Lazetić udario po Radničkom: Znamo kako su bili drugi i razdvojili večite, bolje da ne pričamo...

Vreme čitanja: 2min | ned. 17.03.24. | 12:09

"Mogu oni da se ljute, ali ja sam u Partizanu to osetio na svojoj koži", poručio trener TSC-a

Verovatno neće TSC iz Bačke Topole ponoviti prošlogodišnji istorijski rezultat i završiti prvenstvo u Mozzart Bet Superligi na vicešampionskoj poziciji. Ali to ostvarenje od pre 14 meseci i dalje predstavlja testament velikog napretka kluba na svim nivoima i temeljenog rada Žarka Lazetića.

Upisao se TSC u probrano društvo klubova koji su u prethodne dve decnije uspeli da razdvoje večite rivale. Imala je i Vojvodina identično dostignuće kao TSC u periodu velike rezultatske i organizacione krize Crvene zvezde, čak je i Radnički iz Niša 2019. godine uspeo da sezonu završi kao drugi. I to ispred Partizana.

Izabrane vesti

Međutim, trener TSC-a Žarko Lazetić stavio je pod sumnju istorijski rezultat niškog Radničkog koji je te sezone predvodio Nenad Lalatović. Boje kluba sa Čaira tada su, između ostalih, branili Haskić, Radovan Pankov, Nikola Drinčić, Petar Grbić, Lazar Ranđelović i Nikola Čumić.

Gostujući u podkastu “WishandGo”, autora Nebojše Viškovića i Gojka Andrijaševića, trener TSC-a je rekao da vicešampinsko zvanje niškog Radničkog nije za spominjanje i da svi znaju kako je do toga došlo.

“Nije na meni da to pričam, ali retko se dešava da neko razdvoji večite. Bio je onaj niški Radnički, Ali to nije ni za spominjanje. To je moje mišljenje. Mogu oni da se ljute, ali svi znamo kako je to bilo. Meni je bezveze da to i spominjem. Bio sam tada u Partizanu i osetio sam kako je to izgledalo na svojoj koži”, poručio je Žarko Lazetić.

On je sublimirao mandat u TSC, i rekao da je ključna bila prva sezona. Odnosno odluke uprave kluba da mu ukaže poverenje posle poraza od Vojvodine u poslednjem kolu plej-ofa, kada su Topolčani ostali bez plamsna u Evropu.

“Mi smo imali meč kod kuće za izlazak u Evropu. Svi klubovi u Srbiji bi dobili tu utakmicu. Mi smo izgubili od Vojvodine 0:2. Ljudi sa strane su očekivali da trener ide. Mi nismo pričali o tome uopšte. Sutradan smo već imali fenomenalan sastanak, ko treba da ide, ko treba da dođe. Utvrdili smo neke naše ciljeve, imao sam toliko samopouzdanja posle utakmice koju smo izgubili kod kuće, da iznesem planove. U tom trenutku mi nismo bili spremni za Evropu”, dodao je Lazetić.



tagovi

Žarko Lazetić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara