Benžaman Pavar (©Reuters)
Benžaman Pavar (©Reuters)

Leonardo dobio direktivu iz Katara - kupi Benžamana Pavara

Vreme čitanja: 2min | pet. 21.08.20. | 21:09

Biće to nemoguća misija, čak i za Svece

Finale Lige šampiona i sudar Pari Sen Žermena i minhenskog Bajerna biće vrhunac najduže i najčudnije sezone u istoriji fudbala, ali i najava potpuno drugačijeg okršaja koji će na letnjoj transfer pijaci voditi isti rivali.

Francuski dnevnik Ekip javlja da je sportski direktor Leonardo dobio direktivu od vlasnika iz Katara, a to je da ovog leta angažuje francuskog desnog beka i definitivno jednog od najboljih na toj poziciji na svetu trenutno. Utoliko će posao za Leonarda biti teži, ali nije samo Pavarov kvalitet razlog zašto će ovaj posao biti praktično nemoguća misija za čoveka koji je započeo veliku revoluciju na Parku prinčeva pre deceniju. Pari Sen Žermen i Bajern nisu poznati kao klubovi sa dobrim odnosima. Vrhuška Bajerna, tačnije Karl Hajnc Rumenige i Uli Henes, znali su godinama unazad često da prozivaju upravu Pari Sen Žermena zbog beskonačnog budžeta i načina na koji pariski klub pokušava da se popne na evropski vrh i čini se na prvi pogled da će jako teško biti upravi PSŽ da ubedi kolege iz Minhena da započnu pregovore.

Izabrane vesti

Pavar je Pari Sen Žermenu interesantan iz više razloga. Vlasnici iz Katara traže od Nasera al Kelaifija i Leonarda da veću pažnju usmere na dovođenje najkvalitetnijih domaćih igrača, a Pavar je definitivno interesantan pošto je u Parizu ta pozicija deficitarna. Toma Lemar je otišao u Dortmund, a jedina klasična opcija na desnom boku je sada samo Tilo Kerer, kome forma često zna da varira. Pavar bi bio prvoklasno rešenje za desnu stranu, ali toga su svesni i u Bajernu, pogotovo što je svima jasno da nema toliko dostupnih, a podjednako kvalitetnih rešenja na tržištu.

PSŽ je navodno za ovaj transfer spremio 45.000.000 evra, međutim teško da bi Bajern u ovom trenutku pristao ni za duplo više novca. Prvo zbog odnosa dva kluba, onda i zbog važnosti strelca jednog od najlepših golova u istoriji svetskih prvenstava u sistemu Hansija Flika.



tagovi

Benžamin PavarLetnji prelazni rok 2020

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara