Mateus Nunes (©AFP)
Mateus Nunes (©AFP)

Lisabonski okršaj u Leiriji za trofej Liga kupa: Benfika oslabljena na Sporting

Vreme čitanja: 3min | sub. 29.01.22. | 15:15

Lavovi brane trofej i favoriti su

Drugi najprestižniji kup pehar na portugalskoj fudbalskoj sceni stigao je do finala, a "glumačka ekipa" je ovog puta zaista prestižna. Aktuelni šampion i ujedno osvajač ovog pehara iz prošlogodišnjeg izdanja, Sporting, sukobiće se protiv vekovnog gradskog rivala Benfike za prvu dostupnu srebrninu u sezoni. Finale Liga kupa igra se na neutralnom terenu u Leiriji, a s obzirom na trenutnu formu, očekuje se izbalansiran meč (20.45).

20.45: (3,30) Benfika (3,35) Sporting (2,35)

Izabrane vesti

Benfika želi da doda važan trofej već neko vreme. U sezoni 2018/2019 sela je na portugalski tron i odmah prigrlila Superkup, ali sada je bez značajnijih uspeha više od dve i po godine i konačno namerava da prekine ovaj loš balans. Konkurentu ekipe sa Da Luža ide mnogo bolje i niže uspeh za drugim, iako je sada malo zapeo u januaru ove godine i posle dva ligaška poraza zaostaje za liderom Portom.

Izabranici trenera Rubena Amorima su na drugom mestu na tabeli, sa 47 bodova i imaju šest bodova manje od prvoplasiranih Zmajeva i tri boda su ispred subotnjeg protivnika, koji drži treću poziciju. Na putu do finala Liga kupa, Sporting je nastupio prilično dobro, pošto je graciozno prošao grupnu fazu, a potom u polufinalu preokrenuo duel sa tvrdom Santa Klarom (2:1).

------------------------------

Finalni obračun Liga kupa Portugalije između Benfike i Sportinga možete da gledate u direktnom prenosu na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je da budete registrovani, a registracija je besplatna.

------------------------------

Benfika je zabeležila neočekivane poraze u ligi i za sada se ne čini mnogo verovatnim da će se vratiti u borbu za titulu, iako manjak od devet bodova možda još nije odlučujući. Prošle godine je završila u polufinalu posle poraza od Brage (1:2), a ove godine u Grupi A imala je četiri boda za prolaz u narednu fazu. U polufinalu Liga kupa eliminisali su Orlovi neugodnu Boavistu posle izvođenja penala.

Dva protivnika su se ove sezone sukobila početkom decembra, a uspešniji je bio Sporting, koji je u 13. kolu osvojio sva tri boda pobedom od 3:1. Amorim će ipak morati bez Pora, koji od decembra ima povredu mišića, a nije spreman ni Bragansa.

Kormilar Benfike Nelson Verisimo neće moći da se osloni na Otamendija i Nunjeza koji su na reprezentativnim akcijama, a u stroju nisu i Pinjo, Verisimo, Seferović i verovatno Rafa Silva, koji je pre nekoliko dana imao pozitivan test na korona virus.

-------------------------------

JOŠ SAMO JEDAN DAN! Osvoji Poršea sa samo jednim tiketom

Iskoristi poslednju priliku, dupliraj bodove i budi pobednik

Ostao je još jedan dan do kraja najvećeg kladilačkog takmičenja u regionu - Mozzart Gladijator

Ovo je poslednja prilika da uđeš u arenu, i osvojiš sjajne nagrade. Jer se danas DUPLIRAJU BODOVI. Dakle, svi poeni koje osvojiš (računaju se prva tri onlajn tiketa sportskog i uživo klađenja u danu) biće duplirani, a maksimalan broj poena koje možeš da osvojiš u jednom danu je 300.000. Što znači da za samo jedan dan možeš da stigneš do samog vrha i dođeš do Porše Makana.

--------------------------------

PORTUGALIJA, LIGA KUP - FINALE (LEIRIJA)

Subota

20.45: (3,30) Benfika (3,35) Sporting (2,35)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Liga kup PortugalaBenfikaSporting Lisabon

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara