Lazetić i Petrović (© Star sport)
Lazetić i Petrović (© Star sport)

Lazetić posle poraza od Spartaka: Problem su nam odlagane utakmice

Vreme čitanja: 3min | ned. 08.10.23. | 20:54

Aleksandar Keržakov zadovoljan pobedom u derbiju severne Bačke

(Od dopsinika Mozzart Sporta iz Bačke Topole)

Malo ko je očekivao, ali se desilo. Spartak je treći put za redom odoleo TSC-u ali i konačno slavio u duelu protiv tima iz Bačke Topole. Od kako su Topolčani članovi elite nisu znali za poraz od Plavih golubova, sve do večeras kada su bravure Voja Ubiparipa, lob Andreja Todoroskog i sigurne ruke Aleksandra Vulića trasirale put ka pobedi tima iz Subotice. I to u momentu kada je ekipa Aleksandra Keržakova beležila poraz za porazom na strani, a tim Žarka Lazetića bio na samo jednom remiju. Usledila je šok terapija na TSC areni jer Spartak nosi ogromna tri boda (2:0).

Izabrane vesti

Grčevito se branio subotički tim, čekao strpljivo kontranapad, da bi iz svega dva udarca u okvir gola tresli mrežu Veljka Ilića. Ističe trener Plavih golubova, Aleksandar Keržakov, da se njegov tim planski spustio u nisku zonu, znajući kakav kvalitet poseduju Topolčani. Priznaje da je i sreća bila na strani njegovog tima, jer su sem minimalnog broja prilika protivnika, Subotičani preživeli i tri pogođena okvira gola, tačnije dve stative i jednu prečku.

„Znali smo da nas čeka teška utakmica i kakvog je kvaliteta protivnik. Opredelili smo se za taktiku koja nas je dovela do rezultata, vežbali smo je cele sedmice. Dobro je što nam je sve to pomoglo . Svojom igrom i trudom koji smo uložili u ovu utakmicu zaslužili smo sreću. TSC je ekipa koja igra moderan i brz fudbal. Zato smo se potrudili da pokrijemo sve delove terena kako protivniku ne bismo dozvolili da nas ugrozi“, istakao je Aleksandar Keržakov.

Žarko Lazetić tvrdi da nije iznenađen izdanjem ekipe, ističući da je nedostajalo više želje, ali i koncentracije u presudnim momentima. Imali su sve u svojim rukama Topolčani, posed lopte, broj udaraca, ali i na suprtonoj strani maksimalno skoncentrisanu odbranu Spartaka. Promešao je karte strateg vicešampiona Srbije, tako što je izostavio nekolicinu igrača koji su protiv Olimpijakosa igrali u prvoj postavi.

„Očekivano je ovo šte se desilo, barem za mene. Nismo bili dovoljno oštri, najteže je u fudbalu protiv niske zone. Šestorica igrača nisu u ritmu, došlo je na naplatu to što su odlagane utakmice. Pauza od 12 dana i nakon toga tri utakmice u sedam dana. Spremali smo se za ovako nešto, da ćemo biti u problemu ako primimo gol. Nije lopta išla kako treba, bila nam je teška. Bili su spori šutevi, delovalo je da je ogroman golman, a gol mali. Na poluvremenu sam ostavio iste igrači misleći da su se adaptirali“, naveo je Lazetić.

Odmah na startu drugog poluvremena pogađali su fudbaleri TSC-a čak dva puta okvir gola Aleksandar Vulića. Stativa je bila prepreka za Nemanju Stojića, a prečka za Ifeta Đakovca. Odmah nakon toga Spartak je presekao ofanzivu domaćeg tima pogotkom prekaljenog Ubiparipa.

„Dobro smo ušli u drugi deo, dva okvira gola, to je odredilo tok meča. Primili smo gol iz bočne lopte, jedan njihov igrač među naša dva. Posle toga je bilo negledljivo, naša igra poslednjih dvadeset minuta, mi nismo bili na nivou posebno tih poslednjih pola sata. Sad smo nezadovoljni i očajni, kad se bude sleglo, dobar start za nas s obzirom da smo bili opterećeni Evropom“, istakao je Žarko Lazetić.

Ne smatra Lazetić da je uzrok lošeg rezultata rotacija u sastavu njegovog tima, jer je upravo ove sezone proširen roster zbog većeg broja mečeva. Topolčani su posle utakmice sa Vest Hemom preskočili čak dva okršaja u Mozzart Bet Superligi, protiv Crvene zvezde i Napretka, pa Lazetić smatra da su pojedinci ispali iz ritma.

„Posle Brage smo sa Radničkim promenili osam igrača i pobedili 1:0. Ja sam krivac što smo promenili igrače, ali to je naša odluka s obzirom kolika je potrošnja bila u Lučanima i protiv Olimpijakosa. Veći su problem odlagane utakmice, igrači su došli u situaciju da ne igraju tri do četiri nedelje, niko ne garantuje nama da smo stavili isti tim da bismo ostvarili pobedu. Imamo dobar roster i dobrih dvadeset igrača, to će se pokazati vremenom“, rekao je za kraj Lazetić.f


 



tagovi

TSC Bačka TopolaSpartakSpartak SuboticaAleksandar KeržakovŽarko Lazetić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara