©Starsport
©Starsport

Lokalni derbi kao finale za Ivanjičane: Partizan predstavljao prekretnicu, Mladost prilika da se upotpuni sezona

Vreme čitanja: 4min | pon. 22.05.23. | 10:35

Javor u prilici da pobedom protiv Lučanaca napravi presudan korak u borbi za opstanak

Lokalno rivalstvo Javora i Mladosti iz Lučana danas (18.00) dodatno će začiniti značaj bodova koje nosi utakmica zakazana za 18 časova, te se susret u Ivanijici sa pravom može da se okarakteriše kao derbi 36. kola Mozzart Bet Superlige i baraž pre baraža za aktere susreta. Pozicionirani između sigurne zone i mesta koja vode direktno u niži rang rivali međusobni duel dočekuju svesni da ih pobeda značajno približava mirnoj luci, a da istovremeno eventualni poraz predstavlja praktično neminovan put makar u baraž. Is pomenute perspektive u duel koji se igra u Ivanjici mogla bi da stane čeitava sezona, a da je svestan toga u razgovoru za Mozzart Sport istakao je i Luka Gojković, ofanzivac Javora i jedan od nosilaca igre Ivanjičana.

Izabrane vesti

"Svi u klubu imamo jasnu predstavu o važnosti utakmice kao i šta nam donosi pobeda danas. Igramo pprotiv Mladosti iz Lučana, rivala sa kojim smo odlično upoznati, igrali smo dva puta ove sezone i znamo koliko su iskusni. Svesni smo da su podigli formu u prethodnih mesec dana, ali mi moramo samo nas da gledamo. utakmica koja nas očekuje je komšijski derbi i svi u ovim krajevima žive za tu utakmicu. Nismo ih pobedili ove sezone, imamo poraz i remi, te se nadam da će biti treća sreća. Pripremamo se za utakmicu gledajući je kao finale jer pobedom praktično rešavamo prvenstvo i ispunjavamo cilj koji smo zacrtali na početku sezone", istakao je Gojković.

Susret sa Lučancima predstavljaće poslednji ovosezonski duel u Ivanjici, te je ofanzivni vezista rođen 1999. godine iskoristio priliku da pozove sve ljubitelje fudbala da ih podrže i istovremeno im se zahvalio što su bili vetar u leđa tokom čitave sezone.

"Igramo pred našom publikom koja nas iz utakmice u utakmicu podržava u velikom broju. Očekujem da nas povedu do pobede danas, da budu naš 12. igrač. Ivanjica je po tradiciji teško gostovanje i nikome nije svejedno kada dolazi javoru u goste. Ovo je sredina u kojoj svi žive za fudbal i osetna je želja da Javor ostane deo elite. Iako pobedom u današnjoj utakmici ne bismo i matematički izboriti opstanak, svi smo svesni da je ovo krucijalni korak. Doneo bi nam iskorak na tabeli i imao bi značajan psihološki uticaj. Imali smo određene oscilacije na čitavom putu. Na prethodna dva gostovanja smo postizali po dva gola, što nije mala stvar, a opet smo ostajali praznih šaka. Sve do sada ostavlamo po strani i isključivi fokus je na utakmici koja nas očekuje, u kojoj bismo pobedom mogli da zaokružimo prvenstvo".

18.00: (2,15) Javor (3,25) Mladost L (3,25)

Javor je u plej-autu bez poraza na domaćem terenu, ali je bez dragocenih bodova ostao u Nišu i Subotici. Oba susreta su završena rezultatom 2:3 za rivale, a Gojković je na pomenutim utakmicama postigao ukupno tri gola.

"Nadam se da će konačno da se poklopi da postignem gol i da pobedimo. Voleo bih da mojim pogotkom bude rešeno pitanje pobednika, ali to mi nije toliko bitno koliko je važno da trijumfujemo. Primarno je da izgledamo kao tim jer to donosi rezultat, a ne pojedinac. Dobili smo svi šansu, u klubu su pokazali da cene sve igrače na čemu smo zahvalni. Nije mala stvar kada ti neko da šansu i stoji iza toga, smatram da smo na poverenje odgovorili na najbolji mogući način i nadam se da je danas dan da čitavu sliku upotpunimo".

Dva boda prednosti u odnosu na Lučance, a jedan manje u odnosu na Radnički iz Niša i Spartak te će u poslednja dva kola svaki gol i bod imati veliki značaj.

"Potrebno je da odigramo kao protiv Radnika u plej-autu. Iako rezultat nije bio kakav smo želeli, susret je završen 0:0, to je model po kojem treba da igramo. Sa druge strane, poslednje dve utakmice u gostima su lekcije. Imali smo rezultat koji nam odgovara, ali nismo uspeli da ga očuvamo. Sa po bodom na strani, odnosno dva iz tih utakmica, bili bismo u znatno boljoj situaciji jer bi i te dve ekipe danas imale manji saldo. Kako je tako je, ne osvrćemo se mnogo iza sebe i spremamo se za ono što nas očekuje".

Izboren opstanak u Mozzart Bet Superligi upotpunio bi vrlo dobru Gojkovićevu sezonu u Ivanjici, prvu po prelasku iz Rada, a strelac šest golova za Javor ne skriva ambicije iako je kao prioritet broj jedan postavio naredne dve utakmice.

"Ostalo je još dva kola i najbitnije mi je da izborimo opstanak, a potom će doći vreme kada ću moći da razmišljam o budućnosti i eventualnom iskoraku. Fokus mi je apsolutno na aktuelnoj sezoni, ali svakako da imam ambiciju da se okušam i na višem nivou", kazao je nekadašnji đak BSK Borče i osvrnuo se na momenat koji smatra na ovosezonsku prekretnicu: "Gol protiv Partizana je za mene predstavljao neophodni iskorak. Posle tog pogotka sam se podigao i nastavio u željenom ritmu. Ta utakmica je predstavljala prekretnicu i na timskom planu, psihološki, na polju samopouzdanja. Verovali smo da imamo kvalitet i to pokazali u drugom delu sezone kada smo imali najteži raspored, igrali kući protiv Zvezde, Čukaričkog, Vojvodine... Uspeli smo da ostanemo konkurentni i sada je potrebno samo da čitavu sliku upotpunimo i izborimo opstanak".

MOZZART BET SUPERLIGA

PLEJ-AUT, 36. KOLO

18.00: (2,15) Javor (3,25) Mladost L (3,25)

18.00: (1,50) Mladost NS (3,70) Napredak (7,00)

18.00: (2,10) Radnički Niš (3,25) Spartak (3,35)

18.00: (1,32) Radnik (4,70) Kolubara (9,00)



tagovi

JavorLuka GojkovićMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara