(Reuters)
(Reuters)

Luda kuća u Barseloni: Laporta bi sad da smeni Ćavija, smetaju mu njegove izjave

Vreme čitanja: 3min | pet. 17.05.24. | 14:25

Trener rekao da klub ima finansijske probleme i odmah dobio ćušku

Pre samo tri sedmice bili su zagrljeni i nasmejani, već danas se gledaju preko nišana. Čak može da se desi da im se putevi razdvoje, pošto je predsednik Barselone Đoan Laporta toliko pobesneo na šefa stručnog štaba Ćavja Erandesa da se šuška kako bi mogao da mu uruči otkaz kad se ova sezona okonča.

Ne zato što Barsa ništa nije osvojila, nego što je Ćavi udario na sujetu predsednika i navodno ga povredio javnim komentarisanjem situacije u klubu. Svi vide da je loša i bez obzira što Laporta pokušava šminkanjem da je ulepša, pre će biti da Ćavi, kao sportista, čovek koji poznaje Barsin DNK, primećuje da nešto nije u redu i ne ustručava se da to saopšti.

Izabrane vesti

Pre gostovanja Almeriji – u meču koji su Katalonci dobili 2:0 pogocima Fermina Lopesa i tako čestitali treneru jubilej u vidu 100. utakmice u La ligiĆavi je ispoljio nezadovoljstvo finansijskom situacijom u klubu.

Navijač Barse mora da shvati da je naša pozicija teška, posebno na ekonomskom nivou, kako bismo se na odgovarjaući način takmičili na vrhunskom nivou, sa Realom u Španiji, odnosno klubovima Lige šampiona koji ulažu dosta novca. Više nije kao pre 25 godina, kad bi trener rekao da želi tog i tog igrača i on bi odmah došao kod nas“, rekao je Ćavi.

Barselona daje najmanje tri gola protiv Rajo Valjekana - kvota 1,75

Verovatno nesvesno je iziritirao predsednika. Iz krugova bliskih Laporti, Mundo deportivo i Marka pišu da je čelnik Blaugrane zamerio treneru na ovim rečima. Njegov stav je da su pojačanja poput Roberta Levandovskog, Ferana Toresa, Žila Kundea, Rafinje, Andreasa Kristensena i Franka Kesija (svi su stigli u Laportovoj prvoj godini drugog mandata) vrhunskog kvaliteta i da je uloženo dosta novca u njihove plate. Rezultat je jedna titula prvaka države i jedna Superkup. Prema oceni predsednika malo je to u poređenju sa istorijom i ambicijama Barse, koja ove sezone ništa nije osvojila, niti napredovala takmičarski i igrački u odnosu na prošlu. Što, takođe, Laporta spočitava Ćaviju. Interesantno, tek tri sedmice pošto su saopštili da nastavljaju zajedno, iako je početkom 2024, posle poraza od Viljareala, nekadašnji kapiten rekao da odlazi.

Kasnije, posle pobede nad Almerijom, malo je ublažio početni stav rečima da je ambicija Barselona da se uvek bori za trofeje, ali ako ne bude ulaganja – i to ozbiljnih – teško da će moći da parira Real Madridu.

Rafinja strelac protiv Rajo Valjekana - kvota 3,00

Da su se stvari otrgle kontroli i nisu ni izbliza idealne, svedoči tekst Marke, u kojoj list iz glavnog grada nabraja razloge zbog kojih je Laporta dodatno ljut. Među njima se ističe i status Vitora Rokea, dovedenog da bude buduća zvezda Barselone, a kod Ćavija nema mesta i već se pominje pozajmica (zainteresovani Milan i Porto). Na istom talasu se navodi kako je Ćavi tokom razgovora sa Laportom istakao uverenje da ovaj tim ima kapacitet da se bori za znamenja, a onda izašao u javnost sa drugačijim stavovima.  

Laporta nije putovao na gostovanje Almeriji, tamo nije bio ni direktor Deko (odsutan iz privatnih razloga) i čeka se da se Portugalac vrati, pa da njih trojica sednu za sto i reše nedoumice. Jedno je sigurno: ovo ne priliči Barseloni.



tagovi

Đoan LaportaĆaviBarselona

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara