Slavlje igrača Ajntrahta (©Reuters)
Slavlje igrača Ajntrahta (©Reuters)

Liga Evrope: Kostić asistent, Ajntraht uz puno sreće do boda; Napoli nadigrao Lester ali jedva do remija

Vreme čitanja: 3min | čet. 16.09.21. | 23:10

Gece blistao protiv Sosijedada...

Puno uzbuđenja u Frankfurtu na utakmici Ajntrahta i Fenerbahčea. Gol Mesuta Ozila, asistencija našeg Filipa Kostića za 1:1, a u finišu utakmice velika drama. Penal za goste posle faula Kevina Trapa, promašaj Grka Pelkasa sa 11 metara, pogodak Mergima Beriše posle odbitka, ali onda nova intervencija arbitra posle konsultacije sa VAR sobom i poništen pogodak. Na kraju ostade 1:1.

Oliver Glazner još nije "namestio" Ajntraht. Njegov tim ne izgleda dobro, bio je slabiji večeras i jedino što može da raduje navijače ovog popularnog nemačkog kluba jeste povratak u formu srpskog reprezentativca koji je posle gola proteklog vikenda večeras uspeo da upiše asistenciju.

Izabrane vesti

Fener je bio bliži pobedi i ima za čim da žali, pogotovo za tim nešto bržim ulaskom Beriše u šesnaesterac nakon što je Pelkas promašio sa 11 metara...

Derbi prvog kola Lige Evrope odigran je u Lesteru. Po imenima timova i njihovom kvalitetu neko neupućen komotno bi mogao da pomisli da se radi o meču Lige šampiona. Ali to je rezultat smanjenja broja učesnika u drugom po rangu evropskom takmičenju i definitivno veća koncentracija kvaliteta. Rezultat na kraju 2:2, s tim da su Lisice i pored toga što su bile podređene u većem delu utakmice imale velikih 2:0.

Sve je na ovom susretu bilo suprotno u odnosu na okršaj Liverpula i Milana, kada je engleski predstavnik u svemu nadvisio italijanskog, bez obzira na "tesnu" pobedu. Večeras su gosti čak 22 puta tukli ka golu Lestera, tri puta više nego domaćin, ali su se poraza jedva spasli.

Viktor Osimen postigao je oba gola za Napoli. Oba na sjajan način. Prvo demonstracija tehnike i veštine, pa onda nebeski skok. Na drugoj strani prvenac u sezoni upisao je Patson Daka...

Velike stvari u Evropi pravio je Stiven Džerard sa Rendžersomm, imao serije bez poraza protiv ozbiljnih rivala, ali ove sezone Policajce je iz ležišta potpuno izbacila neočekivana eliminacija od Malmea u trećoj rundi kvalifikacija za Ligu šampiona. Posle toga jedva su se dokopali Lige Evrope preko plej-ofa i Alaškerta, da bi se problemi nastavili i na premijeri u grupnoj fazi. Mada, ruku na srce, Lion je na Ajbroksu pokazao da je kvalitetniji tim u svakom smislu - 2:0.

Gosti su poveli sredinom prvog dela lepim golom sa distane Toko Ekambija, da bi tačku na nade domaćih da mogu makar do boda stavio Islam Slimani u 55. minutu.

Monaku ne ide dobro u domaćem šampionatu, igra veoma loše, a bolje se nije predstavio ni protiv Šturma. Tri boda su tu (1:0), međutim igra ne obećava. Pre svega onaj ofanzivni deo tima, pošto činjenica da gosti nisu uputili udarac u okvir gola nije materijalizovana sigurnijim trijumfom.

Meč je rešio Krepan Dijata u 66. minutu na pas Aleksandra Golovina. Naš Strahinja Pavlović odigrao je svih 90 minuta...

PSV je zahvaljujući Mariju Geceu došao do boda u duelu sa Sosijedadom - 2:2. Nemac je postigao gol za vođstvo domaćina, onda su Španci okrenuli, da bi tim iz Ajndhovena nakon divnog solo prodora Gecea i asistencije za Gakpoa došao do vrednog remija.

LIGA EVROPE - 1. KOLO

GRUPA A

Četvrtak

Rendžers - Lion 0:2 (0:1)

/Toko Ekambi 23, Slimani 55/

Brendbi - Sparta Prag 0:0

GRUPA B

Četvrtak

PSV - Sosijedad 2:2 (1:2)

/Gece 32, Gakpo 64 - Januzaj 34, Isak 39/

Monako - Šturm 1:0 (0:0)

/Dijata 66/

GRUPA C

Sreda

Spartak Moskva - Legija Varšava 0:1 (0:1)

/Kastrati 90+1/

Četvrtak

Lester - Napoli 2:2 (1:0)

/Perez 9, Barns 64 - Osimen 69, 87/

GRUPA D

Četvrtak

Olimpijakos - Antverpen 2:1 (0:0)

/El Arabi 52, Rjabčuk 87 - Samata 75/

Ajntraht - Fenerbahče 1:1 (1:1)

/Lamers 41 - Ozil 10/

GRUPA E

Četvrtak

Galatasaraj - Lacio 1:0 (0:0)

/Strakoša 67ag/

Lokomotiva Moskva - Marselj 1:1 (0:0)

/Andžorin 89 - Under 59/

GRUPA F

Četvrtak

Midtjiland - Ludogorec 1:1 (1:1)

Isaksen 3 - Despodov 32/

Crvena zvezda - Braga 2:1 (0:0)

/Rodić 75, Katai 85pen - Galeno 76/

GRUPA G

Četvrtak

Leverkuzen - Ferencvaroš 2:1 (1:1)

/Palasios 37, Virc 69 - Mej 8/

Betis - Seltik 4:3 (2:2)

/Miranda 32, Huanmi 34, 53, Borha Iglesijas 51 - Ajeti 13, Juranović 27pen, Ralston 87/

GRUPA H

Četvrtak

Dinamo Zagreb - Vest Hem 0:2 (0:1)

/Antonio 21, Rajs 50/

Rapid Beč - Genk 0:1 (0:0)

/Onuahu 69/


tagovi

Liga Evrope

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara