Ludi Milan, ludi Romanjoli, ovoga puta u 97! Uz VAR u poslednjem sekundu! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 04.11.18. | 22:43

Kakav finiš!

Milan je pre četiri dana pobedio Đenovu golom Alesija Romanjolija u 92. minutu na neverovatan način, a večeras je uz još veću dramu i na još luđi način golom pomenutog kapitena u 97. minutu pobedio Udineze 1:0! Štoper Milana režira neverovatne drame ove nedelje...

Čekao se VAR do poslednjeg sekunda, Gatuzo je isključen, Milanu je prvo poništen pobedonosni gol, a onda je video-tehnologija ispravila nešto što je mogla da bude velika nepravda. Rosoneri su srećno, ali zasluženo osvojili tri boda. Bili su bolji, hteli da igraju, napadali i na kraju uspeli u 97. minutu iako se igralo pet minuta nadoknade.  A ništa nije nagoveštavalo ovakvu dramu...

Izabrane vesti

Jedna prilično dosadna utakmica na Friuliju, kojom su mogli da budu zadovoljni samo igrači Udinezea, bi brzo bila zaboravljena da ne beše ove drame na kraju. Milan je nadigrao domaćina, ali nije imao rešenje kako da probije defanzivni bedem Zebri. Udineze je igrao na 0:0, opstruisao igru i na kraju je surovo kažnjen.

Rezervista Najtink je glupo zaradio crveni karton u nadoknadi vremena, potom je Opoku bio neoprezan i dozvolio da mu Romanjoli klizećim na sredini terena oduzme loptu i započne fatalnu korntu. Odjednom se pred golom Udinezea stvorila gomila Milanovih igrača. Kastiljeho, Suso, Kutrone, Borini... Svi su bili u situaciji da šutiraju, ali su dugo petljali i mrsili dok Romanjoli nije naleteo na loptu i kapitenski je lansirao pod prečku Udinezeovog gola za delirijum među Rosonerima. Ali i njihovim navijačima kojih je večeras više bilo na stadionu nego domaćih.

A onda je pomoćni sudija podigao zastavicu i doveo Rosonere do očajanja! Gatuzo je besno dotrčao sa klupe, usledili su žestoki proseti, sudija je konsultovao VAR tehnogliju i ispravio grešku pomoćnika.

Zaslužio je Milan ovu pobedu. Rosoneri su bili bolji tim, stvorili više prilika, ali su nedostajali ziceri koje bi neki ozbiljan napadač pretvorio u gol. Da stvari po njih budu gore, posle pola sata igre su ostali bez Gonzala Iguaina koji se požalio na povredu leđa i morao je ustupi mesto Kastiljehu. I sa Iguainom na terenu, Milan nije uspevao da stvori neku stopostotnu šansu već se sve zasnivalo na pokušajima Susa sa distance od kojih je jedan bio baš opasan.

Nastavio je Milan da pritiska i u drugom poluvremenu, Udineze skoro da nije zapretio do 85. minutu kada je Lazanja imao šansu. Domaćin je bezobzirno krao vreme i zato je sudija produžio predviđenih pet minuta nadoknade. U poslednjem napadu na meču, Milan je ipak uspeo da dođe do zasluženog gola i treće uzastopne pobede u prvenstvu. I da prvi put u sezoni sačuva mrežu mirnom! Gatuzov tim je zadržao četvrto mesto, vezao tri pobede, a u narednom kolu ga čeka najteži mogući posao – Juventus.

ITALIJA 1 - 11. KOLO

Petak

Napoli - Empoli 5:1 (2:0)
/Insinje 9, Mertens 38, 64, 90+3, Milik 90 - Kaputo 58/

Subota

Inter – Đenova 5:0 (2:0)
/Galjardini 14, 49, Politano 16, Žoao Mario 90+1, Najngolan 90+4/

Fjorentina - Roma 1:1 (1:0)
/Veretu 33 - Florenzi 85/

Juventus - Kaljari 3:1 (2:1)
/Dibala 1, Bradarić 38ag, Kvadrado 87 - Pedro 36/

Nedelja

Lacio - SPAL 4:1 (2:1)
/Imobile 26, 35, Kataldi 59, Parolo 70 - Antenući 28/

Kjevo - Sasuolo 0:2 (0:1)
/Di Frančesko 42, Đakerini 90+4/

Parma - Frozinone 0:0

Sampdorija - Torino 1:4 (0:2)
/Beloti 12, 43pen, Falke 56, Ico 78/

Bolonja - Atalanta 1:2 (1:0)
/Mbaje 3 - Manćini 57, Zapata 70/

Udineze - Milan 0:1 (0:0)
/Romanjoli 90+7/

(FOTO: Reuters)


tagovi

Alesio Romanjoli

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara