Aleksis Makalister (©Reuters)
Aleksis Makalister (©Reuters)

Liverpul krenuo u rekonstrukciju: Makalister prvo letnje pojačanje Redsa

Vreme čitanja: 2min | pon. 05.06.23. | 13:20

Argentinac dogovorio petogodišnju saradnju sa klubom sa Enfilda

Sezona na izmaku pokazala je da su na Enfildu neophodne promene, da fali sveže krvi i da je će engleski klub morati da izvrši rekonstrukciju, a njen vesnik biće – Aleksis Makalister. Prema pisanju brojnih medija sa Ostrva, vezni fudbaler Brajtona i osvajač Svetskog prvenstva u Kataru biće prvo pojačanje Liverpula u letnjem prelaznom roku.

Kada je posle utakmice sa Aston Vilom sa suzama u očima otpozdravljao navijače Brajtona, postalo je jasno da će poslednja utakmica u sezoni ujedno biti i njegova poslednja u dresu Galebova. Bilo je pitanje samo gde će nastaviti karijeru. Nudili su mu navodno ruku i Mančester junajted i Čelsi, ali je 24-godišnji Argentinac odlučio da svoju pruži Liverpulu.

Izabrane vesti

Visina obeštećenja nije poznata. Mediji ističu da ima otkupnu klauzulu, od jednog do drugog izvora cirkulišu različite cifre, u rasponu od 45-60 miliona funti, ali kako je ugovor sa Brajtonom produžio sredinom aktuelne sezone nema sumnje da će na jugu Engleske dobro zaraditi od njegove prodaje. Ono oko čega su svi mediji saglasni je da je Makalister sa Liverpulom dogovorio saradnju na pet godina te da će u naredna dva dana obaviti lekarske preglede.

Makalister je u Brajton stigao pre četiri i po godine iz Argentinos Juniorsa za 8.000.000 evra, a nastupao je još i za Boku šest meseci kao pozajmljen igrač Galebova. Za engleski klub odigrao je 112 utakmica, postigao 20 golova i upisao još 9 asistencija.

Na Ostrvu tvrde da je posle dogovora sa Makalisterom Liverpul odustao od Mejsona Maunta i fokus preusmerio ka nešto defanzivnijim vezistima, Menhengladbahovom Manuu Koneu i Nicinom Kefrenu Tiramu.


tagovi

Aleksis MakalisterLiverpulLetnji prelazni rok 2023Brajton

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara