Luis Dijas (Reuters)
Luis Dijas (Reuters)

Liverpul spremio bombu od 71.000.000 evra kao zamenu za Manea i Salaha

Vreme čitanja: 2min | čet. 06.01.22. | 10:08

Jirgen Klop želi sjajnog Kolumbijca

Engleski tabloidi su ispalili bombu: Liverpul je na dobrom putu da dovede kolumbijsko krilo Luisa Dijasa (24)!

Iako reputacija medija koji su lansirali vest nije na zavidnom nivou, priča o Liverpulu i Dijazu nije novost, traje odranije i deluje da se stvarno dešava. Još u novembru je agent Kolumbijca potvrdio da se Liverpul interesuje za njegovog klijenta, kao i neki drugi klubovi.

Izabrane vesti

Dijas je izrastao u prvu zvezdu Porta i igrao je prošle jeseni u dva meča Lige šampiona protiv Liverpula gde je impresionirao Jirgena Klopa koji ga prati već neko vreme.

Liverpul traži pojačanje na krilnim pozicijama pošto je ostao bez Sadija Manea i Mohameda Salaha koji su otišli na Kup afričkih nacija, a ekipu do kraja januara čeka gomila utakmica u raznim takmičenjima. Klop na klupi ima ofanzivce poput Minamina, Origija ili Firmina ali mu je potrebna neka sveža krv.

Liverpul veruje da će Porto pristati na ponudu od 71.000.000 evra iako Kolumbijac ima otkupnu klauzulu postavljenu na 80.000.000 evra.

Luis Dijas je u Porto došao pre dve i po godine iz Žuniora za skoro 8.000.000 evra i od tada privlači pažnju na sebe. Postao je standardan u timu Zmajeva i udarna napadačka igla, a ubrzo se izborio i za mesto startera u reprezentaciji. Letos je sa Leom Mesijem podelio titulu najboljeg strelca na Kopa Amerika. Jesenas se pominjalo da će Njukasl pokušati da ga učini prvim velikim pojačanjem u arapskoj eri, ali se sve završilo na spekulacijama.


tagovi

Luis DijazZimski prelazni rok 2022

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara