Liverpulov trozubac samleo i „gvožđe“! Ludnica u borbi za opstanak, VBA možemo da otpišemo... (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sub. 24.02.18. | 17:55

Brajton i hadersfild među dobitnicima dana, Njukasl i Svonsi među gubitnicima

Liverpul igra u strašnoj formi, preuzeo je drugo mesto na tabeli, a ofanzivni trozubac Salah - Firmino - Mane melje sve pred sobom! Najnovija žrtva paklene trojke Redsa je bio Vest Hem koji je na Enfildu demoliran sa 4:1!

Čekićari nisu imali nikakve šanse protiv raspoložene čete Jirgena Klopa. Tačnije, imali su na početku kada je Marko Arnutović sjajnim lov udarem sa 30 metara pogodio prečku i propustio priliku da najavi iznenađenje. A onda je usledila kanonada i raspadanje Vest Hemove očajne odbrane..

Izabrane vesti

Emre Džan je glavom posle kornera načeo goste i obezbedio Redsima miran odlazak na poluvreme. Potom je Mohamed Salah nastavio čudesnu seriju golova na početku drugog poluvremena. U strašnoj formi je i Roberto Firmino koji mu se ubrzo pridružio na listi strelaca pošto je bio brži od istrčalog golmana Adrijana. Antonio je uspeo da postigne poačlsni gol pre nego što je Mane stavio tačku posle munjevite kontre i asistencije Robertsona.




Liverpul je preuzeo drugo mesto sa bodom više od Mančester Junajteda i priželjkuje kiks najvećeg rivala u sutrašnjem derbiju sa Čelsijem. Klopov tim je u sjajnoj formi i deluje da mu Liga šampiona neće izmaći. Pogotovo jer ima najlakši raspored od svih direktnih rivala...

Biće velika borba za Ligu šampiona, ali još veća za opstanak! U drugoj polovini tabele je prava ludnica i 10 klubova, odnosno pola lige se bori za goli život. Razlika između desetoplasiranog Bornmuta i pretposlednjeg Stouka je samo šest bodova... 

Ipak, čini se da od 10 klubova koji su u opasnosti, od danas njih devet ostaje u ozbiljnoj trci za opstanak i da je jedan izgubio korak za njima - VBA. Jedini premijerligaš iz Birmingema je poražen na svom terenu od direktnog konkurenta Hadersfilda sa 1:2 i 10 kola pre kraja je zakucan za dno tabele sa sedam bodova manje od prvog tima koji je iznad zone ispadanja. Možda bi se čak i to moglo nadoknaditi, ali sa formom u kojoj je VBA je praktično nemoguće. Poraženi su četvrti put zaredom, a neće biti čudo ako Alan Pardju ne dočeka kraj sezone na klupi Vest Broma. 

Van la Para je načeo VBA na početku drugog poluvremena, a Munije ga je dotukao. U oba slučaja je odbrana VBA statirala na terenu i nepodnošjivo lako dopustila gostima da tresu mrežu. Gol Dosona u 64. minutu je vratio nadu na Hotornsu, ali to je bilo sve... Sa ovakvom odbranom i jesu za Čempionšip.

Veliku glupost je napravio Njukasl u Bornmutu. Vodio je sa 2:0 protiv direktnog konkurenta i imao pobedu u džepu i na kraju morao da se zadovolji bodom 2:2. Dva gola Dvajta Gejla u prvom poluvremenu na asistencije Ričija i Pereza su bacile Bornmut na ivicu poraza. Ali domaći nisu odustajali, a Rafa Benitez je rešio da se kukavički brani u drugom poluvremenu. Prvo je SMit u 80. minutu ispalio projektil u mrežu Njukasla da bi Gosling na asistenciju Akea u 90. minutu sam kao duh na petercu Njukasla i doneo Bornmutu veliki bod. Njukasl je samo dva boda iznad zone ispadanja... 

Još jedan duel direktnih rivala za opstanak je višen u Brajtonu gde je domaćin rasturio Svonsi sa 4:1. Brajton je u dobroj formi od dolaska januarskih pojačanja i u pravo vreme je počeo da sakuplja bodove, a pobeda nad Svonsijem vredi duplo jer su Labudovi pobedom mogli da preskoče Brajton. Mari je golom iz penala obradovao domaće navijače u prvom poluvremenu, a onda još jednom u drugom kada je duplirao prednost posle prelepe akcije i asistencije Iskijerda. Pitanje pobednika je rešio Francuz Nokar koji je prošle sezone uveo Galebove u Premijer ligu, a golovi Abrahama i Lokadije u finišu nisu ništa značili... Svonsijeva dobra serija je prekinuta, Brajtonova još traje. 

A grčevita borba za opstanak čeka i Sautempton. Sveci su bili na ivici novog poraza, ali ih je spasao džoker Manolo Gabijadini. Na đavolski teškom gostovanju Barnliju se ništa drugo nije ni očekivalo pa ovih 1:1 i nisu loš rezultat za Sautempton. Pogotovo s obzirom na kikseve ostalih rivala. Barns je doveo domaćina u vođstvo sredinom drugog poluvremena posle karambola pred golom Mekartija. Puel je u 81. minutu uveo Gabijadinija umesto Dušana Tadića, a Italijan mu vratio spasonosnim golom u 90. minutu pošto se sjajno snašao na petercu Barnlija. 

PREMIJER LIGA - 28. KOLO:

Subota

Lester - Stouk 1:1 (0:1)
/Batland 70ag - Šaćiri 43/

Bornmut - Njukasl 2:2 (0:2)
/Smit 80, Gosling 89 - Gejl 7, 45+1/

Brajton - Svonsi 4:1 (1:0)
/Mari 18 penal, 69, Nokar 73, Lokadija 90 - Abraham 85/

Barnli - Sautempton 1:1 (0:0)
/Barns 67 - Gabijadini 90/

Liverpul - Vest Hem 4:1 (1:0)
/Džan 29, Salah 51, Firino 57, Mane 77 - Anotnio 59/

VBA - Hadersfild 1:2 (0:0)
/Dowson 64 - Van la Para 48, Munije 56/

18.30:  (2,40) Votford  (3,25)  Everton (3,05) 

Nedelja

13.00:  (7,50) Kristal Palas  (4,40)  Totenhem (1,45) 
15.05:  (2,40) Mančester Junajted  (3,20)  Čelsi (3,10) 

Četvrtak

20.45:  (4,00) Arsenal  (3,60)  Mančester Siti  (1,90)

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama


tagovi

Mohamed SalahRoberto FirminoSadio ManeEmre DžanGlen Mari

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara