Luka Ilić (MN Press)
Luka Ilić (MN Press)

Luka Ilić sklonjen iz tima jer ne želi da potpiše ugovor, Italijani ga čekaju raširenih ruku

Vreme čitanja: 2min | pet. 08.03.24. | 13:20

Srpski vezista je imao odličan prvi deo sezone

Četiri godine karijere je Luka Ilić izgubio šetajući po pozajmicama na koje ga je slao Mančester Siti, da bi fudbalski oživeo prošle sezone kada se vratio u Srbiju i odigrao odličnu sezonu za TSC.

Ipak, nije ostao u Bačkoj Topoli i vratio se u Trou sa kojom je pod ugovorom do kraja ove sezone. I sa kojom očigledno želi da se rastane jer je odbio novi ugovor. I zato je sklonjen iz tima.

Izabrane vesti

Ilić je u prvom delu sezone igrao sjajno za francuskog drugoligaša, počeo 13 mečeva kao starter i upisao četiri gola uz tri asistencije. Bio je jedan od najboljih pojedinaca Troe ali ga od januara nema u prvom timu. Prvi razlog je bio pauza zbog crvenog kartona, ali ga ni posle odrađene suspenzije nije bilo u timu i propusti je sedam poslednjih mečeva.

Razlog za to je, po pisanju italijanskih medija, odluka da odbije produžetak saradnje koju mu je Troa ponudila. Sačekaće istek ugovora i kao slobodan igrač na leto napustiti Francusku. Takva odluka se nije svidela ljudima u klubu i rešili su da ga sklone iz tima.

Prema informacijama sa Apenina, za Luku Ilića je zagrizao tamošnji prvoligaš Verona. U zavisnosti od raspleta sezone i da li će sačuvati prvoligaški status, Verona će pokušati da dovede i starijeg brata Ilića. Podsetimo, klub sa Bentegodija je u leto 2020. pozjamio Lukinog mlađeg brata Ivana od Mančester Sitija i afirmisao ga. Otkupio ga je posle godinu dana za 7.500.000 evra, a dve godine kasnije ga prodao Torinu za 15.700.000 evra. Sada želi da i Luki bude odskočna daska za korak napred u karijeri.

Stariji od braće Ilić ima 24 godine i u paketu sa mlađim bratom Ivanom ga je Mančester Siti kupio od Crvene zvezde za 5.500.000 evra kada su još bili maloletni tinejdžeri. Ostao je godinu dana na Marakani kao pozajmljen igrač, a potom je dve godine bio pozajmljen holandskoj Bredi i godinu i po Tventeu. U Holandiji se nije razvijao kako se očekivalo (devet golova i devet asistencija na 74 meča) pa je u januaru 2022. otišao u Trou, koja je neka vrste filijale Mančester Sitija, jer su oba kluba u vlasništvu arapske Siti grupe. Nije ni debitovao za tadašnjeg francuskog prvoligaša i uoči prošle sezone je došao u TSC. Žarko Lazetić mu je rehabilitovao karijeru i Troa je insistirala da ga vrati.

Ali kako stvari stoje, Ilić nema nameru da se duže zadržava u Troi i želi da se posle sedam godina oslobodi lanaca Siti grupe. Verona tu vidi svoju šansu, a ranije se i Leće pominjao kao zainteresovan klub.


tagovi

Luka Ilić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara