Nema dogovora oko love...
Nema dogovora oko love...

Liga nacija još nije ni počela, a već imamo skandal - Danci neće da igraju

Vreme čitanja: 2min | uto. 04.09.18. | 16:20

Umesto Eriksena, Dilejnija i Šmajhela na teren će verovatno amateri iz treće lige

Liga nacija, novo reprezentativno takmičenje pod okriljem UEFA, startuje sredinom ove nedelje, a već imamo i prvi ozbiljan problem. Danci neće da je igraju. Tačnije, to ne žele istaknuti prvotimci ove selekcije, poput Eriksena, Dilejnija i Šmajhela, koji su, umesto da dođu na prozivku, juče ostali u svojim klubovima širom Evrope.

Spor je nastao sa tamošnjim Fudbalskim savezom oko korišćenja likova fudbalera u komercijalne svrhe, pogotovo onih poput Eriksena, koji već imaju unosne pojedinačne ugovore s pojedinim firmama, u njegovom slučaju sa proizvođačem energetskih pića.

Izabrane vesti

Fudbalski savez Danske je tokom vikenda obelodanio da su pregovori s igračima propali posle devet meseci i da svi fudbaleri koji su pozvani za utakmice sa Slovačkom (prijateljska) i Velsom (Liga nacija) ovog meseca nisu na raspolaganju nacionalnom timu.

Postoji rizik da će zbog toga Danska morati da otkaže pomenute utakmice, ili u najgorem slučaju da ih igra sa amaterima iz treće lige, što bi bio veliki udarac. Danci strahuju i od potencijalne kazne od strane UEFA koja bi bila vrlo nezadovoljna, ako bi novoformiranoj Ligi nacija već na startu bila naneta šteta, jer je interes fudbala da zvezde kao Eriksen, Dilejni i Šmajhel nastupe u njoj.

Dilejni je u izjavi za nemačke medije poručio da se nada nekakvom provizornom dogovoru i prilici da zaigra za nacionalni, mada su šanse za to vrlo male.

Takođe, ovo nije prvi put da se Dancima ovako nešto događa. Slično je bilo i prošle godine kada je ženska selekcija do 21 godine odbila da iz istog razloga odigra kvalifikacioni meč sa Švedskom koji su kasnije izgubili za zelenim stolom sa 3:0.

Reprezentacija Danske nalazi se u grupi 4 B Lige nacija zajedno sa Velsom i Republikom Irskom.

Foto: Action Images


tagovi

reprezentacija Danske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara