Lečenje mamurluka kao potvrda dominacije: Zvezdini drugopozivci nose tri boda iz Vranja

Vreme čitanja: 3min | sub. 10.11.18. | 09:41

Crvena zvezda je emotivno ispražnjena nakon istorijskog podviga u Ligi šampiona, ali baš sada mora da potvrdi dominantnu ulogu u domaćim okvirima i stavi tačku na perfektan ciklus uoči početka nove reprezentativne pauze

Mamurluk izazvan epskom pobedom protiv Liverpula i dalje traje, ali Crvena zvezda mora da se prestroji na domaći kolosek. Moraće Vladan Milojević da izvede novo „čarobnjaštvo“ kako bi motivisao igrače za duel 16. kola Superlige protiv Dinama iz Vranja (15.00, TV Arena sport).

Da su posle velikog emotivnog pražnjenja birali rivala, sigurno bi mnogi na Marakani uprli prstom u Dinamo iz Vranja. Tim s juga Srbije je fenjeraš elitnog ranga. Vranjanci su u dosadašnjem delu sezone osvojili samo sedam bodova i glavni su kandidati za ispadanje.

Izabrane vesti

Prethodni trijumf tim Dragana Antića je ostvario 30. septembra i od tada imaju pet poraza i samo jedan remi. S druge strane Crvena zvezda sigurno gazi. Naređala je četiri pobede u svim takmičenjima. Vladan Milojević će dobro izrotirati tim i na teren poslati igrače koji nisu bili u krupnom kadru protiv Liverpula.

U signurno neće biti povređenih Jovančića, Jovančića, Čaušića, Marina, Boaćija, kao ni Savića, Krstičića, Rodića... Možda još i nekog, pa će ovo biti prilika za takozvane drugopozivce da pokušaju da ubede stručni štab crveno-belih da ozbiljno konkurišu za svoje mesto u timu.

Crvena zvezda je emotivno ispražnjena nakon istorijskog podviga u Ligi šampiona, ali baš sada mora da potvrdi dominaciju u domaćim okvirima i stavi tačku na perfektan ciklus uoči početka nove reprezentativne pauze.
"Nemamo mnogo vremena da razmišljamo, to je fudbal. Odigrali smo utakmicu Lige šampiona i sada moramo da gledamo Superligu. Želim da vidim reakciju mojih igrača, jer se tako postaje bolji i kvalitetniji, to vam daje zalog za budućnost. Ne volim da dobar rezultat odmah posle padne u vodu, morate da se potvrđujete i verujem da su moji igrači pravi i da će biti najbolji protiv Dinama. Utakmica sa Liverpulom je bila ne tako davno, ali je već arhivirana i sada stvarno mislimo samo na Dinamo. Zna se da nam je prvenstvo prioritet svih prioriteta i znamo šta nam je činiti", poručio je Milojević.

Ove sezone Dinamo iz Vranja i Crvena zvezda su već dva puta ukrštali koplja. Zvezda je lako slavila na prvenstvenoj premijeri u Ljutice Bogdana (3:0), a pre tri sedmice crveno-beli su prošli dalje u Kupu Srbije zahvaljući trijumfu u Vranju (2:0). Dinamo nikada nije postigao gol protiv Crvene zvezde, ali to nije osnovna muka Vranjanaca za koje je već sada jasno da ih samo nekakvo čudo može sačuvati u elitnom rangu takmičenja.

DINAMO - CRVENA ZVEZDA (15.00, TV ARENA SPORT)
Stadion Radnika u Surdulici
Sudija
: Nenad Đokić (Užice)

DINAMO (4-2-3-1): Đurić - Stanković, Gašić, Zudović, Ratković - Đurišić, Tango - Đokić, Nedeljković, Suraka - Dimitrov.

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Popović - Gobeljić, Sumaila, Degenek, Hajdin - Jovičić, Milijaš - Simić, Ebisilio Jevtović - Stojiljković.

 

SRBIJA 1 - 16. KOLO

Petak
Proleter - Radnički Niš 1:2 (1:0)
/Čović 14 - Haskić 68pen, Lambulić 69/

Subota
13.00: (2,40) Bačka (3,00) Voždovac (3,05)
13.00: (2,15) Mačva (3,00) Spartak Subotica (3,50)
13.00: (3,25) Zemun (3,15) Čukarički (2,20)
13.00: (1,15) Partizan (7,00) Radnik Surdulica (15,0)
15.00: (15,00) Dinamo Vranje (7,00) Crvena zvezda (1,15)
16.00: (2,45) Mladost Lučani (3,10) Vojvodina (2,85)
18.00: (2,80) Rad (2,90) Napredak (2,65)

*** kvote su podložne promenama

FOTOStar sport


tagovi

Vladan Milojević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara