Leo Mesi - od sinoć najtrofejniji igrač u istoriji Barse

Vreme čitanja: 1min | pon. 13.08.18. | 10:41

Teško da će ga iko ikada stići...

Lionel Mesi zalečio je rane posle još jednog sunovrata sa reprezentacijom Argentine i vratio se na dobro poznat teren da nastavi da radi ono što najbolje zna - da žanje klupske trofeje sa Barselonom. Katalonci su sinoć savladali Sevilju sa 2:1 u Superkupu Španije, dokopali se prvog pehara u sezoni, a Leo je i te kako imao razloga za zadovoljstvo iako nije postigao pogodak. 

Naime, po mnogima najbolji fudbaler sveta, sinoć je postao najtrofejniji igrač u istoriji Barselone. 

Izabrane vesti

Mesiju je taj Superkup bio je 33 trofej u seniorskoj konkurenciji sa slavnim klubom, čime je pretekao Andresa Inijestu, koji je otišavši u Japan ostao na 32 pehara. Iza njih dvojice nalaze se još dvojica igrača iz aktuelne generacije - Đerar Pike i Serhio Buskets sa po 28. Još jedan pokazatelj, dileme nema - ovo je najbolja Barsina generacija od postanka kluba.   

Kako Leu Mesiju sasvim sigurno preostaje bar još nekoliko sezona na vrhunskom nivou, u dresu Barselone, nema sumnje da se omaleni napadač neće zaustaviti na toj brojci. Poseban motiv da se dokopa nove titule Mesi će imati i ove sezone, jer će mu to biti jubilarna 10 sa Kataloncima. Podsetimo, Leo je Ligu šampiona osvajao četiri puta, UEFA Superkup tri puta, FIFA Svetsko klupsko prvenstvo takođe tri puta, Superkup Španije u osam navrata, Kup kralja u šest...  

Individualne nagrade bilo bi suludo nabrajati. 


tagovi

Lionel Mesi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara