LIGA ŠAMPIONA: Već imamo 12 od 16 učesnika osmine finala

Vreme čitanja: 2min | sre. 28.11.18. | 23:44

Još samo četiri karte za drugu fazu, dve čekaju na timove iz Zvezdine grupe i po jedna za grupu B i F

Retko kada smo imali ovakvu situaciju na kolo pre kraja u Ligi šampiona - čak 12 od 16 učesnika osmine finala već je poznato. Prva je vizu za drugu fazu overila Barselona, još posle četvrte runde. Sinoć se Kataloncima pridružilo još sedam ekipa (Real Madrid, Roma, Bajern Minhen, Ajaks, Mančester Siti, Juventus i Mančester Junajted), a večeras su proleće u eliti osigura još četiri tima. 

Porto i Šalke prošli su "ni krivi ni dužni", pre nego što je njihov meč i počeo, i to jer je Lokomotiva tukla Galatu, koja jedina u toj grupi mogla da nešto "zapetlja". Atletiko je prolaz proslavio pobedom nad slabašnim Monakom, dok se Borusija iz Dortmunda zadovoljila remijem sa Brižom.  

Izabrane vesti

Kada podvučemo crtu dolazimo do činjenice da je Zvezdina grupa zaista grupa smrti, jer samo iz nje još niko nije siguran u osmini finala. U poslednjem kolu odlučivaće se između Pari Sen Žermena, Napolija i Liverpula. Jedan od favorita za titulu, dakle, sigurno otpada već posle grupne faze. 

Traži se još drugi tim iz grupe F koji će dalje uz Mančester Siti (Šahtjor ili Lion), odnosno iz grupe B (Inter ili Totenhem). 

Već znamo i neke nosioce na žrebu. Barselona, Porto i Real biće u "jačem" šeširu, gde su pobednici grupa, koji neće moći međusobno da se sataju. U slabijem šeširu sigurno su Šalke i Roma, dok će svi ostali (Dortmund, Atletiko Madrid, Bajern Minhen, Ajaks, Mančester Siti, Juventus i Mančester Junajted) biti raspoređeni tek posle šeste runde, odnosno u zavisnosti od rezultata u poslednjem kolu... 


tagovi

Liga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara