Liban i Radulović zbog jednog gola bez osmine finala

Vreme čitanja: 2min | čet. 17.01.19. | 18:57

Selekcija crnogorskog stručnjaka ispala sa Azijskog kupa

Selekcija Libana nije uspela da pobedi Severnu Koreju sa četiri gola razlike, pa je zajedno sa Palestinom zavšila učešće na Azijskom kupu kao jedna od dve najslabije trećeplasirane ekipe. Šteta... Libanci su zapravo imali isti broj bodova i gol-razliku kao Vijetnam, ali su na kraju otpali zbog slabijih disciplinskih bodova.

Uspeli su puleni crnogorskog trenera Miodraga Radulovića da zabeleže trijumf, ali velikih 4:1 im jnie bilo dovoljno na kraju da se domognu druge faze i pored uloženog napora. Pak Kvang Riong pogodio je mrežu Libana već u devetom minutu, postigao prvi pogodak za Severnu Koreju na celom šampionatu i tako samo otežao posao rivalu da stigne do željenog rezultata.

Izabrane vesti

Libanci su napravili preokret, u 80. minutu stigli su i do prednosti od 3:1, ali i pored ofanzive u završnih deset minuta nisu imali snage da daju još dva gola i tako obezbede prolaz u sledeću rundu, pa se večeras pakuju i vraćaju kući. A imali su dobre šanse, u nadoknadi je jedan igrač sa nekoliko metara promašio veliku šansu, pa su sami krivi što ne idu dalje. Ni pogodak El Helvea u osmom minutu nadoknade za 4:1 nije imao nikakav značaj.

U derbiju grupe E ujedno i obračunu za prvo mesto u grupi, Katar je pobedio Saudijsku Arabiju sa 2:0 i zadržao stoprocentni učinak posle tri utakmice. Mogla je selekcija španskog stručnjaka Feliksa Sančeza i ubedljivije da slavi, ali su promašili jedanaesterac u prvih 45 minuta.

Dakle, sada imamo konačno i sve parove osmine finala, pa ćemo tako od 20. januara kada počne nokaut faza gledati okršaje: Tajland - Kina, Iran - Oman, Jordan - Vijetnam, Japan - Saudijska Arabija, Južna Koreja - Bahrein, Katar - Irak, UAE - Kirgistan, Australija - Uzbekistan.

AFC AZIJSKI KUP - 3. kolo

Četvrtak

GRUPA E

Liban - Severna Koreja 4:1 (1:1)
/Mičel 27, El Helve 65, 90+8, Matuk 80. penal - Pak 9/

Saudijska Arabija - Katar 0:2 (0:1)
/Almoez 45+1, 80/ 

GRUPA F

Oman - Turkmenistsan 3:1 (1:1)
/Kano 20, Al Gasani 84, Al Musalami 90+3 - Anardudjev 41/ 

Japan - Uzbekistan 2:1 (1:1)
/Muto 43, Šjotani 58 - Šomurodov 40/

 

Tabela trećeplasiranih selekcija:

*disciplinski poeni (a): Kirgistan -5, Oman -6.
*disciplinski poeni (b): Vijetnam -5, Liban - 7. 

FotoReuters


tagovi

Azijski kup

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara