Lev: Još samo da naučimo da čuvamo vođstvo

Vreme čitanja: 2min | ned. 24.03.19. | 23:40

„Trijumf nad Holandijom na njenom terenu je idealan način da započnete kvalifikacije“, kaže nemački selektor

Dočekali su konačno i Nemci malo razloga za zadovoljstvo. Pobeda nad rivalom kakva je Holandija uvek je velika stvar bez obzira na uslove u kojima je zabeležena.

Ova je bila jedna od težih, a heroj Niko Šulc kaže:
"Važan rezultat za nas, za našu ekipu. Marko je ušao u igru i zauzeo moje mesto, tako da sam morao da se popmerim ka sredini i tako sam i došao u šansu da postignem gol. Znali smo da imamo kvalitet da pobedimo Holanđane, a drago mi je što je moj gol na kraju presudio."

Izabrane vesti

Blista i golman i kapiten Manuel Nojer. Jeste da je primio dva gola večeras u Amsterdamu, ali je i imao nekoliko strašnih odbrana u prvom poluvremenu kada mu je šutirao Rajan Babel.
"U poslednjih nekoliko utakmica s Holanđanima, bili smo ti koji su prvi primali gol, pa je bilo važno da ga ovog puta damo prvi. Imali smo problema u prvom poluvremenu mnogo izgubljenih duela jedan na jedan. Ne treba zaboraviti da smo igrali protiv dobrog tima večeras, pogotovo kad su izjednačili bilo je teško ponovo steći prednost, ali moram oda bude zadovoljni. Važna tri boda za nas, za samopouzdanje", poručuje Nojer.

I strelac drugog gola Serž Gnabri blista od zadovoljstva, posebno jer je matirao odbranu koju predvodi Virdžil van Dajk.
"Van Dajk je sjajan štoper, trenutno najbolji na svetu. Pokušao sam prvo da pređem, nisam uspeo, a onda sam lepo smesto loptu u ćošak. Prvo poluvreme je bilo fantastično s našđe strane, ali smo primili gol čim je krenuo drugi deo i otežali sebi posao. Srećom Niko je dao gol i to će biti velika injekcija samopouzdanja za nas. Ovo je klučna pobeda koja diže samopouzdanje", ističe Gnabri.

Na kraju i sud selektora Pancera Joahima Leva:
"Igrali smo jako, jako dobro u prvom poluvremenu, potpuno kontrolisali utakmicu i otišli na pauzu s velikom prednošću. Na poluvremenu sam rekao igračima da smo već jednom prokockali 2:0 protiv Holandije, ali nije vredelo. Nismo bili na očekivanom nivou u drugom poluvremenu. Ali, sviđa mi se što je tim verovao u pobedu. Trijumf nad Holandijom na njenom terenu je idealan način da započnete kvalifikacije, ali smo videli i da nas očekuje još posla kada je reč o čuvanju vođstva. To moramo da naučimo", zaključio je nemački selektor.

 

Foto: Reuters


tagovi

Joahim Lev

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara