Liga Evrope: Radnički protiv Flore, Čukarički ide u Jermeniju

Vreme čitanja: 2min | uto. 18.06.19. | 15:33

Nišlije dobile Estonce za rivala, Brđani isto favoriti

Dva srpska predstavnika u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope dobila su protivnike na žrebu u Nionu. Oba tima su bila nosioci, tako da su u startu uslovno rečeno favoriti.

Radnički će, voljom žreba, u prvom kolu igrati protiv estonske Flore Talin, dok će Čukarički odmeriti snage sa Banantskom iz Jermenije.

Izabrane vesti

Nišlije su dobile idealnog rivala, ekipu Flore, koja je 253. na UEFA rang listi klubova. Prva utakmica će se igrati u Nišu. Jedina prednost koju estonski tim ima je što mu je prvenstvo u punom jeku, dok je Radnički tek počeo pripreme. Posle 15 odigranih kola Flora je prva na tabeli sa skorom od 13 pobeda i po jednim remijem i porazom.

Flora je redovan učesnik evropskih kupova, ali nema zapaženijih uspeha. Pre godinu dana je igrala u kvalifikacijama za Ligu Evrope i ispala je u prvom kolu od izraelskog Hapoel Ber Ševe sa 4:1 i 3:1. Godinu ranije je u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope tim iz Talina ispao od slovenačkih Domžala sa 2:0, 3:2.

Nemaju Estonci strance u timu, osim Finca Anselmija Nurmelu

Čukarički će igrati protiv Banantsa iz Jermenije i takođe će biti domaćin u prvom kolu. I Banants je tim koji je dobro poznat ljubiteljima fudbala, kao redovan učesnik evropskih kupova poslednjih godina. Ali, samo jednom u istoriji je tim iz Jerevana uspeo da prođe jedno kolo, u svim ostalim je odmah ispadao.

Jermenima prvenstvo nije u toku, a Banants je prošlu sezonu završio na trećem mestu. U timu iz Jerevana su igrala dvojica srpskih fudbalera, Borislav Jovanović, nekadašnji igrač Srema i Inđije i Igor Stanojević, bivši fudbaler OFK Beograda i Zemuna.

Banants je pre godinu dana igrao u kvalifikacijama sa Sarajevom i izgubio je obe utakmice: 2:1 kod kuće i 3:0 u gostima. Dakle, Čukarički je apsolutni favorit.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara