Levandovski: Priznajem, uživam dok gledam Dortmund - nije ni čudo što su ispred nas

Vreme čitanja: 2min | čet. 06.12.18. | 23:23

Postoje neki igrači u Dortmundovom timu koji bi mogli da igraju za Bajern, poručio prvi golgeter Bavaraca

Prvi napadač Bajerna i jedan od najboljih svetskih golgetera u ovom trenutku - Robert Levandovski, govorio je u intervjuu za Bild o krizi u redovima šampionama, promenama koje je morao da načini Niko Kovač, glavnom rivalu u borbi za titulu...

Poljak je kazao da su veliku ulogu u Bajernovom posrtanju na startu sezone imale povrede...
"Da, imali smo mnogo povređenih napadača. Krila pre svega. To vam smanjuje opcije  i mogućnosti da napadate. Veliki hendikep. Često nismo mogli na treningu da odigramo 11 na 11. Sada je Kingsli (Koman) ponovo tu. A vratio se i Tijago. To su dobre stvari"

Izabrane vesti

Kovač je najavio da će prestati da rotira, ili će bar smanjiti rotacije. Takođe, promenio je formaciju. Bajern sada igra 4-1-4-1, sa Kimihom kao zadnjim veznim. Posle tih promena Bavarci su vezali dve pobede, onu u Ligi šampiona protiv Benfike, pa na teškom gorovanju protiv Verdera.
"Trener je menjao kada je video da ne ide. To su sve detalji, ali značajni detalji. To nije znak slabosti, već način da mi napredujemo kao ekipa, a on da postane bolji trener". 

U čemu je najveći problem Bajerna Robert Levandovski je kazao:
"Imamo problem da se fokusiramo u poslednje vreme. Nikada nismo primali toliko golova kada povedemo. Protiv Benfike je bilo dobro, protiv Verdera opet nije bilo savršeno. Ali mislim da smo na putu da se vratimo i igramo kako umemo"

Posle mnogo, mnogo vremena Bajern konačno mora da gleda rivalima u leđa. Neobična situacija za šestostrukog uzastopnog šampiona...
"Nije to ni tako loše. Kada vidite nekoga ispred sebe dobijete volju da se još više borite. Ponekad je dobro napadati iz drugog reda. Više je energije, više želje da ih uhvatiš, stigneš i prestigneš"

Ali Bajern ove sezone neće imati taj komotitet kao nekada da prebrine sve brige oko borbe za titulu i posveti se Ligi šampiona?
"Drugačije će biti sada. Nova situacija za nas. Nadam se da bi to moglo da nas zadrži na viskom nivou cele sezone, da budemo fokusirani na sva takmičenja podjednako"

Usledilo je i pomalo škakljivo pitanje: da li uživa dok gleda kako ove sezone igra njegov bivši klub i Bajernov najveći rival - Dortmund?
"Da, moram da priznam! To je vrlo mlada ekipa, igraju atraktivno, poletno, napadaju 90 minuta... Sjajna imaginacija. Samouvereni su, postižu mnogo golova. Nije slučajno što su ispred nas". 

Ide Božić, dobra prilika za poklone. Koga biste poželeli na poklon od igrača Borusije?
"Ha-ha-haa. Kao poklon? Postoje neki igrači u Dortmundovom timu koji bi mogli da igraju za Bajern", zaključio je Leva uz osmeh. 


tagovi

Robert Levandovski

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara