Lester ima love, Lester ima i ideje: Bek iz Porta, pa krilo iz Sitija za ukupno 45.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | čet. 17.05.18. | 16:55

Lisice prvo žele da obezbede desnu stranu terena

Lester je osigurao prvi potpis u predstojećem prelaznom roku! Među Lisice stiže reprezentativac Portugalije - Rikardo Pereira.

U pitanju je desni bek šampionskog sastava Porta, ne tako davno pominjan kao potencijalno pojačanje Totenhema (kad su Pevci ostali bez Kajla Vokera), tad do posla nije došlo, u međuvremenu je regovao prvak Premijer lige iz 2016. i ugrabio fudbalera koji bi na osnovu motoričnih sposobnosti trebalo da donese prednost Lisicama na tom delu terena. Tim pre što je iskusni Deni Simpson u silaznoj putanji.

Izabrane vesti

Poznati su finansijski detalji dogovora. Lester je u obavezi da na račun kluba sa „Dragao“ stadiona odmah uplati 25.000.000 evra. A dodatnih 5.000.000 evra u vidu bonusa. Zanimljivo je da je Pereira bio obezbeđen izlaznom klauzulom od 37.500.000 evra, međutim, Lester je uspeo da obori cenu i dobije fudbalera povoljnije.

Na to je, kažu dobru upućeni, uticao Klod Puel, aktuelni menadžer Lisica. Izuzetno ceni Pereiru s kojim je sarađivao pre tri sezone u Nici, dok je Portugalac bio na pozajmici, a posle razgovora s njim Rikardo je insistirao da ga sadašnji poslodavci prodaju.

Koliko je ozbiljan u nameri da se pojača Lester je pokazao tako što je kontaktirao Mančester Siti da od aktuelnog prvaka kupi desno krilo Patrika Robertsa, koji privodi kraju pozajmicu u Seltiku, međutim, niti ostaje u Škotskoj, niti ima mesta u prvom timu Pepa Gvardiole. Lisice su za realizaciju ovog posla spremile oko 20.000.000 evra. I na taj način žele da se osiguraju ukoliko ih napusti Rijad Marez.

FOTO: Action images


tagovi

Rikardo PereiraKlod Puel

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara