Ilustracija (©Shutterstock)
Ilustracija (©Shutterstock)

Ljubičastima sledi bonus za promociju, Rid pred još jednim nokautom

Vreme čitanja: 3min | pet. 24.07.20. | 13:03

Austrija iz Klagenfurta na krilima slučajnog pojačanja Markuca stigla u predvorje Bundeslige Austrije

Vreme istine u austrijskom drugoligaškom karavanu. Večeras je na programu pretposlednja runda veoma interesantne sezone, u kojoj je glavnu ulogu Ridu preuzela Austrija iz Klagenfurta. Ta dva tima bore se za jedino mesto koje vodi u Bundesligu, dok je jednako dramatično i u donjem delu, gde, teoretski, čak sedam ekipa pokušava da izbegne ispadanje. Kapfenberg je već prežaljen.

Lider iz Koruške napreduje ka pomalo neočekivanom osvajanju Erste lige i ulasku u najviši rang. Za to mu je možda dovoljna i pobeda večeras na gostovanju Amštetenu (20.30), u slučaju da Rid kiksne.

Izabrane vesti

"Nije pitanje da li želimo da pružimo igračima dodatnu motivaciju. Momci su već umorni, borili su se mnogo i samo idu napred. Oni su željni da prvi prođu kroz cilj. Ali želimo da jasno kažemo da ovo izvanredno dostignuće treba da se isplati svima u slučaju promocije. Ako uspemo da se plasiramo u Bundesligu, ne samo igrači, već i zaposleni, čitavo osoblje, dobiće bonus", istakao je sportski direktor Matijas Imhof.

Glavni adut Ljubičastih je napadač Oliver Markuc, koji je eksplodirao posle pandemije korona virusa. Postigao je nekada veoma talentovani špic iz Klagenfurta, usled čega je godinama bio član mlađih kategorija Salcburga i Bajerna iz Minhena, devet pogodaka na prethodnih devet mečeva i stigao do cifre od 16 golova u sezoni. Prilično impresivno uzimajući u obzir činjenicu da se sasvim slučajno vratio u rodni grad.

"To je zaista smešna priča. Pošto mi je istekao ugovor sa Floridsdorferom, intenzivno sam tražio klub. Moj otac mi je rekao da je igrao golf sa ocem trenera Roberta Mišeua i da su razgovarali o tome da bih ja mogao da se vratim kući. I tako sam završio u Austriji", otkrio je Markuc medijima u domovini.

Imao je još nešto da doda raspoloženi strelac.

"Ulazak u Bundesligu sa mojim Klagenfurtom je za mene san. Apsolutni san. Ako obezbedimo promociju, biće vanredno stanje u gradu. Videćete".

Za razliku od Austrije, Rid se nada poklonu u Amštetenu. Ipak, treba i on da pobedi u Hornu, a videli smo da se od restarta šampionata mnogo mučio. Previše. Imali su Vikinzi do privremenog prekida sezone finu zalihu na liderskoj poziciji Erste lige u vidu osam bodova viška u odnosu na Austriju iz Klagenfurta, i činilo se da je nemoguće da je izgubi. Ipak, povratak na teren posle pandemije virusa korona doneo je drugačiji epilog. Posle serije loših izdanja ekipa se konsolidovala i sakupila sedam bodova u prethodne tri runde, dok je večeras očekuje nimalo naivan duel sa Hornom, koji je prvi iznad crte, sa dva boda više od zone ugroženih. Inače, radi se o timu koji komotno može da bude promoter za igru GG, pošto je ovaj sastav čak 26 od prethodnih 29 mečeva završio golom na obe strane.

AUSTRIJA 2 - 29. (PRETPOSLEDNJE) KOLO

Petak

20.30: (4,70) Amšteten (3,80) Austrija Klagenfurt (1,65)

20.30: (4,10) Dornbirn (3,80) Austrija Beč II (1,75)

20.30: (4,70) FK Juniors (4,10) Lifering (1,60)

20.30: (5,60) Horn (4,30) Rid (1,50)

20.30: (2,45) Lafnic (3,35) Blau Vajs Linc (2,65)

20.30: (1,90) Vaker Inzbruk (3,50) Austrija Lustenau (3,70)

Subota

17.00: (1,75) Floridsdorfer (3,50) Kapfenberg (4,50)

19.00: (2,00) GAK (3,45) Forverc Štajr (3,45)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Austrija 2RidAustrija Klagenfurt

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara