Lomi se oko Pipite, umešao se i Ramadani da smekša “Čeličnu ledi”

Vreme čitanja: 2min | sre. 09.01.19. | 09:26

Moratin transfer u Sevilju na čekanju

Mnogo različitih informacija o sudbini Gonzala Iguaina sa svih strana. Argentinac je razočarao od letošnjeg dolaska u Milan i opet se otvorila priča o prelasku u Čelsi, ali to nije lako izvodljiva operacija…

Letos je odbio Plavce da bi se preselio u Milan na pozajmicu, a sada se opet nalazi na korak od selidbe na Stamford Bridž. Iako je Milan mnogo rizikovao sa skupocenom pozajmicom od 18.000.000 evra i ogromnim ugovorom za Argentinca, Rosoneri su blizu odluke da smanje štetu što je pre moguće i da se reše Pipite posle samo šest meseci. Bolje da izgube nekih petnaesatk miliona evra koiko ih je do sada koštala Igauainova pozajmica nego da na leto plate ceo transfer i zakopaju se sa visokom platom Argentinca.

Izabrane vesti

Čelsijev trener Mauricio Sari je prepoznao situaciju, insistira da Čelsi opet reaguje i da mu dovede nekadašenjeg đaka iz Napolija. Sariju je neophodan napadač Iguainovog profila pošto sa Moratom nema dobar odnos, a Žiru ipak nije ta klasa. Međutim, problem je Čelsijeva politika i nepisano pravilo da klub ne dovodi igrače starije od 30 godina. A Iguain je pre mesec dana napunio 31 godinu.

Iako zna za politiku, Sari insistira na transferu i traži od kluba da napravi ustupke. Na tom poslu je angažovan i menadžer Fali Ramadani. On zastupa Sarija, još neke igrače Čelsija i ima određeni uticaj na Stamford Bridžu. Ramadani se sinoć sastao sa Juventusovim sportskim direktorom Fabijom Paratićijem kako bi dobio zeleno svetlo iz Torina za realizaciju posla. I dobio ga je… Juve nema ništa protiv dok su finansijski uslovi isti.

Međutim, treba još da se slože Čelsijeva moćna direktoraka Marina Granovskaja, ali i Milan koji nema zamenu. Ramadani ima zadatak da ubedi Čelsijevu “Čeličnu lediGranovskaju da promeni klupska pravila i uloži 50.000.000 evra u kupovinu igrača starijeg od 30 godina.

Takođe, i Milan treba da nađe zamenu, a situacija na tržištu ne ide na ruku Rosonerima. Prvobitni je plan bio da trampe Iguaina za Moratu, ali je Španac rešio da ide u Sevilju. Već se dogovorio sa klubom iz Andaluzije koji je pristao da Čelsiju plati 5.500.000 evra za pozajmicu do kraja sezone uz opciju da otkupi Moratu na kraju seyone za 40.000.000 evra. Možda Milan u tom slučaju nekako vrati Andrea Silvu sa pozajmice iz Sevilje…

Situacija oko Iguaina je prilično zapetljana i nekoliko igrača i klubova čeka na njen rasplet.

(FOTO: Reuters)


tagovi

Zimski prelazni rok 2019Alvaro MorataGonzalo Iguain

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara