Detalj sa meča Liverpul – Real (© Reuters)
Detalj sa meča Liverpul – Real (© Reuters)

Liverpul mora da se menja: Potrebni su mu novi vezisti i štoperi, ne ume da se brani na širokom prostoru

Vreme čitanja: 3min | čet. 23.02.23. | 11:39

Mišljenja Karagera, Marfija i Lalane

Zvoni u ušima svima na Enfildu. Pretrpeo je Liverpul bolan udarac, najteži od postanka kluba, niko mu nikad nije u evropskoj utakmici spakovao pet komada kao Real (2:5) i ako je dosad bilo izgovora ili opravdanja – pitajte Jirgena Klopa, on uvek nađe krivca za poraz – onda je bruka u prvom susretu osmine finala Lige šampiona tolika da ni bivši fudbaleri ne žele da ćute.

Možda njihov glas nije uticajan, ali je makar kritički nastrojen i deluje kao opomena, savet kako da Crveni nabasaju sa staze sa koje su skrenuli.

Izabrane vesti

Vreme je za novi početak. Biće sigurno pet do šest odlazaka u letnjem prelaznom roku. Zna to i Klop. Dobiće priliku da popravi stanje, a zaslužuje priliku, sto odsto, da nastavi posao. Verujem da će najviše promena biti u odbrani. Đoel Matip je tu sedam ili osam godina. Nije ovo kritika njemu, jer je imao i neka sjajna izdanja, nego poziv da ekipa evoluira“, napomenuo je Deni Marfi, nekadašnji vezista Liverpula.

Bivši štoper, Džejmi Karager, sad u ulozi stručnog konsultanta za Skaj, deluje blaže, mada je i njemu jasno da će biti promena u ekipi koja deluje zasićeno, umorno i demotivisano.

„Ne možemo da kažemo da je pet godina ovaj tim valjao, a sad odjednom ne zna ništa. Meni se čini da Liverpul pokušava da igra fudbal po ukusu Jirgena Klopa bez fudbalera koji mogu da odgovare zahtevima Jirgena Klopa“, sugeriše Karager na letnji odlazak Sadija Manea u Bajern, jer se nekako posle Senegalca sve urušilo.

Mada, nije samo da jedan stub nedostaje.

Ljudi najviše pričaju o Džordanu Hendersonu. Svi znamo da su pojačanja naophodna u veznom redu, ali ne bi trebalo taj momak da trpi kritike Liverpulovih navijača. Obavlja posao valjano, došao je sa 21 godinom, sad su mu 32, osvojio je sve trofeje koji su bili na raspolaganju. Pre Mundijala u Kataru se osećalo da je Liverpulu potreban najmanje jedan, a možda i dvojica vezista. Što više gledate Crvene imate utisak da su četvorica fudbalera sredine terena neophodna. Ne zbog startnih 11, nego zbog širine ekipe“.

Smatra Karager da bi rekonstrukcija Crvenih trebalo da počne od poslednje linije. Ove sezone Virdžil van Dajk ne liči ne sebe, prepotentan je, svađa se, sve mu smeta i tu negativnu energiju prenosi na kolege. I sam greši, ali kad pogreši neko pored njega onda je to tek katastrofa.

„Svako od nas je imao loše utakmice. Zato neću da udaram nekog dok bespomoćno leži na ulicui. Siguran sam da se Džo Gomez oseća užasno. Osim što su mu potrebni vezisti, Liverpulu su neophodni i defanzivci. Kad su izloženi napadu rivala na širokom prostoru, ne mogu da se odbrane“, dodao je Karager.

Nekadašnji vezista kluba sa Enfilda, Adam Lalana, uporedio je energiju aktulenog tima sa onom čiji je bio deo.

Sadašnji Liverpul nije kao onaj iz prošlosti. Ranije nije bilo dileme da će posle 2:0 u 15. minutu privesti meč kraju i dobiti. To što je primio pet golova, posle takvog vođstva, pokazuje gde se nalazi ove sezone“, dodao je Lalana.

 


tagovi

LiverpulLiga šampionadeni marfiDžejmi KaragerAdam Lalana

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara