©Screen shot
©Screen shot

Lobovi rešili obračune u Sremskoj Mitrovici i Vršcu, Grafičar prekinuo crni niz, ali pobedu čeka dva meseca

Vreme čitanja: 2min | pon. 16.10.23. | 17:10

Minimalni trijumfi Radničkog i Vršca, bez golova na Švajcariji

Tri utakmice - dva gola u Mozzart Bet Prvoj ligi Srbije. Nisu napadači bili previše rasoloženi na poslednjim mečevima 12. kola drugog ranga srpskog fudbala, ali su trenuci nadahnuća igrača rešili obračune u Sremskoj Mitrovici i Vršcu.

Radnički je slomio Tekstilac (1:0) golom Uroša Gajića u 48. minutu. Vihorni ofanzivac domaćih je iskoristio sjajno dubinsko dodavanje Lazara Ivića sa polovine domaćeg tima, a potom iskoristio istračavanje Bojana Braća i lobovao ga. Ispostavilo se da je to bio konačan rezultat utakmice.

Izabrane vesti

Slična akacija u 41. minutu rešila je pitanje pobednika i u okršaju između Vršca i Novog Sada (1:0). Sve je krenulo iz auta sa desne strane, lopta je došla do Uroša Kilibarde, koji je potom lukavo prebacio defanzivce gostiju, a lopta stigla do Uroša Miladinovića. Momak na pozajmici iz Čukaričkog je odlično reagovao, prebacio loptu preko Danila Đulića i doneo četvrtu pobedu ekipi Zorana Kostića u sezoni.

Mladost GAT i Grafičar su odigrali meč na Švajcariji bez golova, čime su produženi nizovi dva tima bez pobede u Mozzart Bet Prvoj ligi Srbije.

Novosađani su i dalje jednini tim koji nije osetio slast trijumfa u ovoj sezoni, dok Grafičar nije slavio ni u devetoj uzastopnoj utakmici. Sastav Marka Neđića nije pobedio još od 11. avgusta, kada je iza juga Marakane palo Jedinstvo iz Uba (3:0). Treba napomenuti da trener ekipe sa Topčiderske zvezde nije računao na omladinske reprezentitvce Jovana Mijatovića, Kostu Nedeljkovića i Jovana Šljivića, koji su danas trenirali pod dirigentskom palicom Baraka Bahara na pomoćnom terenu stadiona Rajko Mitić.


MOZZART BET PRVA LIGA SRBIJE – 12. KOLO

Subota

Inđija - Kolubara 0:2 (0:0)

/Mijailović 56ag, Živković 88/

Sloboda Užice - Radnički Novi Beograd 3:1 (2:0)

/Mijung 11, Glišović 17, Tumbas 53 - Nuredini 77/

Nedelja

Smederevo - OFK Beograd 1:2 (1:2)

/Obradović 15 - Georgijević 6, 30/

Metalac - Jedinstvo Ub 0:0

Mačva - Dubočica 0:1 (0:0)

/Savić 71/

Ponedeljak

Mladost GAT - Grafičar 0:0

Radnički Sremska Mitrovica - Tekstilac 1:0 (0:0)

/Gajić 48/

OFK Vršac - RFK Novi Sad 1:0 (1:0)

/Miladinović 41/



tagovi

Grafičar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara