Ovako ne zivim samo ja nego i najmanje 50 do 70 posto Srba u Njemackoj tako da nazalost nisi u pravu i jos nesto ja nisam Balkanac nego Srbin. Sportski pozz ZIVJELA Srbija I Republika Srpska.
S

Svugde podi kuci dodi

pre preko 1 godinu

Pozdrav iz daleke Amerike, gde mi treba 7745 km avionom do ...Beograda !!! Ovaj Samardzic ne bi trebao da dobije poziv za reprezentaciju Srbije, ako se on oseca kao....nemac . Vise od 4 decenije sam u Americi , vise volim da gledam moj voljeni Partizan -Mladost Lucani nego li LS Barselona - Bajern !!!Neki moji prijateli mi zameraju sto ne gledam ''svaki mec '' LS??? Pa nisu mi dragi, ne interesuje me , svejedno mi je dali pobedi francuz , ili ....englez !!! Osmine finale, polufinale, finale gledam mozda u 80% slucajeva !!! Volim Partizan i ....Srbiju, pozdrav svima od rumuna roden pre 61 godine u Vojvodini !
V

Vuc

pre preko 1 godinu

Gostic 09@ Bravo. Izdajnicka kolena to ne razumeju. Oni misle da svi misle samo na novac i izdaju, e pa nije tako. Oni su manjina. Samo je vazno kada se rodis da imas sto vise dece i da ih vaspitas da budu posteni,radni,Srbi,junaci, da postuju pretke,rodjake,ucitelja, da uce, ne piju, ne puse, daju visak siromasnima i bolesnima... Nista drugo nije vazno. Ova kapitalisticka i izdajnicka manjina ne razume sta znaci postenje,ljubav za domovinom,biti srecan... Zamislite hteli da zabrane strumfove jer svi kao rade zajeno i brinu se jedan o drugome i niko nema vise od drugoga...Kakv je to genocidan Zapad? Sodoma i Gomora.
n

nebo

pre preko 1 godinu

@Gostic 09 Ali nisi patriota jer zivis u inostranstvu, ne placas porez drzavi, ne doprinosis povecanju BDP-a, pobegao si iz svoje zemlje kad joj najvise trebas, i kakav si ti patriota????Kakvu korist ima drzava Srbija ili RS od tebe??? Naravno da sam sarkastican (zbog jednoumnika)!!!!
G

Grga Cvarak

pre preko 1 godinu

Smijesi komentari, ali ok, svako ima pravo na svoje misljenje. Kao sto i ovaj mali Samardzic ima pravo na svoje misljenje. Reci cu jos samo ovo, pa ko razumije, razumije - kad drzava Srbija pruzi nesto svom narodu i kad drzavi Srbiji bude stalo do svog naroda, onda ce i narod prestati da bjezi iz Srbije, a time automatski neces vise imati ni ovakve slucajeve gdje se neko (opravdano) osjeca vise Njemcem nego Srbinom. Pametnom dosta.
G

Gostjakakals

pre preko 1 godinu

Kaže da se više oseća kao Nemac nego kao Srbin??Što se mene tiče situacija je jasna,on dečko čeka poziv Nemačke i ne planira da igra za Srbiju.Gubljenje vremena na nekog ko ne oseća ništa prema dresu i grbu,ok svako ima pravo na izbor i podržavam.Ako ga ispuši kod Nemaca možda će mu posle Srbija dobra biti? U tom slučaju da se ja pitam(a ne pitam se) ne bi dobio poziv pa da je Mesi lično.
G

Gost55

pre preko 1 godinu

Ako je zaista to rekao, treba uvek imati malo rezerve , ali ako je tako rekao,onda decko promenis ime,neprilici da sa tako svetim imenom osecas se kao Nemac.Nije prirodno.
v

vladan andrija milojevic

pre preko 1 godinu

Ovog ako nekad zovnu u reprezentaciju, treba raspustiti ceo fss.
Š

Šljaka

pre preko 1 godinu

Dečko igraj za svabe, za nečiju državu se igra srcem, a za tudzu Professionalizam al opet ako izabereš Pancere održaće ti kožu sa ledza, ti to jesi već osetio zato i igraš u Udinama..

borisdampyr@gmail.com

pre preko 1 godinu

mnogi koji odu u inostranstvo promene misljenje o Srbiji kad vide da su ziveli u zabludi
V

Vuc

pre preko 1 godinu

borisdampyr@gmail.c@ To ste vi izdajnicka kolena vrlo mala manjina. Vecina posecuje crkve, daju u dobrotvorne svrhe, postuju roditelje iako zive u inostranstvu. Mala je grupa drogirasa,alkosa,kockara,lopova,kapitalista koji misle samo na svoju pozadinu.
n

nokia c5-03

pre preko 1 godinu

Takvi nam nisu ni potrebni! Nemci su i dalje isti oni Nemci iz WW1 i WW2, samo sto su sada okupirani od USA, pa moraju da cute. U slucaju WW3, sve manjine koje Nemci smatraju nizom rasom, ce zavrsiti kao jevreji i mi Srbi.
e

e moj srbine

pre preko 1 godinu

A sto koristis ime nokia. Istu proizvode Finci, nemacki saveznici iz drugog svetskog rata. A i sada ulaze u NATO koji nas je bombardovao. Kad si vec toliki Srbin i patriota onda po tvojoj logici bi trebalo da mrzis i Fince?
n

nokia c5-03

pre preko 1 godinu

Nokia je bila finska, sada je kineska. Finci ce proci sada, kao sto su prosli i u WW2.
V

Vuc

pre preko 1 godinu

Lepo ga roditelji vaspitali.
J

Jankp675

pre preko 1 godinu

Iznenadjen sam koliko je Mozzart popularan u Nemačkoj, Švedskoj...2/3 komenatara od Srba koji nikada neće uzeti tudje državljanstvo (iako žive decenijama na zapadu niko nema prljavi zapadnjački pasoš), čuvaju i baštine stare pravoslavne vrednosti po nemačkim selima, trpe nepravdu jer su stranci...doduše, nikome od njih ne pada na pamet da živi i radi u Srbiji niti da šalju decu nazad u Srbiju. Mnogo je lakše srbovati i deliti lekcije o patrotizmu dok primaš prosečnu EU platu, živiš u uredjenom društvu nego to isto raditi u Leskovcu, Vladičinom Hanu.
Б

Братина

pre preko 1 godinu

Људи живе на западу зато су тамо паре опљачкане широм света. Између осталог, ту су и српске паре. Није ништа неприродно да Србин оде у Немачку по оно што је припадало његовом деди. Неприродно је то што мора да ради за тај новац, уместо да седи у Србији и ужива у њему.
@

@bratina

pre preko 1 godinu

Hah...smejurija 😁 SrBski patriJota u epizodi kako opravdati izdaju pravoslavnih korena, plaćanja poreza i učestvovanja u razvoju države za koju tvrdi da je neprijatelj zemlje Srbije.
Б

Братина

pre preko 1 godinu

Живот у иностранству не тражи издају Православља, СПЦ има храмове буквално свуда. РПЦ такође. Српских канала има свуда. Књиге се могу понети из Србије. Порез у Србији се плаћа ако имаш имовину, а има је свако. На сваку куповину у Србији, од кафе до стана, плаћа се порез. Новац се шаље редовно. Многи имају и бизнис у Србији. И плаћају порез.
N

Napolje snovima gastera

pre preko 1 godinu

Igraj za nemačku ili koga god drugog hoćeš samo nas zaobiđi, nemaš ti ni razloga da se osećaš kao srbin ni 1% jer ti srbin nisi.
B

Bracafaca

pre preko 1 godinu

Sve je to ok al malo realnosti, umesto koga on misli da igra za nemce. Musiala 19godina, havertc 23, wirtc 19 sva trojica mladi i vrede preko 50mil. A mi imamo samo tadica na toj poziciji koji je u poznim igrackim godinama i Djuricica.
V

Visente Del Boske

pre preko 1 godinu

Nakon ove izjave nebi ga pozvao pod zastavu srbije taman da je veci talenat od Vlahovica
c

chakito

pre preko 1 godinu

Zasto potencirate da se mora odreci nemackog drzavljanstva, kad je mnogo primeraka da ne mora. Subotic najsveziji od A reprezentacije, a Jan Karlo Simic od mladjih kategorija.
P

Pobrkao si

pre preko 1 godinu

Subotić se rodio u SAD i ima njihovo državljanstvo a ne Nemačke, u Nemačkoj je samo igrao.
F

Firga

pre preko 1 godinu

Subotić je američki gaster a ne nemački, igrao za mlađe kategotije amerike, a ameri dozvoljavaju dvojno državljanstvo
I

Ivan FCRS

pre preko 1 godinu

Kaze se primer. Primerak je nesto drugo.
k

kokolo

pre preko 1 godinu

Uopste ne mora da se odrice nemackog drzavljanstva, od ove godine imamo pravo na dvojno.
S

Stefan .

pre preko 1 godinu

I ja njega gledam kao i bilo kog drugog Nemca, to što igrom slučaja ima ime i prezime koje se koristi u Srbiji mi ništa ne znači
T

Tuga…

pre preko 1 godinu

Sad uporedite njega sa Josipom Stanišićem(rođen u Minhenu), Lukom Sučićem(u Austriji) ili Roko Šimićem(u Italiji) jer su sva trojica izabrala Hrvatsku iako su Stanisica Nemci želeli po svaku cenu. Da nije Hrvatska nešto dala gore navedenim a?Ne nego su odgajani kao ponosni Hrvati kao i oni rođeni u Hrvatskoj. Srbi nikad nisu bili patriote kao Hrvati jer su oni i u doba Jugoslavije prvenstveno bili Hrvati pa sve ostalo, dok Srbi jedva čekaju da se utope u neke druge. 4 i 5 avgusta nema kuće u Hrvatskoj gde se ne vijori šahovnica, dok se ovde većina stidi srpske zastave.
G

Gostic 09

pre preko 1 godinu

Bravo za Komentar sve si rekao
p

pec

pre preko 1 godinu

bojan krkic perezzzz
S

Somborac

pre preko 1 godinu

Krkicu je bar majka spanjolka pa donekle i razumem odluku igranja za spaniju,al ovaj decko mi nije jasan
V

Valda232

pre preko 1 godinu

Sta ni rekli preci na ovo, da im potomci igraju za nemce, austrijance, hrvate...
T

Ti si mitoman

pre preko 1 godinu

Za Hrvate sigurno ne igraju...
Z

ZM13

pre preko 1 godinu

Mitoman... Subasic, Prso itd
G

GostLazar

pre preko 1 godinu

Ovaj nikada neće da debituje za Nemce ili će odigrati maksimalno nekoliko utakmica i kasnije prosipati priču da bi rado hteo da igra za Srbiju ili pak u drugom slučaju da bi se tada drugačije odlučio. Od ovakve gnjide bi se čak moglo očekivati da zaigra za BiH ako ga Nemci ne pozovu. I ja živim u Nemačkoj od desete i nikada ne bih deci govorio da se osećaju kao Nemci i nikada ne bih dopustio da imaju tuđe državljanstvo. Ovaj dečko samo bruka ime koje je poneo.
G

Gost089

pre preko 1 godinu

Genau so Bruder Serbien über alles! Gruß aus München 😘😍🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸👍👍
T

Tubeki

pre preko 1 godinu

Ovo nije pricao do sada, vrv mu je ove an A tim nemacke
D

D90

pre preko 1 godinu

Par dobrih utakmica i već sebe u glavi vidi kao kapitena bayerna i nemačke rep.to dovoljno govori o mentalnom sklopu ovog lika koji tako visoko poleteo a tako brzo će se vratiti u realnost i lupiti glavom od beton.Neće proći dugo a već će se naći u timovima kao recimo Kaljari,Cremonese,Den Hag ili Zulte Waregem to su veliki timovi za ovog janjičara.
I

Istina

pre preko 1 godinu

Živeo sam u Nemačkoj par godina, u Berlinu dve godine, mislite da Nemci vole ovakve stvari, preziru ih. Strance ne podnose, to sam dosta puta na poslu osetio, Ali ih moraju trpeti, nema ko da radi. mo.
G

Gost099

pre preko 1 godinu

Druze ja sam Rodjen u Nemackoj i Zivim tamo. Sve si reko uvek ostajes Stranac. Hvala Bogu sto sam Srbin. Ali uvek imas takvi Ljudi. Jedan Rodjen u Boru promenio ime i otiso u Bundeswehr. Ja u Nemackoj otiso u VJ pa ti vidi. Da Bog da ga Svabo zvao i on otiso sto dalje od nas. To je zadnji sloj Ljudi. Deutsches Schwein
s

sima.nikolic@gmail.com

pre preko 1 godinu

naravno to se nije desilo. Znas kako znam, evo zivim u Nemackoj vec 16 godina i jedino sam imao problema sa balkancima
@

@istina

pre preko 1 godinu

Ti znaš šta se desilo, ako nije tebi, kako znaš da nije meni. Što se mene tiče živi još 116. I piši po njihovim portalima.
G

Gost011

pre preko 1 godinu

Otac mu je davao intervju da su mu deca srbi i da se osecaju kao srbi, cak ste i vi to objavili, e sad ko zna sta se u medjuvremenu desilo na relaciji fss i porodice samardzic to samo oni znaju, tesko da mali oseca kao nemac ovo moze da je izvuceno iz konteksta, sportski poz
G

Gost77

pre preko 1 godinu

Zdravko Kuzmanović kao najveći talenat Bazela uz Ivana Rakitića i najveći talenat švajcarskog fudbala tada uz Johana Đjurua, Blerima Džemailia, Reto Ciglera, Johana Vonlantena, Želsona Fernandeša i Erena Derdijoka je izabrao da igra za Srbiju, kao i Raktić za hrvatsku. Svako ima izbor i nisu svi isti...
G

Goran k.

pre preko 1 godinu

Da je hrvat ne bi tako razmisljao. Neka mi nadje hrvata koji je odbio poziv u hrvatsku reprezentaciju. Ti je sve do odgoja roditelja jer smo mi srbi nula od naroda.
M

Makijan

pre preko 1 godinu

Mnogi ovde pojma nemaju. Njegov otac je skoro dao intervju na nekoliko kampova je dolazio kao klinac u Srbiju o svom trosku. Niko iz Saveza im se nije obratio, ljudi su cekali u kolima na parkingu po nekoliko sati. Niti da im kazu nesto kako je igrao itd. Bilo je tako par puta bili su razocarani. Sada su se setili kada je mali postao zver od igraca. Opet Nemacka im nudi sve.Mi nismo imali sluha i to je to.
G

Gost111

pre preko 1 godinu

Nisu pogresili da ceka. Da te nije Sramota sta pricas. Taj njegov Stari se i u Nemackoj naceko ne brini. Oni se zbog Troska odricu Srpstva vidi se Kakva Porodica Samardzic iz Berlina

Katalonija

pre preko 1 godinu

Sve je to lepo ali ce proci kao Krkic...
s

srećno

pre preko 1 godinu

pozdravi gundogana
K

Kon

pre preko 1 godinu

Kao i sve u životu, vaspitanje i osećaj pripadnosti naciji, porodici, dolazi iz kuće. Ako Lazar Samardžić hoće i oseća se kao Nemac, neka bude Nemac. Mada u tekstu to nisam pročitao.
m

medjed

pre preko 1 godinu

Rekao je kako se oseca, sve posle ovoga bi bilo napinjanje.... Pozdrav i sve najbolje.

nikola.p

pre preko 1 godinu

Па кад си више фудбалер но што си човек. Тужно.
3

3579

pre preko 1 godinu

Његов избор. То је пораз његовог оца што му је син Немац а не Србин.
N

No.1

pre preko 1 godinu

Kada posadiš bukvu u borovu šumu može bukva da umisli da je bor pošto je okružena njima ali svaki bor vidi da je to vazda bukva...

KoToGovoriIstinu

pre preko 1 godinu

Ко је рођен преко гране,тај није са наше гране.
У

УО

pre preko 1 godinu

Срам те било.
D

Deki b

pre preko 1 godinu

Ako misliš konkretno na nemačku tu se slažem, dijasporo m r š
R

Ros

pre preko 1 godinu

Ja mogu da se kladim da bi 99% vas u njegovoj koži reklo isto. Kada biste znali kakve uslove ima tamo i šta mu je ta država dala i omogućila, a ovde bi prošao samo kao neka menadžerska kombinacija. E zato se oseća kao Nemac i zato biste se i vi da možete osećali kao Nemci.
c

cirkus

pre preko 1 godinu

Ne samo to, nego prosto tu gde je rodjenigde je odrastao - to oseca kao svoj dom i svoju zemlju. Svaka uspomena ga veze za tu drzavu, moze roditelj srbin da mu drobi u uvo sta hoce, tesko da ce se osecati vise kao srbin..
o

o Boze

pre preko 1 godinu

Koliko lupetate, nemojte većinu da ocjenjujete po sebi! Živim u Austriji 38 godina, uzeo sam Austrijsko državljanstvo zato što je odlučeno da se napravi zajednički pasoš u Bosni… Nisam želeo da uzmem zajednički pasoš i onog momenta kad su ukinuli pasoš Republike Srpske rekao sam sebi, uzet ću Austrijski on mi je korisniji ako već moram. Nikad se nisam odrekao svoga korijena, porijekla, Krsne Slave i tradicije, ni ja ni moja djeca ni moji unuci… Djeca kad govore imaju pravi dijalekt iz Republike Srpske i ako su rođeni u Beču, Govore Srpski, pišu i čitaju ćirilicu i ako nisu išli u Srpsku školu. Tako će i unuci ako Bog da jer se tako osjećamo…
v

vcicu pderu

pre preko 1 godinu

Veoma, veoma cudno. Mislim da smo jedan od naroda koji najlakse i najbrze izgube svoj identitét. Verujte da poznajem mnogo nasih ljudi koji su ponosni kad im dete peva tudju himnu n'a stranom jeziku, kad ide n'a proslavu noci vestica, kad dobije strano drzavljanstvo itd. Neverovatno je da od oca srbina, majke srpkinje, on se oseca kao nemac. Imam troje dece rodjene u najlepsem gradu Evrope. Kada bi se odrekli svoje zemlje Srbije i izjasnili se kao francuzi, smatrao bih to kao svoj najveci zivotni poraz.
t

tako je kako je

pre preko 1 godinu

Zahvali se velikim "Patriotama" koji ne znaju kako se u stvari voli svoja zemlja,mržnjom sigurno ne.
G

Gost78

pre preko 1 godinu

Što si se ti odrekao Srbije i pobegao odavde? Što nisi, kad je toliko voliš, ostao u Srbiji, pravio decu u Srbiji i pomogao da se ta Srbija razvija nego sad iz Pariza deliš lekcija o patriotizmu.
B

Bg

pre preko 1 godinu

Tebi je Pariz najlepsi grad Evrope ? Prljav i pun migranata, arapa, afrikanaca…
R

Ros

pre preko 1 godinu

Zapitaj se zašto?
N

Nb

pre preko 1 godinu

Decko je upravu u potpunosti sto je rekao da je Nemac,čemu odma mržnja i patriotizam on je rodjen tamo i sve sto je uradio je u Nemačkoj i pitanje dali bi uspeo da to uradi da je rodjen u Srbiji tako da je normalni da će se osećati kao nemac i želi da im se zahvali na neki način,to sto su mu otac i majka Srbi nema nikakve veze sa njegovim uspehom.
b

bokibre

pre preko 1 godinu

ja sam rodjen u Nemackoj i NIKAD se nisam osecao kao svabo. Moja deca su tu sad treca generacija i dvoje od troje dece se osecaju kao Srbi. Za malog se moram jos potrudit. Vodim ih redovno u Srbiju i RS, idem sa njima na utakmice reprezentacije i Zvezde. Trudim se da na primer sinu objasnim da Nemanja nikad ne moze biti nemac. Nesto je i do dece, ali mislim da je najveci deo do roditelja. Ima i Kuzmanovica, Subotica...nisu svi Perez.
H

Hanter

pre preko 1 godinu

Tako je Srbine!!!!
G

Gost78

pre preko 1 godinu

Ajde lepo SRBINE vrati se sa decom u postojbinu. Vrati se korenima. Plaćaj porez Srbiji, školuj decu u Srbiji, radi u Srbiji, doprinosi razvoju Srbiji. Pošto to sve trenutno radiš za Nemačku. Odrekni se EU pasoša, nemačke plate i dodji da radiš ovde za srpskog domaćina menađžera za prosečnu srpsku platu.
a

alo bre

pre preko 1 godinu

Za inteligentne ljude nije potrebno objasnjenje da mi koji smo u inosranstvu i te kako placamo porez i doprinosimo razvoju nase zemlje. Nazalost ima takvih kojima ni nacrtano nije jasno pa je uzaludno objasnjavati dalje…
m

mica1111

pre preko 1 godinu

ne mogu to da razumem. Ja sam rođen u nemačkoj i osećam se 100% kao srbin. Tako i moji drugovi. Uostalom nemci ga samo doživljaju kao nemca dok im je od koristi. Čim više nije, biće samo neki srbin sa nemačkim papirima
G

Gosttttt

pre preko 1 godinu

A zar nije isti slucaj i ovde? Nece ga gledati niko kao Srbina.
G

GostNezvani

pre preko 1 godinu

Šteta što neće igrati za Srbiju.
k

kup

pre preko 1 godinu

Njegovo pravo odabira... Kvalitet postoji, ali isto tako i neka prepotentnost, čeka 10-ku da dobije, traka oko ruke...sine, daleko je to...da ne bude na kraju, poziv, dve utakmice i ćao reprezentacijo... Imamo mi naših Lazara, koji hoće da igraju za svoju zemlju, njih tražite po manjim terenima i o njima pišite... Ima Bild, neka oni pišu članak o dotičnom...
f

ffffcccc

pre preko 1 godinu

Ne razumem sto pljujete momka? Njegov izbor. Rodjen je tamo, odrastao je tamo, detinjstvo je proveo u Nemackoj i logicno da se oseca kao Nemac. Milion primera takvih imate, kako u Francuskoj reprezentaciji tako i svuda. Njegov put, njegov izbor, i srecno mu bilo
Р

Рема

pre preko 1 godinu

Буквално.. Кад ови силни Мађари рођени у Војводини поносно представљају Србију у разним спортовима онда је то ок али када Србин рођен у Немачкој хоће да игра за Немачку онда је то но но.
l

llull

pre preko 1 godinu

Nije mi bas jasno zasto se vecina ljuti. Rodjen je tamo, Njemacka mu je dala sansu da se bori u zivotu i na terenu, dala uslove i njemu i porodici, koju Srbija nije. Da je ostao vjv bi grijao klupu nekim mamin i tatinim sinovima kao i sto uglavnom bude, ne samo u Srbiji vec i u vecem dijelu Balkana. Ja licno ne osudjujem ovakve poteze, vec drzave u kojima je tal jedini i osnovni nacin kako da dobijes mjesto u timu.
у

уо

pre preko 1 godinu

Питај Немце да ли те више осећају као Немца или као Србина. Ово није кривица његова, већ родитеља. И ја сам одрастао у Шведској, па ми не пада нљкрај памети да се осећам као Швеђанин.
Б

Брдско говече

pre preko 1 godinu

Што се љутите ма дечка кад више воли Немачку од Србије. А не смета вам кад Ужичанин или Ваљевац више воли Звезду или Партизан од Слободе односно Будућности.
И

И

pre preko 1 godinu

Увау каква логика и сличност ситуација...
Б

Брдско говече

pre preko 1 godinu

Је л' ја пишем о фудбалу или о неким другим стварима? Нисам ја крив што је твоја способност закључивања на таквом нивоу па да не можеш да видиш сличности и логику у мом коментару.
G

Gost78

pre preko 1 godinu

Jeste dobra logika. Lokal patrotizam je osnova svakog patriotizma. Voliš svoj grad, svoj kvart onda voliš svoju regiju pa državu. Kod nas, kao i sve ostalo, je to poremećeno. Svi navijaju protiv svog grada...naravno, to nam ne smeta, jer bože moj Zvezda/Partizan imaginarni stubovi srbstva.
G

Gosthjk

pre preko 1 godinu

Iskreno, nisam ga gledao ove sezone pa ne mogu da sudim, ali da je igrac za visoke domete, ne bi ga Lajpcig pustio da ode, a ni Herta, jer je najavljivan kao veliki talenat kad se pojavio pre nekoliko godina. Tako da mi pre deluje kao Bojan Krkic varijanta. Sa druge strane, razumem ga. Rodjen i odrastao tamo, Nemacka mu pruzila sve sto ima, sa Srbijom nema nikakvih dodira sem sto je poreklom odatle, apsolutno razumem njegov izbor. Verovatno ga niko nije ni kontaktirao dok je bio u mladjim kategorijama nego ga se sad setili.
9

987

pre preko 1 godinu

Onaj ko je pričao sa njim ili njegovim roditeljima, prvo je trebao da ih pita dali želi da igra za Srbiju. A ne ove budalaštine po medijima, ja ga sad ne bi zvao, pre bi Gobeljiću poslao poziv. Igraj za nemačku i srećno, ne zanimaš me. I promeni ime, ne stoji ti to sveto ima a da budeš Nemac, nisi ti kriv, nego kućno vaspitanje.
U

U redu momce

pre preko 1 godinu

Tvoje pravo. Zbogom
L

Lazar Samardžić 24

pre preko 1 godinu

Što se odma ljutiš? Svašta, bolje mi tamo.
J

Jovan 84

pre preko 1 godinu

Sto dajete prostor ovim prodanim dusama kao sto je ovaj anonimus,Doncic.
L

Liga sampinjona

pre preko 1 godinu

@Jovan84 Momak je napravio pravi potez a ti pusti bradu i srbuj...
Z

Zeka Manijak

pre preko 1 godinu

Koliko je plitkouman. Dečko, ne igra broj na dresu već ti. Broj služi da igrače zapisuju sudije za kartone i golove, a i da publika može da razazna igrača na terenu....kaže, očekuje broj 10 u reprezentaciji 🙄 ...pa ko te pitao za broj?!
D

Dekia

pre preko 1 godinu

Sta se cudis, vidis da jos igra video igrice
m

marko bllll

pre preko 1 godinu

Hvala bogu i da zavrsimo sa ovim sve najbolje momak posteno si rekao i gotovo ovaj je precrtan ko i Bajcetic nemoj vise ni da ih forsirate
G

Gost23

pre preko 1 godinu

Srbi... Nažalost, kroz istoriju smo se pokazali kao ponajveci konvertiti na svetu. Zašto je tako, sam Bog dragi najbolje zna!
O

Otodjibaje

pre preko 1 godinu

Bas tako, toliko naroda od nas je nastalo da nista bolje i ne treba da ocekujemo
G

Gosthjk

pre preko 1 godinu

U principu, jer smo kao narod sitne prodane duse koje se prodaju za saku para. Ili manje. Ali kad pogledas sa druge strane, sta ti zivot u Srbiji donosi? Samo muku. Zato ljudi i beze, i zato sto im je dojadilo i resili da spasu sebe. Jer smo sitne, sebicne duse, koje misle samo i jedino na sebe i svoje, i apsoutno nemamo kolektivnu svest. Zato je lako manipulisati nama, zato nas je lako i jeftino kupiti. Kad na to dodas politicku i drustvenu situaciju u poslednjih 30 godina, shvatis zasto ljudi imaju sve manji i manji osecaj pripadnosti ovoj naciji i narodu.
@

@Gosthjk

pre preko 1 godinu

Ali smo zato najveći kad je u pitanju busanje u grudi i internet patriotizam :) Sve si u pravu, odličan opis mentaliteta naroda i situacije u državi, ovi što kude ovog dečka su oni koji su svojim svakodnevnim ponašanjem doveli do ovoga što trenutno imamo u državi.
G

Gostinaterenu

pre preko 1 godinu

Momak je jasno rekao kako se oseća i ne trošite vreme n medijski prostor stavljajući ga u kontekst nase reprezentacije.
C

Cer

pre preko 1 godinu

Deda bi se ponosio tobom
L

Liga sampinjona

pre preko 1 godinu

@Cer te boje sa sve dedom...
G

Gost077

pre preko 1 godinu

Najveci Problem je uvek Cukun Deda on je poceo takve Izrode da Pravi
S

Sima Arauho

pre preko 1 godinu

Rišario Živkovic vol.2?!
U

U Tem Denveru

pre preko 1 godinu

I jos jedan u nizu poraza fss-a. Hoce li se nesto menjati? Ma ne, zasto bi? Nema razloga za promene ni u fss ni u kss. Sve je divno i bajkovito, ne moze lepse da bude.

Bojan Urosevic

pre preko 1 godinu

A sto je Ovo poraz FSS Evo I on I onaj Bajcetic su rodjeni u Nemacku I Spaniju tamo bili feo zivot mozda su dosli jednom u Srbiju na tri Dana mozda I nisu pa zato I ne osecaju Srbiju nisu rodjeni ovde ziveli drugi zivot I kulturu.
G

Gostic 09

pre preko 1 godinu

Pa znao sam to neki Dan sam ovdje napisao da nazalost skoro svaki Srbin iz Srbije koji je rodjen u Dijaspori odluci se se igrat za tu Drzavu gdje rodjen a Srbi koji su iz BiH, HRV ili CG odluce se igrati za Srbiju pa 60 do 70 posto igraca Reprezentacije Srbije su iz BiH. To je vrlo interesantno trabala bih se Politika ili Medizina baviti sa tom temom zasto je to tako. Sportski pozdrav i Zivjela Srbija i Rep. Srpska a ti Lazare nemoj molim te igrati za Srbiju ako je ne volis i ako ne bih ginuo za nju na terenu igraj ti za tvoju svabiju.
b

beringator

pre preko 1 godinu

realno gledajuci, ova sprdnja od drzave te otera, tebe, tvoje roditelje, jer niste mogli u njoj ziveti dostojanstveno, usled raznih sns kadrova, odete u drugu zemlju,ovo slucaju nemacku, koja ti omogući normalan zivot, da ti posao. pa naravno da ces igrati za tu zemlju, a ne za onu koja te proterala
A

Archie

pre preko 1 godinu

Roditelji su mu iz Hercegovine. Bilo bi lepo istražiti prvo neke stvari, pa onda pisati.
L

Liga sampinjona

pre preko 1 godinu

@Beringator Tako je druze.A ovi sto su ti udarili minuse niti su ikada bili u nekoj Evropskoj uredjenoj zemlji, niti znaju dalje od Save.
O

Otodjibaje

pre preko 1 godinu

Zasto nam je ovako, najviše bi se moglo "zahvaliti" bas toj Nemackoj, ona je u Evropi najzaslužnija sto nam je ovako,a u svetu "najzaslužniji" za ovakvo stanje je Amerika....Bas nam ovo i rade, da bi ljudi poput ovog lika mogli da doprinesu njihovom društvu i odreknu se u prvoj generaciji svog porekla...toliko o tome
И

И

pre preko 1 godinu

Ја сам му ударио минус, директно из Шведске, за тако плитко размишљање. Ето ми смо најцрњи, а ови су најбољи, јел да? То што смо ми у таквој ситуацији је зато што нам они не дају да будемо у другачијој. Као и остатку света. А хоће да размишљамо баш како ви размишљате. Да смо зао и неспособан народ.
e

e sad

pre preko 1 godinu

Pa nije tebe Srbija otjerala, nego politika. Ti igras fudbal za Srbiju ne za tu politinku koja te otjerala. Djedovi nam vijekovima zivote davali za nju, a drugi se prodaju za zrno psenice
G

Gost@Otodjibaje @I

pre preko 1 godinu

Njihova politika je takva kakva jeste. Nasa politika je takva kakva jeste. Mi smo tu vlast izabrali i tu politiku koja dozvoljava Nemcima, Amerima, Rusima, Skandinavcima, Kinezima, Turcima, da nam uredjuju zivot. Mi! Kad budemo shvatili da ja glasacki listic jedno mocno oruzje koje treba da koristimo za menjanje vlasti ako ne radi u interesu svog naroda, nece nam biti krivi nijedni od nabrojanih. Pa ako sledeca vlast ne valja, menjaj. Pa ako i nova ne valja, menjaj. I menjaj, i menjaj, sve dok ne dodje jedna koja valja. A mi taj listic, tu moc, prodajemo za kilo secera i zejtina i za dzak brasna, za 1000-2000 dinara. Skinuli smo gace, i kukamo zasto nam rade to sto nam rade. Pa sami smo ih skinuli. Pricam o utopiji, znam, ali sami smo krivi. To ne znaci da smo losi, samo kolektivno i individualno glupi i/ili neinformisani.
@

@Gost@Otodjibaje

pre preko 1 godinu

Svaka ti je na mestu. Sve smo mi sami krivi. Ne postoji narod koji toliko kuka o svetskim zaverama. Ceo svet se svakog dana budi samo sa jednom željom da napakosti slobodarskom srpskom narodu, to nam je najveća industrija u zemlji. Otkrivanje zavera.
B

Bg

pre preko 1 godinu

Samardzic je rodjen u Nemackoj kad sns nije ni postojala, i nije iz Srbije. Konkretno za ovaj slucaj lupetas i nisi u pravu.
P

Princ

pre preko 1 godinu

Sta ti je namacki mentalitet ako si rodjen tamo osecas se kao Nemac sa sve cistokrvnim imenom i prezimenom Lazar Samardzic , ne znam sta bih rekao i docarao
A

Archie

pre preko 1 godinu

I onda mi neki priča kako su Srbi iz Republike Srpske najveći Srbi i ''bastion Srpstva'', a ovaj je vaspitan tako da se oseća kao Nemac i da su mu Nemci bliži od Srba. Tako i otac Lane Pudar govori za sebe da je ''pravoslavni Hercegovac''. Sve je jasno.
B

Bg

pre preko 1 godinu

Logicno kao i sa Bajceticem i Spanijom, odrasli tamo i naravno da te zemlje osecaju kao svoje, tamo im je sve. Mada svakako ima i do roditelja, Mihajloviceva deca ne pricaju srpski koliko znam, razumeju ali ne pricaju. Sinovi Dekija Stankovica pricaju, tako da ima i do roditelja.
R

Ramsgate

pre preko 1 godinu

Ne bih se bas slozio sa tobom,ima tu dosta do kucnog vaspiranja pa i do samog deteta.Moj sin je rodjen u Australiji ima 15 godina perfektno prica Srpski,sa druge strane poznajem dosta dece njegovo godiste ili stariji koji slabo ili niako ne govore Srpski,ponavljam sve je do kucnog vaspotanja neki ljudi se promene kad dodju u inostranstvo i prestanu da pricaju maternji jezik iz ko zna kojih razloga tako da ni deca nemaju mogucnosti da nauce maternji jezik.Inace moj sin je veoma perspektivan golman i ako bi mogao da bira izmedju Srbije i Australije izabrao bi Srbiju,ponavljam to je njegov izbor bez ikakvog mog uticaja,jednostavno tako se oseca.
V

Vvb

pre preko 1 godinu

Samo što je Španija mnogo lepša nego Nemačka.. Ne treba se odricati naših ljudi u inostranstvu,treba uvek ostaviti prostora za saradnju
@

@Ramsgate

pre preko 1 godinu

Pa onda se ipak slazes sa mnom, jer sam upravo rekao da ima i do roditelja odnosno vaspitanja. Razumem i njih koji su ipak zahvalni toj nekoj zemlji, igraca koji drzavu gde je rodjen i odrastao oseca kao svoju jer i jeste njegova. Ipak, mozda i moze da presudi krv i vaspitanje roditelja, ovde to nije slucaj i dovidjenja prijatno, tesko ce igrati za Nemacku.

Жиле

pre preko 1 godinu

Сврха текста. Човек је Немац, не интересује га Србија.
q

qwerty123

pre preko 1 godinu

Daj Boze da i ovaj ne prodje kao Marko Marin i Bojan Krkic...
G

Gost77

pre preko 1 godinu

Marko Marin je igrao sp 2010 i bio najbolji igrač Verdera uz Ozila, tako da Marin je itekako igrao za Pancere...
q

qwerty123

pre preko 1 godinu

Marko Marin apsolutno nikakvu karijeru nije imao, to sto ga vole navijaci Zvezde je nesto skroz drugo pa nisu objektivni
В

Веља

pre preko 1 godinu

Senior career*YearsTeamApps(Gls)2006–2007Borussia Mönchengladbach II16(3)2007–2009Borussia Mönchengladbach68(8)2009–2012Werder Bremen87(8)2012–2016Chelsea6(1)2013–2014→ Sevilla (loan)18(0)2014–2015→ Fiorentina (loan)0(0)2015→ Anderlecht (loan)6(0)2015–2016→ Trabzonspor (loan)24(2)2016–2018Olympiacos37(11)2018–2020Red Star Belgrade34(9)2020–2021Al-Ahli18(1)2021→ Al-Raed (loan)10(0)2021–2022Ferencváros17(2)Total341(45)
D

DonKyo

pre preko 1 godinu

Logicno, staro nemacko prezime Samardzic, dolina Bavarske. Putuj, igumane, pravo ka Marinu i Krkicu, svetli primeri onih koji su odbili Srbiju i izabrali Nemacku i Spaniju. Jedan spao na to da zavrsi karijeru u Madjarskoj, drugog gugl ne moze da nadje
L

Liga sampinjona

pre preko 1 godinu

@DonKyo Jok izabrace raspalu Srbiju pa ce da gleda u pasulj koga ce Terzic da izabere za repku a koga nece.Tako je Samardzicu mogu samo da ti pljunu pod prozor!
s

svasta

pre preko 1 godinu

Bukvalno brate,ovi krive dečka a ne ove Terzice,Vucice,Šešelje i ostalu kompaniju koja razara ovu Srbiju. A on vam je kriv što je otišao iz tog taloga.
Х

Хахаха

pre preko 1 godinu

кад га одбију немци а хоће има да потрчи да игра за србију
D

Djoksa

pre preko 1 godinu

Hvala lepo i doviđenja.