Pogodak Deluofeua (© Reuters)
Pogodak Deluofeua (© Reuters)

Ludineze: Možete da mu date gol, ali ne možete da ga pobedite (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | ned. 09.10.22. | 17:09

Na Friuliju 2:2 sa Atalantom uz majstoriju Deulofeua

Malo crno, malo belo, ali crno-belo ne izlazi iz mode. Ove sezone promovisana je nova kolekcija u Kalču, u katalogu jesen/zima dominiraju motivi Udinezea. Tim sa Friulija opravdao je status najprijatnijeg iznenađenja Serije A i u devetom kolu odbio da „umre“, iako se činilo da mu je Atalanta, još jedan sastav koji oduševljava od početka prvenstve, zadala udarce od kojih nema oporavka.

Još jedanu spektakularnu utakmicu odigrali su momci Andree Sotila. Nesalomivi karkater koji im je usadio trener preneo se na teren, pošto su još jednom krenuli iz minusa i opet nisu izgubili. Ruku na srce, nisu ni pobedili, međutim, ako se zna da je sastav iz Bergama minulih sezona igrao Ligu šampiona i trkao se sa najvećim klubovima Italije ovaj bod ima mirs pobede u Udinama – 2:2.

Izabrane vesti

Pogotovo što je zadatak za Sotilove izabranike bio znatno teži nego ranije. Gubili su od Sasuola, pa stigli do 3:1, bili u minusu na meču sa Interom i dobili istim rezultatom, na gostovanju Veroni jurili zaostatak i preokrenuli, a pred svojim navijačima za samo 11 minuta sredinom drugog poluvremena pokazali da su totalno luda ekipa. U skladu sa temperamentnom trenera i pojedinim igračima.

Na primer, Đerar Deulofeu je opet uradio nešto korisno za Udineze. Dosad je razigravao saigrače i zabeležio šest asistencija, a ovog nedeljnog popodneva je njegovo prezime zasvetlucalo na semaforu, pošto je sjajnim golom iz slobodnog udarca matirao Sportijela i tako pogurao domaćina ka remiju. Do njega je stigao ubrzo, pošto je proradila argentinska veza: kapiten Roberto Pereira je sprečio da lopta izađe u gol-aut, centrirao u peterac, a Neuen Perez glavom doneo veliko veselje na tribinama.

Podatak koji dobija na vrednosti jeste da je ovo bila prva utakmica na kojoj je Atalanta primila dva gola u ovom prvenstvu. Pohvale zaslužuje i ekipa Đan Pjera Gasperinija, jer je za razliku od malo „tvrđih“ utakmica demonstriranih početkom sezone pokazala efikasan fudbal i u jednom trenutku imala velikih 2:0. Sigurnom realizacijom penala Luis Murijel je potvrido da mu je Udineze jedan od omiljenijih žrtava (šest gol), prethodno je pogodio i Ademola Lukman i tad je delovalo da Atalanta jezdi ka trijumfu.

Udine su ostale uspravne. U dresu domaćina drugih 45 minuta odigrao je Lazar Samardžić, potencijalni reprezentativac Srbije, koji je imao nekoliko svetlih trenutaka u dosadašnjem toku šampionata, međutim, danas ostao bez konkretnog učinka.

A Monca leti sa novim trenerom! Rafaele Paladino je od dolaska na klupu upalio mlazni pogon Berluskonijevom i Galijanijevom mezimčetu: Tri meča – tri pobede! Poslednja žrtva je bila Specija koja je ispraćena sa rutinskih 2:0.

Bilo je jasno svima da Monca ima mnogo bolji tima nego što su to pokazivali rezultati na početku sezone pod Đovanijem Stropom, ali je malo ko verovao da će sa „zelenim“ Paladinom nanizati tri pobede bez primljenog gola.

Odolevala je Specija pola sata a onda je jedan od maloborojnih stranaca u Moncinom timu Karlos Augusto pokazao kakav top ima u nozi. Sjajno se ubacio iz drugog plana i udarcem iz prve u suprotan ugao krunisao sjajnu akciju celog tima.

Nastavila je Monca da dominira i u drugom poluvremenu pa je u 63. minutu je posle kornera duplirala vođstvo. Strelac je bio španski štoper Pablo Mari čiji povratak u tim nakon povrede se poklopio sa serijom uspešnih rezultata. Sve što je Specija danas uradila je bila šansa Danijela Maldinija sredinom drugog poluvremena koju je neutralisao domaći golman Di Gregorio. Monca definitivno ima kapacaitet za sredinu tabele, Speciji se crno piše...

A loše se piše i Veroni koja je danas zabeležila četvrti uzastopni poraz. Salernitana je slavila na svom terenu 2:1 golom u 94. minutu! S obzirom da je Verona letos rasprodala skoro sve što valja, a da se Salernitana ozbiljno pojačala, reklo bi se da je ovo očekivan ishod. 

Domaći su poveli golom Kšištofa Pjonteka koji je iskoristio asistenciju Bonacolija i stigao do 31. gola u Seriji A čime se izjednačio sa legendarnim zemljakom Zibijem Bonjekom. Ispred su samo Milik i Zjelinski.

Imala je Verona prečku u prvom poluvremenu, krenula na sve ili ništa u drugom i izjednačila golom defanzivca Depaolija posle očajne postavke Salernitanine poslednje linije. Mogao je Simone Verdi da donese potpuni preokret i da baci na kolena tim čiji je bio junak prošle sezone ali je pogodio stativu.

Delovalo je da će meč biti završen bez pobednika ali se završilo uz varnice, tuču i pobedu Salernitane. Rezervista Bulaj Dia je golčinom u 93. minutu zapalio Salerno. Došlo je do utrčavanja na teren, tuče među igračima a crvene kartone su na kraju zaradili Radovanović i Čekerini.

SERIJA A - 9. KOLO

Subota

Sasuolo - Inter 1:2 (0:1)

/Fratezi 60 - Džeko 44, 75/

Milan - Juventus 2:0 (1:0)

/Tomori 45+1, Dijaz 54/

Bolonja - Sampdorija 1:1 (1:0)

/Domingez 32 - Đuričić 72/

Nedelja

Torino - Empoli 1:1 (0:0)

/Lukić 90 - Destro 49/

Monca – Specija 2:0 (1:0)

/Karlos Augusto 32, Mari 63/

Salernitana – Verona 2:1 (1:0)

/Pjontek 18, Dija 90+3 – Depaoli 56/

Udineze – Atalanta 2:2 (0:1)

/Deluofeu 67, Perez 78 – Lukman 36, Murijel 56 pen/

18.00: (7,75) Kremoneze (4,50) Napoli (1,48)

20.45: (1,40) Roma (4,50) Leče (8,50)

Ponedeljak

20.45: (2,55) Fjorentina (3,30) Lacio (3,00)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Đerar DeulofeuUdineze

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara