Liverpul je napravio fatalnu grešku - potcenio je Crvenu zvezdu

Vreme čitanja: 2min | sre. 07.11.18. | 22:10

"Verovatno su mislili da ekipa koja u Parizu izgubi 6:1 i u Liverpulu 4:0 nema šta da traži", kaže Dule Savić

Zvezdaška javnost je na nogama, a kako i ne bi bila. Istorijsko slavlje nad vicešampionom odjeknuloje čitavom Evropom, a na sadašnju generaciju srpskog šampiona ponosni su i nekadašnji asovi, koji su Crvenoj zvezdi krošili slavni put.

Nekadašnji golgetet kluba iz Ljutice Bogdana Dušan Savić ima tu privilegiju da u crveno-belom dresu i kapitenskom trakom na ruci gleda svog sina Vujadina.
"
Istorijska pobeda Crvene zvezde. Pobediti Liverpul, prošlogodišnjeg finalistu i jednog od favorita za osvajanje Lige šampiona ove sezone i to u najtežoj grupi, veliki je uspeh. Sa takvom razlikom u kvalitetu i finansijskim aspektima, smatram da smo ostvarili antologijski trijumf ne samo za klub već i za samo takmičenje. Presrećan sam, drago mi je jer je Vujadin kapiten i jedan od igrača koji je predvodio klub ka uspesima u Ligi Evrope, Superligi, a sada i u Ligi šampiona. Ponosan sam na njega i Crvenu zvezdu", rekao je Savić.

Izabrane vesti

Crveno-beli su posle utakmice sa Napolijem, uspeli da sačuvaju svoju mrežu i protiv Liverpula na stadionu Rajko Mitić.
"
Englezi nam odgovaraju, iako ova generacija Liverpula nije klasičan ostrvski predstavnik poput onih protiv kojih smo igrali Dragan Džajić, Vladimir Petrović Pižon, ja i drugi. U dodatnoj smo prednosti pošto niko od njih ne shvata dimenziju Marakane i šta znači sići pred 50, 60 hiljada gledalaca. Liverpul je napravio fatalnu grešku potcenivši nas. Verovatno su mislili da ekipa koja u Parizu izgubi 6:1 i u Liverpulu 4:0 nema šta da traži. E, pa kad se radi o Crvenoj zvezdi, stvari su malo drugačije. Naš klub ne bi bio šampion Evrope i sveta, niti bi imao tako bogatu istoriju kada mi igrali onako kako drugi misle".

Bogato iskustvo pomoglo je Saviću senioru da sledbenicima da savet za predstojeće izazove.
"Potrebno je da budu profesionalci i da žive za fudbal. Samo ko živi za fudbal može od fudbala i da živi. Siguran sam da će i trener Vladan Milojević sa stručnim štabom igračima dati prave savete i smernice. Najvažnije je da ne polete, već da ostanu čvrsto na nogama. Ima još mnogo toga što može da se uradi, oni to znaju i verujem da će ceo klub učiniti sve što je u njegovoj moći da pružaju još više i još bolje. Napoli će se posle ove utakmice dobro zamisliti pred dolazak Zvezde, a ako Bog da, onda da i tamo izvučemo pozitivan rezultat, pa bi ovde protiv Pari Sen Žermena bio spektakl kakav odavno nije viđen, možda i nikada", istakao je legendarni fudbaler Crvene zvezde.

Foto: Star Sport, MN press


tagovi

Dušan Savić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara