Žerson (Reuters)
Žerson (Reuters)

Loše iskustvo Rome ne smeta Marselju: Žerson blizu Velodroma za 25.000.000 + 5.000.000

Vreme čitanja: 2min | pon. 31.05.21. | 21:45

Čini se da klub sa juga Francuske pravi rizičan potez

Krčka se jedan od najunosnijih izlaznih transfera u istoriji Flamenga. Deluje da su velikan iz Rio de Žaneira i Olimpik iz Marseja na istim talasnim dužinama po pitanju transfera veziste Žersona. Klubovi su u ozbiljnijim pregovorima od nedelje, a brazilski Globo piše da je ostalo da se utanače pojedini detalji pre nego što posao bude zaključen. Fudbaler već ima dogovoren petogodišnji ugovor sa klubom sa Velodroma, koji je spreman da isplati Rubro-negrima 25.000.000 evra i još 5.000.000 na ime potencijalnih bonusa koji se tiču individualnih golova, odnosno plasmana u evropska takmičenja.

Flamengo bi zadržao još 20 ili 25 posto prava od sledeće prodaje i to su neki od detalja koje bi trebalo definisati. Žerson će se uskoro obreti u Srbiji sa olimpijskom U23 selekcijom Brazila gde ga očekuju dve prijateljske utakmice - prva sa Zelenortskim ostrvima (5. jun), a tri dana kasnije i sa U21 reprezentacijom Srbije. Nakon toga očekuje se povratak u domovinu, uz usputnu stanicu na jugu Francuske.

Izabrane vesti

Ukoliko sve bude išlo prema planu Žerson će se ponovo obreti u evropskom fudbalu, s tim što će Seriju A zameniti Ligom 1. Leta 2016. ga je Roma otkupila od Fluminensea za 18.600.000, ali se dve sezone u Vučici bez zadrške mogu okarakterisati kao razočaravajuće. Sakupio je 28 nastupa u italijanskoj eliti, ali odigrao tek nešto više od 1000 minuta. Usledio je transfer u Fiorentinu gde je igrao mnogo redovnije (36 mečeva, 27 kao starter), ali je već na kraju sezone napustio Artemio Franki i vratio se u domovinu.

Vodeći se iskustom sa Apenina, reklo bi se da je 25.000.000 evra Marselja rizična investicija. Da ima kratak fitilj videlo se pre tri dana u remiju bez golova sa Velez Sarsfildom u poslednjem kolu grupne faze Kopa Libertadores. Ljutito je reagovao na odluku Rožerija Senija da ga u 80. minutu izvede iz igre bacivši flašicu ka klupi za rezerve.

Međutim, iako je ponikao u Fluminenseu, u redovima najvećeg rivala Fluzaa postao je ljubimac navijača. Sa njegovim dolaskom počeli su da stižu trofeji - Libertadores, dve titule brazilske Serije A, Superkup Brazila i šampionat Rio de Žaneira. Vrlo brzo profilisao se kao jedan od najcenjenijih fudbalera na Marakani, ali preživeće Flamengo nejgov odlazak jer će za uzvrat dobiti džakove novca. Prošlog leta odbili su Benfiku koja je nudila 30.000.000 za paket Žerson - Bruno Enrike. Sada bi toliki novac mogli da uzmu samo za vezistu.

Ako se transfer realizuje, Žerson će postati četvrta najskuplja prodaja Rubro-negra. Rekorder je Realov Vinisijus Žunior (45.000.000), drugo mesto drži Lukas Paketa kojeg je Milan platio 38.500.000, dok je treći Rejnijer (30.000.000) takođe pod ugovorom sa Kraljevskim klubom, ali trenutno na pozajmici u Borusiji iz Dortmunda.


tagovi

ŽersonžersonMarseljFlamengo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara