Slavlje Redsa na Madrigalu (Reuters)
Slavlje Redsa na Madrigalu (Reuters)

Liverpul prošao stravu i užas na Madrigalu, a onda je bilo kao na Enfildu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 03.05.22. | 22:54

Ulazak Luisa Dijaza i greške golmana Ruljija potopile žutu podmornicu

Kada se sve sabere, Liverpul je debelo nadigrao Viljareal u tri od četiri poluvremena ali je delovalo da će to jedno loše da mu dođe glave večeras na Madrigalu. Visili su Redsi u Viljarealu, bili na rubu eliminacije ali su se na poluvremenu konsolidovali, povukli neke dobre poteze, negde i imali sreće pa su preokretom i pobedom od 3:2 prošli u finale Lige šampiona.

Viljareal je odigrao verovatno najbolje poluvreme u klupskoj istoriji, priredio je Liverpulu stravu i užas u prvih 45 minuta ali sve to što je prikazao u prvom, zaboravio je u drugom poluvremenu, primio tri gola i zasluženo je eliminisan.

Izabrane vesti

-----------

VILJAREAL - LIVERPUL 2:3 (2:0)

/Dija 3, Kokelan 41 - Fabinjo 62, Dijaz 67, Mane 74/

Prva utakmica: 0:2

Stadion: Keramika (Viljareal). Sudija: Dani Makeli (Holandija)

Crveni karton: Kapu (Viljareal) u 86. minutu.

Viljareal(4-4-2): Rulji - Fojt, Albiol (od 79. Orije), P. Tores, Estupinjan (od 79. Trigeros) - Lo Selso, Pareho, Kapu, Kokelan (od 68. Pedraza) - Moreno (od 68. Čukvueze), Dija (od 79. Alkaser)

Liverpul(4-3-3): Alison - Aleksander Arnold, Konate, Van Dajk, Robertson (od 79. Cimikas) - Keita (od 79. Henderson), Fabinjo (od 84. Milner), Tijago Alkantara (od 79. Džons) - Salah, Mane, Diogo Žota (od 46. Luis Dijaz)

-----------

Iako bez najopasnijeg igrača ovog proleća Arnoa Dandžume, Žuta Podmornica je odigrala furiozno prvo poluvreme i istopila Liverpulovu prednost sa Enfilda. Verovatno su tada gostima kroz glavu prolazile sve one promašene šanse iz prvog meča... Bilo je to najgore poluvreme ekipe Jirgena Klopa u ovoj godini. Neprepoznatljiv je bio Liverpul. Kao jagnje dovedeno na klanje.

Samo tri minuta igre je bilo dovoljno Špancima da prepolove prednost Redsa. Trent je zaboravio Kapua posle duge lopte a Francuz majstorski iz prve našao na petercu Senegalca Diju koji je pored nonšalantnog Van Dajka ubacio loptu u mrežu i zapalio požar. Kako na Madrigalu, tako i u redovima Liverpula.

Dobili su krila domaći fudbaleri i počeli da melju protivnika. Liverpul nije uspevao da dođe do daha. Dobrih dvadesetak minuta Redsi nisu znali gde se nalaze, a pritisak Viljareala sa svih strana nije jenjavao. Kao da je Viljareal imao igrača više... Sve što je Liverpul imao je kontra u kojoj je Albiol osujetio Dioga Žotu kada je ovaj izašao na golmana Ruljija.

Nije se znalo ko je gori u Liverpulovom timu u prvih pola sata igre. Da je Klop napravio petostruku izmenu, imao bi pravo. Robertson, Keita, Fabinjo, Žota... Užas! A u 37. minutu je domaći tim oštećen za čist penal posle očiglednog prekrašaja Alisona nad Lo Selsom. Pravda je ispravljena par minuta kasnije. Opet je Kapu asistent. Ovoga puta centaršut na peterac a tamo je Kokelan nadskočio Robertsona i stavio tačku na senzacionalno poluvreme Viljareala.

Svašta je imao Klop da kaže svojim igračima na poluvremenu i očigledno je pogodio sa rečima. I delima. Zamenio je Žotu i i uveo Luisa Dijaza koji je izrastao u heroja preokreta. Sve što je Viljareal igrao u prvom, prestao je u drugom poluvremenu. Liverpul je uspostavio kontrolu i počeo da ređa šanse. Prvo je Aleksander Arnold pogodio stativu, pa je Dijaz imao dobru šansu i neminovno se desilo u 62. minutu. Ni iz čega.

Fabinjo je ostao sam na desnoj strani, očekivalo se da centrira ali je šutirao oštro iskosa i pogodio kroz noge golmanu Ruljiju koji je očajno reagovao i ubio svoj tim u pojam. Usledio je olujni preokret Redsa. Luis Dijaz je pogodio stativu, a onda iz treće velike šanse ipak našao metu. Nije uspela ofsajd zamka domaćih, Dijaz je gađao glavom u Ruljija i pogodio. Opet je argentinski golman mogao i morao bolje da interveniše...


Totalni preokret je pečatirao Sadio Mane kada su domaći krenuli na sve ili ništa i ostavili mu prostor. Prošao je istrčalog Ruljija skoro na centru i praktično se ušetao u prazan gol.

Liverpul zasluženo ide u finale Lige šampiona. Treće od dolaska Jirgena Klopa u klub. Tamo ga čeka bolji iz sutrašnjeg okršaja Real Madrid i Mančester Sitija. Viljareal ostaje na polufinalu kao najvećem dostignuću u istoriji kluba. Pre 16 godina protiv Arsenala je tragičar bio Roman Rikelme, večeras je tu kožu navukao njegov zemljak Rulji.


tagovi

Luis DijazEtjen Kapu

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara