Luda utakmica u Zemunelu - Zvezda od 0:3 do Lige šampiona!

Vreme čitanja: 3min | sub. 02.06.18. | 12:51

Crveno-beli fantastičnim preokretom savladali Partizan (4:3) i sačuvali prvo mesto

Tamo gde su proveli veći deo prvenstva u Omladinskoj ligi Srbije igrači Crvene zvezde su ostali i na kraju prvenstva. Crveno-beli će u narednoj sezoni predstavljati Srbiju u Ligi šampiona za mlade timove, pošto su u ludom meču u Zemunelu savladali Partizan sa 4:3 i odbranili prvo mesto pred napadima Brodarca. Reklo bi se - više nego zasluženo.

Izabrane vesti

Tim Milana Lešnjaka pokazao je da ima šampionski DNK. Bio je slomljen i razvaljen sjajnom partijom Jovana Kokira, imao je i tri gola minusa na poluvremenu. A onda se iz pepela podigao do visina Lige šampiona. Veliki preokret za veliki uspeh ekipe koja nije mogla da računa na najboljeg strelca tima Dejan Joveljića. Međutim, Bosić, Santrač i Eraković kreirali su čudesan preokret kome se niko u Zemunelu nije nadao.

Biće ovo sezona za pamćenje i anale.

Nošeni frenetičnom podrškom Grobara, omladinci Partizana odigrali su kao u transu prvo poluvreme. Pojačani prisustvom prvotimaca Svetozara Markovića i Armina Đerleka, crno-beli su večitom rivalu prepustili inicijativu, ali su mu dali lekciju iz direktnog fudbala.

Dok su crveno-beli kroz pas tražili šansu, lišeni usluga najboljeg strelca tima, svaka kontra Partizana bila je ubitačna po goste. Jeste Đerlek igrač sa najvećim pedigreom u timu Žarka Lazetića, ali odbranu Crvene zvezde na froncle je isekao plavokosi krilni fudbaler Parnog valjka Jovan Kokir. On je bio i ideolog, i asistent, i strelac u vrhunskoj predstavi domaćina.

Upravo na asistenciju Kokira, Nović je u 17. minutu samo podmetnuo nogu i doveo Partizan u vođstvo. Isti igrač je ubrzo duplirao prednost domaćina. Zvezdine šampionske ambicije padale su u vodu, dok su Grobari uz baklje proslavljali najbolju igru juniora u ovoj sezoni. Zvezda je bila smušena i nekonkretna u napadu. Ali Jovan Kokir - nije. Solo partiturom, kada je u slalomu prošao pored nekoliko igrača Zvezde i zatim lobovao golmana crveno-berlih, povećao je na ogromnih 3:0. Potez u stilu velikih majstora.

Crvena zvezda je tada mogla da čeka rasplet sa Banovog brda, ali izabranici Milana Lešnjaka nisu želeli da gledaju u tuđe dvorište. Želeli su, ako ništa drugo, da umru muški. Sve što je radio Partizan u prvom, Zvezda je radila u drugom poluvremenu.

Bila je to neverovatna transformacija. Možda i zadovoljan vođstvom, Partizan je prestao da igra. Već u 50. minutu Savić je bio uporan i pogodio iz drugog pokušaja. Samo nekoliko sekundi kasnije Santrač je vratio crveno-bele u meč.

Kao da su uključeni u struju igrali su fudbaleri Crvene zvezde u tim momentima. Počeli su da gaze terenom Zemunela, svaki napad je bio opasan. Do izjednačenja su stigli u 76. minutu posle gužve u kojoj se najbolje snašao Eraković, a poentirao Savić.

U finišu, ponestalo je snage i jednim i drugima. Delovalo je da će meč biti završen remijem. Partizan je imao ozbiljnu priliku posle šuta Svetozara Markovića. A onda je sevnulna kontra crveno-belih. Strašan pas je dao Luka Ilić, Gavrić je pogodio stativu, ali se lopta odbila na nogu istom junaku Saviću Za totalni delirijum klupe Crvene zvezde. Za titulu šampiona, za Ligu šampiona!


PARTIZAN - C. ZVEZDA 3:4 (3:0)
/Nović 17, 37, Kokir 44 - Savić 50, 76 i 84, Santrač 54/

Teren: Sportski kompleks Teleoptik
Sudija: Danilo Grujić

Partizan: Vukanić, Vujić, Antonijević, Pantazis, Marković, Vještica, Milosavljević, Đerlek, Nović, Kokir, Janković.

Crvena zvezda: Gordić, Janković, Daničić, Bogdanović, Eraković, Jokić, Santrač, Ilić, Bosić, Gavrić, Savić.

Foto: Starsport


tagovi

Luka Ilić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara