©Starsport
©Starsport

Lider novog Spartaka: Priče da smo tim za plej-aut bile su nam poseban motiv

Vreme čitanja: 4min | ned. 07.08.22. | 11:57

Kapiten Subotičana zadovoljan posle odličnog individualnog i timskog starta

Spartak je sa dve pobede i isto toliko remija, uz gol razliku 6:1 režirao sjajan start u aktuelnoj sezoni Mozzart Bet Superlige, a ulogu lidera Subotičana na početku novog niza izazova preuzeo je Nikola Srećković. Novi kapiten Golubova sa saigračima je uspeo da privuče pažnju šire javnosti, a klub sa severa Srbije demanotovao je sve koji su mu predviđali novu borbu u donjoj polovini tabele. Novi izazov tim Slavka Petrovića očekuje večeras protiv Čukaričkog, a Srećković na utakmicu na Banovim brdu glada kao priliku da njegov klub održi kontinuitet impresivnih igara.

Izabrane vesti

"Ušli smo dobro u prvenstvo, osam bodova u četriri utakmice predstavlja odličan start. Atmosfera u ekipi je vrlo dobra nakon ubedljive pobede protiv Voždovca i idemo motivisani i rasterećeni na Banovo brdo. Želimo da se nadigravamo sa odličnim rivalom koji je pokazao da zasluženo igra kvalifikacije za Ligu konferencije. U prvom duelu protiv Tventea su pokazali da imaju kvalitet iako su poraženi. Naivno su primili tri gola, ali su u nastavku pokazali da mogu da igraju i protiv ekipe iz Holandije", kazao je Srećković za Mozzart Sport.

Spartak je na poslednjih šest utakmica na Banovom brdu pretrpeo isto toliko poraza, te se kapiten Subotičana nada da bi večerašnji susret mogao da bude prvi od maja 2017. godine u kojem će stići do bodova.

"Tradicija nije na našoj strani s obzirom na to da u gostima Čukaričkom nismo osvojili bodove godinama unazad. Verujem da možemo da prekinemo niz i sa pozitivnim rezultatom se vratimo u Suboticu".

Golubovi su na dosadašnja dva susreta na sterani osvojili po bod (protiv Mladosti iz Lučana i Vojvodine), dok su slast pobede osetili na domaćem terenu protiv Radnika i Voždovca. Vrlo dobar učinak još impresivnijim čini podatak da je samo jedna lopta završila u mreži Subotičana i to iz penala.

"Pripreme smo počeli praktično 30. maja. Sve to bilo je čudno za igrače, novi trener, novi principi rada... Imali smo prilike da se upoznamo sa zahtevima stručnog štaba u završnici prošle sezone, a vredan rad uticao je da u prvenstvo uđemo spremniji nego inače. Dodatni motiv nam je što se tokom pauze govorilo da ćemo biti tim za plej-aut, želeli smo da pokažemo da smo da pokažemo da smo bolji nego što se procenjuje. Možda je i bolje tako jer se prethodne sezone govorilo ćemo biti tim za Evropu, pa smo ipak završili u donjoj polovini tabele".

Domaći teren do sada je bio inspiracija za Spartak, ali i krilnog napadača rođenog 1996. godine koji je bio strelac u oba susreta pred svojom publikom čime je potvrdio dda je u odličnoj formi, poput većine ofanzivaca Subotičana.

"U Lučanima smo bili blizu pobede, a dobro smo odigrali i protiv veoma kvalitetne Vojvodine. Izmđu ta dva duela savladali smo Radnik, a potom ubedljivo stigli do tri boda protiv Voždovca. Iako su klub napustili Nikolić, Tufegdžić i Vidaković koji su imali značajan doprinos uspeli smo da stvorimo kompaktan tim. Činjenica je da se radi o igračima čiji se odlazak oseti, ali je dobra stvar što su njihov odlazak iskoristili neki drugi igrači i nametnuli se. Obradovića nije hteo gol i drago mi je da je krenuo da pogađa. Takođe, Todorovski je na visokom nivou od početka sezone, kao i Bjalović koji je bonus. Drago mi je što svi ofanzivci imaju odličan učinak. Konkurencija je zdrava i međusobno se radujemo uspesima".

Srećković je potom pohvalio i saigrače iz defanzive.

"Još nismo primili gol iz igre što je zaista impresivno. Kapitulirali smo jedino sa bele tačke u Lučanima. Svi saigrači zaslužuju pohvale, posebno golman Filip Manojlović koji je izašao iz povrede i potvrdio koliko će biti važan deo tima u narednom periodu".

Valjevčanin koji je u Spartaku od sezone 2019/20 i prelaska iz Vojvodine, od ovog leta stekao je čast da saigrače predvodi sa kapitenskom trakom oko ruke, a o značaju uloge koju ima u Subotii govori i nedavno produženi ugovor.

"Odlaskom Nikolića pripala mi je čast da budem kapiten. Novu ulogu prihvatio sam kao obavezu, ali i satisfakciju. Trudim se da iskustvom i zalaganjem doprinesem da kkao tim izgledamo što bloje. Zadovoljan sam kako sam počeo sezonu. Dva gola i asistencija su sjajan start. Pre 10-15 dana sam produžio ugovor posle dugih pregovora. Bilo je ponuda drugih klubova, ali nisu bile dovoljne da zadovolje apetite kluba. Osećam se dobro u Subotici, ali je želja i mene i kluba da ostvarim transfer koji bi svima doneo benefit".

Iako je istakao da ne žuri sa odlaskom, krilni napadač je istakao da ima konkretne želje kada je u pitanju budućnost.

"Ne želim da budem prepotentan i da pričam o prvenstvima kao što je Premijer liga. Sviđaju mi se lige u kojima se igra na gol više poput Belgije i Holandije, te šampionate pratim redovno i nadam se da ću jednog dana imati priliku da se okušam na tim pozornicama", rekao je Srećković.

MOZZART BET SUPERLIGA, 5. KOLO

Petak

Voždovac - Radnički Kragujevac 1:0 (0:0)

/Vujnović 90/

Subota

TSC - Novi Pazar 0:1 (0:0)

/Danoski 56/

Mladost - Radnički 2:2 (1:1)

/Bojović 34 i 90+3 - Štulić 3 i 61/

Nedelja

18.55: (2,00) Radnik (3,40) Kolubara (3,90)

21.00: (1,60) Čukarički (3,80) Spartak (6,00)

Odloženo

Vojvodina - Crvena zvezda

Partizan - Napredak



tagovi

Nikola SrećkovićSpartak

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara