Lokomotiva preživela i Spartak, titula je sve bliže

Vreme čitanja: 2min | ned. 04.03.18. | 16:42

Bez golova i pobednika u Moskvi

Veliki moskovski derbi između Lokomotive i Spartaka završen je bez golova, pa je šampionski trofej devet kola pre kraja prvenstvene trke sve bliže ekipi Jurija Semina. Aktuelni šampion je na stadion Lokomotive stigao nakon serije od pet prvenstvenih pobeda, želeo je da napravi brejk koji bi ga vratio u borbu, ali je mreža Giljermea ostala netaknuta - 0:0.

Lokomotiva je ekipa koja kontinuitet dobre forme drži tokom čitave sezone, u večerašnji meč je ušla sa serijom od četiri uzastopna prvenstvena slavlja, pa se apsolutno zasluženo nalazi u trenutnoj situaciji, koja će u slučaju nastavka dobrih igara na kraju sezone biti krunisana trećom šampionskom titulom.

Izabrane vesti

Spartak je definitivno kasno upalio, pa će mu do kraja sezone glavni cilj biti borba za plasman u Ligu šampiona. Najbliži Lokomotivi je Krasnodar, koji ima sedam bodova manje, ali se uzda da bi do samog finiša sezone mogao da ostane u borbi, a onda da na svom terenu, tri kola pre kraja, pokuša da priredi veliko iznenađenje.

A u današnjem moskovskom derbiju nije viđeno previše uzbuđenja niti izrazitih prilika. Oba tima su imala po nekoliko opasnih prilika. Kod domaćina Manuel Fernandes, a kod gostiju Kvinsi Promes. Odbranama oba tima su komandovali srpski fudbaleri. Kod domaćina Nemanja Pejčinović, a kod gostiju Nikola Maksimović. Obojica su bila na visini zadatka, o čemu svedoče i netaknute mreže. Marko Petković je čitavu utakmicu presedeo na klupi za rezervne igrače.

RUSIJA - 21. KOLO:

Petak
Anži - Rubin 1:1 (0:1)
/Leskano 90+1 - Popov 36/ 

Subota

CSKA  - Ural 1:0 (0:0) 
/Dzagojev 59/

Zenit - Amkar 0:0

Krasnodar - Rostov 3:1 (1:1)
/Smolov 28, 60pen, Mamaev 89 - Jonov 45pen/

Nedelja
SKA Habarovsk - Tosno 0:1 (0:0)
/Mirzov 69/
Ufa - Dinamo 1:1 (0:1)
/Paurević 51 - Markov 17pen/

Lokomotiva - Spartak 0:0

Arsenal Tula - Ahmat Grozni 1:0 (0:0)
/Čaušić 90+2/

 

Foto: Action images


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara