Loše vesti iz Zvezde: Vujadin Savić ne igra u Napulju, Pavkov – teško

Vreme čitanja: 2min | čet. 22.11.18. | 16:42

Na Marakani se mole za zdravlje Dušana Jovančića

Ne postoji dobar period za povrede, ali talas kadrovskih problema zapljusnuo je četu Vladana Milojevića u nevreme. U praskozorje duela u Napulju, posle kojeg crveno-beli mogu da se približe drugom uzastopnom evropskom proleću.

Nadali su se na Marakani da će tokom reprezentativne pauze posledice epske pobede nad Liverpulom biti sanirane. Međutim, šest dana uoči gostovanja na San Paolu jasno je da Vladan Milojević neće moći da računa na sve protagonist velikog trijumfa nad Redsima.

Izabrane vesti

Nadaju se u Ljutice Bogdana da će terpaije dati rezultata, ali vrlo je verovatno da će Zvezda na megdan vicešampionu Italije izaći bez kapitena Vujadina Savića. Iskusni štoper povredio se u finišu susreta sa Napolijem, a prognoze nisu obećavajuje. Zvezdinom komadantu je stradala zadnja loža leve noge. Zbog toga je propustio utakmicu sa TSK-om, izvesno je da neće igrati u Nišu, a vrlo verovatno ni na poslednjem gostovanju u grupnoj fazi Lige šampiona.

Zbog povrede zadnje lože Vujadin Savić nije putovao u Liverpul, dok je ranije odradio samo 45 minuta na Parku Prinčeva… Koliki bi to bio hendikep za Zvezdu ne treba mnogo objašnjavati. I pored nekoliko slabijih izdanja, Vujadin Savić je pored Milana Borjana ključna karika defanzivnog reda srpskog šampiona. Ima status vođe i štopera koji boljima čini saigrače u odbrani. Najbolje se to videlo u beogradskim okršajima sa Napolijem I Liverpulom.

Međutim, nije Vujadin Savić jedini razlog za besane noći Vladana Milojevića. Veliko je pitanje ko će na jugu Italije predvoditi napad Crvene zvezde… Da, krajnje je neizvesno hoće li identičnu povredu lože sanirati Milan Pavkov. I on je propustio veliki broj treninga, terapije su dale rezultate… Na Marakani će pokušati sve kako bi junaka trijumfa nad Redsima osposobili za dvoboje protiv Kulibalija… Probleme pojačava činjenica da iz povrede (I opet loža) izlazi Ričmond Boaći. On je odradio tek nekoliko treninga sa loptom. Izvesno je da će napad Zvezde u Nišu predvoditi Nikola Stojiljković, a situacija oko Pavkova trebalo bi da bude poznata u nedelju ili ponedeljak.

Meč protiv Napolija gotovo izvesno će propustiti desni bek Filip Stojkovića. Na Marakani se mole za zdravlje Dušana Jovančića. I on se povredio tokom duela sa Liverpulom. Počeo je da trenira još prošle sedmice, ali…

Kada se sve sabere Vladan Milojević je u nezavidnoj situaciji, ali navikao je Zvezdin strateg na velike kadrovske problem…

(Foto Star Sport)


tagovi

Vujadin SavićMilan Pavkov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara