Lion i Brazilci – to mora da valja!

Vreme čitanja: 2min | uto. 25.06.19. | 15:12

Francuski klub kupio pojačanje za 8.000.000 evra

Olimpik iz Liona je danas i zvanično potvrdio da je angažovao brazilskog vezistu Žana Lukasa iz Falemnga. Visina transfera iznosi 8.000.000 evra, a Lukas je potpisao ugovor do 2024. godine.

Dolazak brazilskog fudbalera u Lion ne može, a da ne prizove neke stare uspeomene kada je ovaj klub bio sila broj jedan u francuskom fudbalu i imao neka blistava izdanja u Ligi šampiona. Brazilski pečat je bio jak tih godina u igri kluba sa tadašnjeg Žerlana.

Izabrane vesti

Lion je imao sjajna iskustva sa brazilskim fudbalerima. Počevši od legendarnog Sonija Andersona koji rešetao mreže po dolasku iz Barselone. Potom je njegov zemljak Kasapa sedam godina bio stub odbrane. A onda je 2000. došao čovek koji je postao mit – Žuninjo Pernambukano. Postao je najbolji igrač u istoriji Liona, njegovi slobodnjaci su pisali istoriju fudbalu u Lionu. Skoro deceniju je bio miljenik navijača. Dubok trag je ostavio i štoper Edmilson pre nego što je otišao u Barselone. Njega je potom zamenio korpulentni Kris i osam godina komandovao odbranom. Jednu dobru sezonu je imao i tadašnji veteran Đovani Elber, a kasnije i njegov mladi zemljak Nilmar koji je došao kao čudo od talenta. Tri i po godine je u dresu Liona blistao i čuveni Fred, a dobre role seu kasnije imali vezista Ederson i krilo Bastos. Poslednjih godina su solidan utisak ostavili Brazilci Rafael i Marselo.

Sada se očekuje da tradiciju nastavi Žan Lukas. Njega je doveo pomenuta legenda Žuninjo koji je nedavno promovisan na funkciju sportskog direktora, a zeleno svetlo je dao i novi trener Silvinjo koji je preuzeo komandnu palicu posle uloge asistenta u stručnom štabu selektora Titea u Brazilu.

Lukas igra na poziciji zadnjeg veznog, fizički je izuzetno moćan igrač, a spekuliše se da bi mogao da bude zamena za Tangija Ndombelea. Francuski vezista je ekplodirao prošle sezone i sada ga žele brojni bogati klubovi, a Lion za njega traži neverovatnih 80.000.000 evra.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara