Liverpul se izvukao, Siti da zapamti kakvu je šansu imao! Rijad Marez – savršen kandidat za NFL (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 07.10.18. | 19:21

Tuče, tri prekšraja za penal, sviran tek četvrti, povreda Milnera i loš fudbal u derbiju osmog kola Premijer lige - 0:0

Uči se čovek dok je živi. Ili, u slučaju Pepa Gvardiole, dok sedi na klupi Mančester Sitija. Pretrpeo je katalonski stručnjak kanonade svaki put kad je dolazio na Enfild, bilo u prvenstvu, bilo u Ligi šampiona, ali je onda stavio prst na čelo, zaigrao daleko opreznije, svesno postavio utakmicu na „čekalicu“ i dobio bod vredan ostanka na čelu tabele Premijer lige, samo zato što ima bolju gol-razliku od inače uverljivog, ali večeras u napadu ukočenog Liverpula. Zato je derbi osmog kola završen rezočaravajućim rezultatom po sve ljubitelje fudbala, koji su umesto igre gledali tuču, a videli propušten zicer da gost dobije šta je zaslužio – 0:0.

Ovim remijem najviše je profitirao Čelsi, jer se slavljem protiv Sautemptona pridružio do danas vodećem dvojcu, čiji igrači kao da su bili energetsko potrošeni gostovanjima u Ligi šampiona i zaustavljeni taktičkim opredeljenima ovog drugog. Zato ne čudi što su posle šest uzastopnih pobeda nad Građanima morali Crveni da se zadovolje bodom. Ako im je za utehu, sačuvali su status nepobedivosti u duelima sa plavim timom iz Mančestera na svom terenu, koji datira još od maja 2003.

Izabrane vesti

Tu tvrđavu Liverpula pokušao je da sruši Rijad Marez, verovatno najinspiraivnijih Gvardiolin štih u derbiju. Sve do finiša u kome je postao tragičar. Dugo smo gledali „mrtvakušu“, a onda je Alžirac zapretio dvaput koristeći greške Endrjua Robertsona, pa primorao i Alisona Bekera na intervenciju (75. mintu) i dobio zicer da Siti izdvoji na čelu tabele. Posle tri propuštene prilike da svira jedanaesterac, Martin Etkinson je morao da pokaže na belu tačku posle starta Virdžila van Dajka nad Lirojem Saneom, Marez „ukrao“ Gabrijelu Žezusu stautus penaldžije i u 86. minutu sa 11 metara tukao tako loše za fudbalske, a skoro savršeno za standardne NFL lige. Daleko iznad prečke Liverpulovog gola. Za ostanak početnog rezultata i propuštenu priliku za prvog slavlje na terenu ljutog rivala posle 15 godina.

Bolju priliku od ove teško da će imati...

 

Liverpul u derbiju nije ličio na sebe. Osim u uvodnih 15-ak minuta, kad je prepoznatljivim presingom želeo da slomi rivala, domaćin je bio krut, statičan, ispod svog uobičajenog nivoa, a mora se priznati da ni Mohamed Salah nije na prošlogodišnem, pa je još jednu utakmicu okončao bez gola. Imao je tek jednu priliku u prvom i jedno dodavanje lopta u naručje Edersonu u drugom delu. Roberto Firmino i Sadio Mane ni toliko.

Jedino što može da bude opravdanje Jirgenu Klopu jeste povreda Džejmsa Milnera posle bezmalo pola sata igre. Umesto proverenog veziste ušao je novajlija Nabi Keita, ali nije još reprezentativac Gvineje pokazao da je pojačanje za slavni klub.

gallery

S druge strane, Siti je najpre obezbedio prilaze svom golu, onda pokušavao da napadne, s tim da će posle zamerke na arbitražu u Ligi šampiona imati Pep Gvardiola šta da kaže i oko nedosuđenih penala Martinu Etkinsonu u ranij fazi ova poluvremena.

Najpre saplitanje Dejana Lovrena nad Kunom Aguerom, pa igranje rukom Van Dajkadoduše, prethodno je Fernandinjo faulirao holandskog štopera – pa udarac hrvatskog reprezentativca u lice Rahima Sterlinga. Nijednom se arbitar nije oglasio, sve dok Van Dajk nije oborio Sanea, a Marez postao tragičar meča koji je obilovao oštrim startovima, tučom, pa i sukobm Fernandinja i Keite.

Na kraju – pata karte.

PREMIJER LIGA - 8. KOLO

Petak
Brajton - Vest Hem 1:0 (1:0)
/Mari 25/

Subota
Votford – Bornmut 0:4 (0:3)
/Bruks 14, King 33 penal, 45, Vilson 46/

Kristal Palas - Vulverhempton 0:1 (0:0)
/Doerti 56/

Totenhem – Kardif 1:0 (1:0)
/Dajer 8/

Barnli – Hadersfild 1:1 (1:0)
/Vouks 20 – Šindler 66/

Lester – Everton 1:2 (1:1)
/Pereira 40 – Rišarlison 7, Sigurdson 77/

Mančester junajted - Njukasl 3:2 (0:2)
/Mata 70, Marsijal 76, Sančez 90 - Kenedi 7, Muto 10/

Nedelja
Fulam - Arsenal 1:5 (1:1) 
/Širle 44 - Lakazet 29, 49, Remzi 67, Obamejan 79, Obamejan 90+1/

Sautempton - Čelsi 0:3 (0:1)
/Azar 30, Barkli 57, 90+3/

Liverpul - Mančester Siti 0:0

TABELA:

FOTO: Action images

 

tagovi

Rijad Marez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara