Papu Gomez i Kristijan  Eriksen (©Reuters)
Papu Gomez i Kristijan Eriksen (©Reuters)

Lombardija se trese: Trampa Eriksen za Papua Gomeza?

Vreme čitanja: 2min | sre. 16.12.20. | 10:13

Inter i Atalanta hoće, Alehandro hoće, Eriksenova plata koči...

Klubovi sa Katara i iz MLS lige nude bogatstvo, navodno se i Pari Sen Žermen premišlja jer neće biti skup, ali ako pitate Papua Gomeza – ne bi on daleko od Bergama, iako je sasvim jasno da tamo ne ostaje posle svađe sa Đan Pjerom Gasperini. I zato se sve više priča o njegovom preseljenju u komšijski Inter, dok bi Nerazuri u suprotnom smeru u poslali ni manje ni više nego Kristijana Eriksena, koji je u Milano stigao kao bombastično pojačanje, ali kod Antonija Kontea proživljava pakao.

Nije baš ni Gasperini u Atalanti previše mio čovek. I on važi za teškog tipa, koji prvo gleda interes kluba. Papua Gomeza će oterati bez trunke emocije, iako mu je ovaj pet godina bio najbolji igrač.

Izabrane vesti

Naizgled dakle situacija u kojoj svi pobeđuju. Papu ostaje blizu Bergama, Eriksen beži od Kontea, Inter dobija igrača na koga bi Konte – mada je to teško tvrditi – bar računao. I Milan je opcija za Gomeza, ali je baš Eriksen argument koji vuče na Interovu stranu.

Papu Gomez i Gasperini su sinoć pokušali da spuste loptu na razgovoru uz medijaciju predsednika Atalante Antonija Perkasija. Epilog: Argentinac bi možda mogao da zaigra za vikend protiv Juventusa, ali dugoročno – problem ostaje da varniči.

Zato se sve više spekuliše o rastanku, pa Korijere dela Sera iznosi opciju sa trampom Intera i Atalante. Makar i na šest meseci, kako bi i jedni i drugi dobili vreme da reše probleme u kući. Pitanje je da li će, samo primera radi, Konte za šest meseci imati posao u Interu.

Svakako se smatra da bi Eriksenu mnogo više nego Konteov 3-5-2 sistem legla Gasperinijeva formacija sa “trekvartistom“ iza špiceva.

Problem bi međutim mogla da predstavlja plata od 7.500.000 evra. Plus bonusi. Atalanta ne daje ni izbliza toliko. Papu Gomez recimo ima svega 2.000.000 evra godišnje.


tagovi

Kristijan EriksenAlehandro Gomez

Obaveštavaj me

Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara