Razočarani Lorenco Insinje
Razočarani Lorenco Insinje

Ljajić uručio titulu Juventusu, Napoli se raspada, Lacio kocka sa Ligom šampiona! (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | ned. 06.05.18. | 16:57

Čarolija SMS-a nedovoljna. Opšta frka u borbi za opstanak

Matematički, nedostaje tu još jedan bod. Praktično - sve je gotovo. Dva kola pre kraja sezone Juventus ima šest bodova više od Napolija i čak 16 pogodaka više u gol razlici. Prošlonedeljni poraz od Fjorentine suštinski je označio kraj šampionske trke. Današnji kiks protiv Torina (2:2) samo je adekvatan kraj još jedne razočavajuće sezone za Napolitance. Adem Ljajić je sa dve asistencije verovatno ubrzao rastanak Napolija i Mauricija Sarija, baš u danu kada “čizma“ bruji o nikad gorim odnosima iskusnog stratega i gazde kluba Aurelija De Laurentisa.

Napeti odnosi dvojice najbitnijih ljudi u klubu verovatno se prenela i na ekipu, pa Napoli uprkos tome što je u dva navrata imao gol prednosti nije uspeo da izdrži. Adem Ljajić je rasparao odbranu domaćeg tima, prvo pravovremenim pasom za Danijele Baselija, potom još lepšom loptom preko protivničke odbrane za Lorenca de Silvestrija.

Izabrane vesti

Dugo nakon poslednjeg sudijskog zvižduka navijači su i dalje pevali. Svesni da je kraj. Juventus već može da otvori šampanjac. Gotovo je. Što je najgore, čini se da neće sve ovde završiti. Italijanski mediji spekulišu da se samo čeka trenutak kada će Sari i definitivno saopštiti da više nema snage za rad u Napulju. Otići će i mnogi igrači. Nikad bliže nisu bili tituli. A sada sve iz početka. Sarijeva era je završena. Bilo je tu nezaboravnih trenutaka, božanstvenih utakmica... I još više razočaranja. 

Slčno raspoloženje i u Rimu. Tomas Strakoša je odigrao jednu od boljih utakmica u karijeri i čudesnim odbranama, teško ih je bilo sve i pobrojati, spasio Lacio poraza od Atalante - 1:1 u meču koji je nebeskoplave mogao da skoro pa izvesno promoviše u budućeg učesnika Lige šampiona. Ovako, mesto u evropskoj eliti je pod velikim znakom pitanja. Lacio kao da ne može da se nauči da pobeđuje. Puca pod pritiskom. Danas može i da bude zadovoljan rezultatom, jer je po svemu viđenom Atalanta zaslužila sva tri boda.

Mladi Musa Berou je već u trećem minutu doveo goste iz Bergama u vođstvo, ali je Lacio uspeo da se vrati zahvaljujući Sergeju Milinković Saviću. Doduše, strelac je bio Felipe Kaisedo na asistenciju Luisa Alberta, ali svega toga ne bi bilo da Milinković Savić prethodno nije prebacio kompletnu odbranu gostiju iz Bergama.

Savršen pas. Ipak, dovoljan samo za taj jedan bod, koji Lacijale ostavlja na dva stepenika ispred Intera. Ponavljamo, moglo je da se desi da ne bude ni toga, jer je Atalanta bila mnogo bolja, mnogo opasnija, ali su Rimljani imali - Strakošu. Bilo kako, u sledećem kolu Lacio gostuje kod Krotonea, kome gori pod nogama, a potom kod kuće čeka Inter. Nerazuri prethodno treba da odmere snage sa Sasuolom, a ni njima nije zagarantovan život u Seriji A.

Skoro nikome u donjem domu nje posle današnjih rezultata. SPAL je iskoristio šansu u duelu sa odavno prežaljenim Beneventom i slavio sa 2:0. Kjevo je u direktnom okršaju sa rivalom za opstanak bio bolji od Krotonea - 2:1 na debiju Lorenca D’Ane na mestu šefa struke, privremenog istina. Sve je sada mnogo komplikovanije. Šest timova je ugroženo. Samo će jedan ispasti, pored već nezainteresovanog Beneventa i Verone.

Čeka se još Kaljari. U poslednjem meču kola dočekuje Romu, koja se sa Lacijem i Interom rve za Ligu šampiona. Skoro svi se bore za nešto. Pa tako u narednom kolu samo Udineze ima na papiru lak zadatak protiv Verone. Možda i Kjevo, jer Bolonja sebi može da dozvoli luksuz da igra opuštenije. Krotone čeka Lacio, Kaljari putuje u Firencu. I Fjorentina se vratila u život pobedom od 3:2 u Đenovi. Sada je opet konkurent Atalanti i Milanu za Ligu Evrope. Spasilo ju je isključenje Gorana Pandeva pri vođstvu Grifona od 2:1. Sa igračem više, usledio je preokret.

Serija A, 36. kolo:

Subota:

Milan - Verona 4:1 (2:0)
/Čalhanoglu 11, Kutrone 32, Abate 49, Borini 89 - Li 85/

Juventus - Bolonja 3:1 (0:1)
/De Majo 52, Kedira 63, Dibala 69 - Verdi 30pen/

Nedelja:

Udineze - Inter 0:4 (0:3)
/Ranokija 13, Rafinja 44, Ikardi 45+1, Valero 71/

Kjevo - Krotone2:1 (1:0)
/Birsa 12, Stepinski 82 - Tuminelo 94/

Lacio - Atalanta 1:1 (1:1)
/Kaisedo 24 - Berou 2/

Napoli - Torino 2:2 (1:0)
/Mertens 25, Hamšik 71 - Baseli 55, De Silvestri 83/

SPAL - Benevento 2:0 (1:0)
/Paloski 25, Antenuči 83pen/

Đenova - Fjorentina 2:3 (0:1)
/Rosi 64, Lapadula 68 - Benasi 43, Eserik 78, Dabo 80/

18.00: (2,20) Sasuolo (3,45) Sampdorija (3,25)
20.45: (7,75) Kaljari (4,80) Roma (1,40)

*** kvote su podložne promenama

(FOTO: Action Images)


tagovi

Adem LjajićSergej Milinković Savić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara