Liga u kojoj vredi igrati X

Vreme čitanja: 2min | pon. 12.11.18. | 12:33

Oran je u prošlosti umeo da namuči USM Alžir

Možda se sećate, pisali smo prošle godine negde u ovo vreme da je alžirska prva liga poznata po čestim nerešenim ishodima. Tačnije, tada nam je u centru pažnje bio Ivica Todorovkojeg smo prekrstili u "iksadžiju". Nije na odmet da ponovimo, rođen je u Zrenjaninu, poseduje i francuski pasoš, 70-ih je igrao za Proleter, Novi Sad, Crvenu zvezdu, Limož i Muskron, a i trenerska karijera mu je zanimljiva, pošto je predvodio Dižon, Brest, pomenuti Limož, a sedeo je i na klupi Burkine Faso i Konga. Možda ne baš "mejnstrim", ali i te kako zanimljiv CV. 

Todorov je do katoličkog Božića prošle godine vodio Beluizdad koji je uz Husein Dej u tom momentu najčešće ređao ikseve. Možda vredi ispratiti gde će 67-godišnji stručnjak pronaći novi angažman (još uvek je bez posla), jer je sasvim moguće da će nastaviti sa tradicijom nerešenih rezultata. Od ostalih timova u Alžiru koje igraju ikseve tada smo pomenuli Kabiliju, Medeu i Oran.

Izabrane vesti

Upravo potonji tim dočekuje USM Alžir u 14. kolu prve lige. Svakako su gosti favoriti, jer su ubedljivo prvi na tabeli (beže drugoplasiranom ES Setifu osam bodova), ali ne treba potcenjivati Oran.

Prvo, dosad su samo jednom poraženi kod kuće, i to od minimalcem od pomenutog Setifa. Dobro su se držali domaći, iako su imali igrača manje čitavo poluvreme, a na kraju su pali autogolom u 86. minutu.

Drugo, reč je o ekipi koja je nastavila sa tradicijom nerešenih rezultata. Dosad ih je bilo pet.

Treće, tri od četiri poslednja okršaja ovih ekipa na kojima je Oran bio domaćin okončana su bez pobednika, svaki put uz najviše dva gola.

Četvrto, USM Alžir je bez pobede na četiri poslednja gostovanja Oranu, a slavio je tek jednom na poslednjih šest. 

Peto, može da posluži za buduće tikete, Alžir je četvrti po redu na svetu po učestalosti ikseva, za nijansu iznad iranske prve, argentinske treće i australijske A lige. 

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Pon 17:00 3868 ALŽ 1 Oran - USM Alger kmb 1X&0-2 1,97
Ukupna kvota1,97

ALŽIR 1 - 14. KOLO:

Ponedeljak

17.00: (2,75) Oran (3,00) USM Alžir (2,60)

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama

Foto: Shutterstock


tagovi

AlžirAlžir 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara