Foto: Reuters
Foto: Reuters

Lionova premijera van Lige 1: Dečaci sa amajlijom nepobedivosti na drugoligaša

Vreme čitanja: 2min | uto. 09.02.21. | 14:26

Posle četiri vezana trijumfa Lion spreman za eliminaciju predstavnika Lige 2

Olimpik Lion je od starta sezone igrao utakmice isključivo u Ligi 1, ali došlo je vreme i da se to promeni. Francuski velikan takmičenje u nacionalnom kupu kreće od runde u kojoj se nalaze 64 tima, odnosno od okršaja sa ekipom Ajačija (21.00).

Rudi Garsija će promešati karte i kombinovati igrače koji igraju standardnu sa onima koji su do sada ređe dobijali šansu. Gol domaćina braniće Nemac Julijan Polersbek, a u centralnom delu defanzive naći će se tinejdžer iz Obale Slonovače, Sinali Diomande. Reč je o igraču koji je Lionova amajlija nepobedivosti – drugim rečima kada je ovaj 19-godišnjak proveo bar minut na terenu ekipa Rudija Garsije nije izgubila. Diomande nije poražen na 19 utakmica Lige 1 što je rekord koji u francuskoj eliti nije viđen od sezone 2003/04 kada je Huan Pablo Sorin vezao 21 meč bez poraza sa Pari Sen Žermenom.

Izabrane vesti

Dečake će sa kapitenskom trakom predvoditi Memfis Depaj, drugi strelac Lige 1 sa 13 pogodaka, tri manje od Mbapea, a uz to ima i šest asistencija.

“Kada imate igrača top klase poput Memfisa, on će vam pomoći da pobeđujete, nizaće golove i asistencije. Pored njega ostatak ekipe igra bolje, pomaže saigračima da zablistaju. Tera nas da dostignemo ciljeve i verujemo u sebe“, hvalio je Garsija prvu zvezdu tima na konferenciji pre utakmice.

Posle dva bleda izdanja sredinom januara, Lion je vezao četiri pobede sa 11 postignutih samo jednim primljenim golom. Padali su Sent Etjen, Bordo, Dižon i Strazbur, posle čega francuski velikan zaostaje samo dva boda za liderom Lilom.

Seriju pobeda želi da nastavi i u najmasovnijem državno takmičenju koje je kroz istoriju osvajao samo u pet navrata, poslednji put 2012. godine kada je u finalu savladao autsajdera Kevili minimalcem.

Sve osim trijumfa nad Ajačijom bilo bi ogromno iznenađenje bez obzira što će dobar deo standardnih prvotimaca izostati u stratnih 11. Poslednji put ovi rivali su se sastali 2014. godine, ujedno poslednje sezone kada je tim sa Korzike bio član francukse elite. Prethodnih sedam nije se pomerio iz Lige 2. Tada je Lion bio bolji sa 3:1, ali su Dečaci izgubili oba odmeravanja snaga tokom 2013.

Ovo je prepreka koja bi trebalo da bude lako prenebregnuta, jer kako Lion ne igra Evropu, ambicije su se proširile na dva najveća domaća takmičenja.

KUP FRANCUSKE, 1/32 FINALA

18.30: (2,00) Lorijan (3,40) Pariz (3,90)

18.30: (1,87) Lans (3,50) Valensijen (4,30)

21.00: (1,28) Lion (5,70) Ajačio (10,5)

***Kvote su podložne promenama***


tagovi

AjačioGFCO AjačioLionKup Francuske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara